Cómo activar la función de "Autocompletar" en Android - El Androide Feliz

La función de “Autocompletar” es una herramienta que nos ahorra muchísimo tiempo. Establece comunicación con las apps que tenemos instaladas en el móvil y rellena los formularios, introduciendo las contraseñas pertinentes con los datos almacenados previamente en el servicio para recordar contraseñas de Google. ¿Cómo podemos activarlo en nuestro teléfono Android?

El autocompletado de formularios en Android funciona mediante el propio gestor de contraseñas de Google, aunque también es compatible con otros password managers de terceros. Lamentablemente, es una herramienta que solo está disponible para terminales con Android 8.0 o superior.

Si disponemos de una versión actualizada de nuestro sistema operativo y estamos cansados de introducir mal las contraseñas por puro olvido (no es fácil recordarlas todas, claro está), esta es la manera de activar la función de “Autocompletar” en nuestro smartphone.

Cómo habilitar el servicio de “Autocompletar” en Android para rellenar formularios y recordar contraseñas

Aunque no salte a primera vista, la herramienta de autocompletar está disponible dentro de los ajustes del sistema. Para activarla seguiremos los siguientes pasos (puede haber ligeras diferencias dependiendo de tu marca y modelo de smartphone).

 • Vamos a “Ajustes -> Sistema”.

 • Pulsamos sobre “Idiomas e introducción de texto”.

 • Dentro de “Asistencia de introducción de texto” seleccionamos “Servicio Autocompletar”.

 • En este último menú, nos aseguramos de dejar marcada la pestaña de “Google”.

Aquí también tendremos la posibilidad de añadir un gestor de contraseñas externo pulsando sobre “Añadir servicio”. En la actualidad, las únicas apps compatibles son Enpass, LastPass, Dashlane, Keeper, y 1Password.

Cómo guardar las credenciales de inicio de sesión

Ahora que ya tenemos el servicio de autocompletar activo, vamos a ver cuáles son los campos y valores que contempla esta herramienta.

 • Vamos a “Ajustes -> Sistema”.
 • Pulsamos sobre “Idiomas e introducción de texto”.
 • Pinchamos en el icono de la rueda dentada al lado del botón “Servicio Autocompletar”.

Aquí podremos establecer la cuenta de Google sobre la que utilizaremos el autocompletado. Por defecto el sistema tomará nuestro email principal utilizado para configurar Android (Google Play, correo etc.).

Si todavía no tenemos ningún email asociado, pulsamos sobre «Cuenta». A continuación, introducimos la cuenta de correo donde queremos que se guarden todos los datos y contraseñas.

Además de esto, aquí también veremos el resto de campos donde se utiliza la función de autocompletar: información personal, direcciones, métodos de pago y contraseñas.

Un consejo: revisa estos campos para asegurarte de que todos los datos recogidos son correctos.

Cómo hacer uso de la función de autocompletar

Odată ce serviciul este activat, nu trebuie decât să îl folosim. Din acest moment, când completăm un formular sau ne conectăm pentru prima dată la o pagină web, serviciu sau platformă, sistemul ne va oferi opțiunea de a salva acreditările .

Dacă decidem să le salvăm, acestea vor fi stocate în contul nostru Google sau în managerul de parole pe care îl folosim (în cazul în care folosim o aplicație terță parte pentru a ne gestiona parolele personale). Astfel, data viitoare când accesăm serviciul de completare automată, acesta va completa câmpurile corespunzătoare pentru noi.

Cum să vedeți parolele „amintite” pe care le-am stocat în telefon

Dacă, după ce am folosit un timp Completarea automată, vrem să știm ce utilizatori și parole am salvat pe mobilul nostru (Chrome, Android), trebuie doar să urmăm pașii următori:

 • Mergem la „ Setări -> Sistem ”.
 • Faceți clic pe „ Introducere limbi și text ”.
 • Facem clic pe pictograma roții dințate de lângă butonul „Serviciu completare automată”.
 • Faceți clic pe „ Parole ”.

Aici vom vedea listate toate cheile și datele de conectare amintite de serviciul de completare automată. Din același meniu putem vizualiza toate parolele, le putem copia sau șterge .

Nu strică să parcurgi această secțiune din când în când. Cu siguranță descoperim niște pagini web pe care nu le mai vizităm sau parole și autentificări pe care am prefera să le introducem manual pentru securitate.

Amintiți-vă că aici sunt toate parolele pentru Chrome și alte browsere, deci este posibil să dorim să limităm accesul automat la anumite pagini web.

Parolele pe care le folosesc pe computerul meu apar și aici?

Este posibil să fi activat serviciul de completare automată acum câteva clipe și să vedeți deja un număr mare de parole stocate anterior. Ce se întâmplă?

Adevărul este că, dacă folosim Chrome în browserul de pe desktop sau laptop cu același cont Android, este normal să se întâmple așa ceva. Formularele și parolele de completare automată sunt sincronizate indiferent de dispozitivul pe care îl folosim (PC, laptop, smartphone, tabletă sau TV Box).

Este destul de practic, deoarece evităm să ne amintim din nou parolele pentru a accesa site-urile pe care le-am vizitat anterior. Imaginați-vă că v-ați înregistrat la un curs de programare online de pe computerul de acasă, iar acum sunteți la curs și trebuie să consultați câteva informații despre cursul respectiv, dar nu aveți parola la îndemână. Cu funcția de completare automată sincronizată putem accesa fără a introduce date, chiar dacă navigăm de pe mobil. Ceva care mi-a salvat personal pielea în mai multe ocazii.

Tu ce crezi? Folosiți de obicei completarea automată sau cheltuiți mult din acest tip de servicii?

Dacă vi s-a părut util acest articol, nu ezitați să aruncați o privire la categoria Android , unde veți găsi alte postări similare care sunt foarte interesante.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .