Cum se recuperează fotografiile și videoclipurile WhatsApp - The Happy Android

WhatsApp este un instrument de comunicare care ne permite să discutăm cu orice contact - chiar dacă ne-au blocat - instantaneu și chiar să facem apeluri video (deși există aplicații de conferințe video mult mai bune, WhatsApp nu este deloc rău). Dar nu este mai puțin adevărat că îl folosim și pentru a trimite multe fotografii și videoclipuri.

Dacă nu suntem obișnuiți să salvăm aceste fișiere multimedia, riscăm ca la un moment dat să le ștergem accidental și să nu le putem accesa. Pot fi recuperate fotografiile șterse din WhatsApp ? În mod eficient. Și ce zici de videoclipuri? Se pot recupera și ele? Si e!

Vreau ca acesta să fie cel mai complet ghid din întreaga rețea pentru a recupera fotografii și videoclipuri de pe WhatsApp, așa că voi face tot posibilul să nu las un singur detaliu în aer. Sa mergem acolo!

Apoi, vom vedea  cum să recuperăm fotografiile și videoclipurile WhatsApp șterse folosind 4 tehnici diferite:

 • Re-descărcați fotografia / videoclipul de pe serverele WhatsApp.
 • Prin utilizarea aplicațiilor de recuperare.
 • Efectuarea unei restaurări de rezervă.
 • Folosirea aplicațiilor de recuperare pentru PC / Mac.

O mică verificare înainte de a începe recuperarea fotografiilor și a videoclipurilor

Toate fișierele pe care le schimbăm pentru WhatsApp, inclusiv fotografii, videoclipuri, audio, documente și altele, sunt stocate într-un folder din memoria locală a dispozitivului nostru . Un obicei bun înainte de a începe să restaurați copii sau de a intra în procese îndelungate de recuperare este, de obicei, să aruncați o privire la acest folder. Poate că fișierul pe care l-am pierdut este acolo!

Dacă lucrăm cu Android, dosarul în care sunt stocate fotografiile și videoclipurile WhatsApp se află în următoarea cale: « Local / WhatsApp / Media «. Aici vom găsi toate fișierele multimedia clasificate în foldere: imagini, videoclipuri, audio, GIF-uri etc.

Pentru a accesa aceste foldere avem nevoie de un explorator de fișiere. În mod normal, majoritatea telefoanelor mobile au de obicei un browser preinstalat, dar dacă nu avem unul, putem instala ASTRO , un manager gratuit foarte recomandat: ușor de utilizat și, de asemenea, nu are reclame.

Descărcați QR-Code File Manager ASTRO Dezvoltator: App Annie Basics Preț: Gratuit

De asemenea, trebuie să ne amintim că, dacă într-o zi telefonul nostru se rupe, se sparge sau devine o cărămidă, vom pierde accesul la memoria internă și cu ea toate fotografiile noastre WhatsApp. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, este recomandabil să aveți activată copia de rezervă în Google Drive , precum și o memorie SD unde să putem salva din când în când fotografiile și videoclipurile noastre preferate pentru a evita eventualele catastrofe ireparabile.

Salvarea unei copii de rezervă în Google Drive poate evita multe sperieturi. Și nu uitați să activați fila „include videoclipuri”!

Restaurarea fotografiilor și fișierelor multimedia de pe serverele WhatsApp

WhatsApp a început să salveze copii de rezervă pe serverele sale ale tuturor fișierelor multimedia pe care le primim pe o perioadă de 3 luni . Dacă imaginea sau fișierul șters are mai puțin de 3 luni, îl putem recupera direct.

Pentru aceasta, trebuie îndeplinite aceste 3 condiții:

 • Că nu am șters chat-ul în care am primit imaginea / videoclipul.
 • Că nu am șters mesajul (sau balonul de vorbire) în care am primit imaginea / videoclipul.
 • Că fișierul șters a fost localizat în sdcard / WhatsApp / folderul   telefonului nostru. Acesta este dosarul în care toate documentele trimise de noi prin WhatsApp sunt salvate în mod implicit. Dacă nu am făcut modificări în acest sens, nu ar trebui să avem probleme.

Dacă îndeplinim aceste 3 condiții și expedierea are mai puțin de 3 luni, WhatsApp va avea o copie de rezervă a fișierului pe serverele sale. Vom ști că va fi disponibilă dacă apare miniatura imaginii originale de expediere cu o pictogramă de descărcare .

Pentru ao recupera, trebuie doar să facem clic pe imaginea neclară și va fi descărcată din nou pe telefonul nostru. Simplu ca buna ziua.

Putem re-descărca imaginea, deoarece expedierea nu a fost ștearsă. Prin urmare, WhatsApp îl va descărca din nou de pe serverele sale.

Personal, trebuie să recunosc că în toți anii în care am folosit WhatsApp, acest truc mi-a servit foarte rar. Fie pentru că am șters chatul sau mesajul către care mi-au trimis fișierul, fie pentru că trecuse prea mult timp pentru ca imaginea să fie în continuare pe serverele de aplicații. Dar nu vă faceți griji, există mai multe soluții pe care ne puteți ajuta să rezolvăm problema!

Cum se recuperează fotografiile WhatsApp cu Restore Image

Unul dintre avantajele utilizării Android este piața sa largă de aplicații gratuite care oferă soluții pentru practic orice nevoie. Dacă ați șters fotografiile WhatsApp, puteți instala aplicația Restore Image pentru a le recupera . Este o aplicație pentru dispozitive Android al căror unic scop este localizarea și recuperarea fotografiilor și videoclipurilor șterse din aplicațiile noastre de mesagerie, cum ar fi WhatsApp sau Line.

Majoritatea aplicațiilor pentru a recupera fotografiile și videoclipurile șterse de pe telefonul nostru necesită permisiuni root pentru a recupera fotografiile. Restabilirea imaginii, pe de altă parte, nu are nevoie de aceste permisiuni pentru a funcționa, ceea ce îl face un instrument extrem de util.

Descărcați imaginea de restaurare a codului QR (Super ușor) Dezvoltator: AlpacaSoft Preț: gratuit Cu această aplicație puteți recupera fotografiile și videoclipurile șterse într-un mod simplu

Alternativa: încercați MobiSaver

Dacă nu obținem rezultate cu Restore Image, putem încerca, de asemenea, să instalăm aplicația MobiSaver . Astăzi este aplicația cu care am obținut cele mai bune rezultate de recuperare.

Descărcați QR-Code EaseUS MobiSaver-Recuperați fotografii și contacte Dezvoltator: EaseUS Data Recovery Software Preț: Gratuit

Este capabil să restaureze fișierele șterse din memoria internă a Android-ului nostru , filtrând și lăsând deoparte miniaturile și fișierele foarte mici. Puterea sa crește incredibil dacă avem permisiuni root, deși nu este esențială pentru utilizarea sa. Notă: puteți vedea cum să rădăcinați telefoanele mobile Xiaomi, Moto, HTC, One Plus în ACEST POST . De asemenea, puteți vedea cum să rootați dispozitivele Huawei, Samsung, LG, Sony și Nexus în acest ALT POST .

Dacă primim și versiunea cu plată, putem recupera mai multe fotografii, videoclipuri și fișiere, dar versiunea gratuită este de obicei mai mult decât suficientă în majoritatea cazurilor. Recomandare: încercați mai întâi versiunea gratuită și vedeți ce arată.

Dezinstalați aplicația și restaurați o copie de rezervă

Dacă cu Restore Image nu obțineți rezultate și tot nu vedeți cum să vă recuperați fotografiile WhatsApp, puteți alege oricând să dezinstalați și să reinstalați aplicația. În timpul procesului de instalare, WhatsApp vă va întreba dacă doriți să recuperați mesajele vechi . Tot ce trebuie să faceți este să spuneți da pentru ca WhatsApp să recupereze o copie de rezervă. Copia de rezervă ne va permite să recuperăm vechile noastre chat-uri, precum și să recuperăm fotografiile WhatsApp și toate videoclipurile pe care le conține această copie de rezervă.

Amintiți-vă ce am menționat la începutul postării: videoclipurile ocupă mult spațiu de stocare și, prin urmare, nu sunt incluse în mod implicit în copiile de rezervă WhatsApp . Pentru a preveni acest lucru, este necesar să îi indicăm WhatsApp că dorim și copierea videoclipurilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să mergem în meniul de setări WhatsApp la „Chaturi -> Backup” și să activăm fila „ Include videoclipuri ”.

Acestea fiind spuse, WhatsApp face backup-uri în cloud pentru toate conversațiile și fișierele noastre pentru o perioadă stabilită anterior de noi (putem alege între copii zilnice, săptămânale sau lunare). În afară de asta, WhatsApp efectuează și o copie de rezervă locală zilnică , în fiecare seară, timp de 7 zile.

Prin urmare, dacă ștergerea a fost recentă, puteți opta pentru reinstalare ca modalitate de recuperare a fișierelor șterse. Puteți vedea cum să efectuați procesul pas cu pas în ACEST POST .

Instalați din nou WhatsApp pentru a recupera o copie de rezervă a mesajelor și fișierelor dvs.

Examinarea copiilor de rezervă locale și Google Drive

Copiile de rezervă locale sunt făcute timp de 7 zile, ceea ce înseamnă că vom avea 7 copii de rezervă stocate pe mobilul nostru . Și și în Google Drive, dacă avem această opțiune activată, o putem verifica din « Setări -> Chaturi -> Backup «.

 • Local : Backupurile sunt stocate în folderul „ WhatsApp / Baze de date / ” cu nomenclatura  msgstore.db.crypt12 (cu variante pentru fiecare dintre exemplarele din zilele anterioare).
msgstore.db.crypt12 este cea mai recentă copie. Restul sunt din ultimele 6 zile.
 • Pe Google Drive : Google Drive salvează o copie de rezervă a WhatsApp în folderul „ Backup-uri ” sub titlul „ Backup WhatsApp ”.
După cum puteți vedea, iată ultimul exemplar și este astăzi la 4 dimineața.

Dacă la reinstalarea WhatsApp nu am reușit să recuperăm fotografia sau videoclipul pe care l-am pierdut, vom proceda la reinstalarea copiilor de rezervă făcute în zilele anterioare (probabil în acel moment WhatsApp avea încă documentul pe care îl dorim).

Pentru a reinstala copiile de rezervă vechi, vă rugăm să aruncați o privire la postarea pe care am menționat-o acum câteva paragrafe, unde am explicat totul pas cu pas.

Recuperați fotografiile și videoclipurile WhatsApp șterse de pe PC / Mac

Nu am avut noroc cu Restore Image sau cu copia de rezervă și tot nu putem recupera nicio fotografie sau videoclip ? Relaxați-vă, putem încerca mai multe lucruri. Mai sunt încă câteva gloanțe în cameră. Există aplicații desktop pentru Windows, Linux sau Mac care efectuează căutări profunde și procese de recuperare. Desigur, aceste instrumente ne pot servi, de asemenea, perfect pentru a recupera fotografiile și videoclipurile pe care le-am stocat pe Android , chiar dacă nu le-am primit de WhatsApp.

În calitate de utilizator, recomand de obicei aplicația Recuva , care are o versiune gratuită, care este excelentă și foarte ușor de utilizat. Oricum, cu Recuva putem recupera fotografiile WhatsApp numai dacă le-am stocat în memoria SD a telefonului nostru. Ține minte!

Pentru a recupera fotografii, videoclipuri și fișiere cu Recuva, trebuie să  extragem memoria microSD a telefonului și să o conectăm la un computer. Pentru a conecta memoria la computer trebuie să folosim un adaptor MicroSD-SD sau de tip similar. Odată ce sistemul recunoaște SD, vom lansa Recuva și vă vom cere să faceți o căutare pe cardul nostru.

Recuva vă permite să filtrați căutarea după tipul de fișier (fotografii, videoclipuri etc.)

Aceste tipuri de recuperări durează de obicei, așa că va trebui să acordăm aplicației câteva minute pentru a finaliza căutarea fișierelor.

Cum se recuperează fotografiile WhatsApp cu Dr. Fone sau Mobisaver

Niciuna dintre aceste metode nu a funcționat pentru tine? În acest caz, este posibil să fi fost o fotografie stocată în memoria internă a telefonului pentru o lungă perioadă de timp. Cum putem recupera fișierele  stocate în memoria internă? În astfel de situații, dacă nu avem telefonul înrădăcinat, putem găsi mai multe alternative care promit să recupereze fotografiile și videoclipurile șterse din WhatsApp, precum Dr. Fone sau Mobisaver.

Vorbim despre aplicații desktop: trebuie doar să conectăm telefonul prin USB la computer și să lansăm una dintre aceste aplicații. Procesul de recuperare este practic același cu cel al Recuva menționat anterior. Care este problema? Că ambele aplicații sunt plătite, iar versiunile lor mai ieftine sunt în jur de 40 USD. Trebuie să aveți nevoie de o fotografie sau un videoclip pentru a plăti o astfel de sumă.

Sunt Dr. Fone și Mobisaver cu adevărat eficiente sau sunt doar o înșelătorie?

Dacă sunteți în căutarea online pentru a recupera fotografiile șterse WhatsApp, multe pagini vă recomandă Dr. Fone. Problema este că, chiar dacă descărcați versiunea gratuită, aceasta nu vă permite să recuperați nicio fotografie sau videoclip. Este o versiune de încercare care nu recuperează nimic.

Deoarece am fost destul de interesat să cunosc adevărata eficiență a acestei aplicații, am căutat opiniile oamenilor și, deși majoritatea indică faptul că nu au reușit să recupereze nimic, se pare că versiunea plătită funcționează . Din păcate, nu sunt în măsură să plătesc pentru licența de verificare - cel puțin pentru moment -, așa că va trebui să avem încredere. În orice caz, de la început, ar trebui să fie luată cu mare grijă.

ACTUALIZAT : Am obținut în cele din urmă o licență și am putut încerca una dintre aceste celebre aplicații desktop: MobiSaver . Marele dezavantaj al acestui program este că trebuie să avem permisiuni de root pe Android ca o cerință esențială . Avertisment pentru navigatori: În majoritatea dispozitivelor, înrădăcinarea necesită de obicei formatarea anterioară a terminalului, deci, dacă nu avem deja telefonul înrădăcinat, efectuarea rădăcinii ne va ajuta doar să complicăm lucrurile și să facem recuperarea și mai dificilă. 

Odată ce această barieră este depășită, aplicația recuperează conștiincios un număr mare de imagini șterse, fotografii și videoclipuri , atât din WhatsApp, cât și din Android în general. Este chiar mai eficient decât versiunea aplicației MobiSaver pentru telefoane mobile.

Prin urmare, DA, MobiSaver funcționează (să vedem dacă peste un timp pot încerca dr. Fone și îi confirm și eu eficacitatea din prima mână).

O ultimă încercare: Încercați să recuperați documentul de pe WhatsApp Web

Acest mic truc a apărut recent pe mai multe site-uri web. Practic, constă în accesarea versiunii web a WhatsApp de pe un PC (sau de pe alt telefon) și căutarea acolo a unei copii a fotografiei sau a videoclipului pierdut.

 • Accesăm //web.whatsapp.com în browserul computerului.
 • Acum, mergem la mobil, deschidem WhatsApp și facem clic pe meniul derulant de sus, alegând „ WhatsApp Web ”.

 • Apoi, scanăm cu mobilul codul QR care apare în browser.

 • Odată ce WhatsApp este activat și sincronizat în versiunea web, trebuie doar să căutăm fotografia sau documentul și să vedem dacă este încă acolo.

Această metodă funcționează deosebit de bine dacă fișierul a fost șters din galeria de imagini a telefonului . Dacă ceea ce am făcut a fost să ștergem chatul sau mesajul WhatsApp unde era fotografia, este mai dificil să apară.

Ce părere aveți despre aceste metode de recuperare? Iată un scurt videoclip de pe canalul nostru YouTube pe această temă:

Metode preventive pentru recuperarea fotografiilor și videoclipurilor WhatsApp

O altă modalitate foarte utilă prin care ne putem recupera fotografiile și videoclipurile WhatsApp este folosind aplicația Dumpster . Odată instalat, acesta îndeplinește funcția coșului de reciclare Windows clasic pe sistemul nostru Android .

Adică, dacă ștergem un fișier WhatsApp, în loc să fie șters definitiv, acesta va merge la coșul de gunoi Dumpster și îl putem recupera cu ușurință pur și simplu uitându-ne în coșul de gunoi.

În orice caz, dacă am șters deja fotografia / videoclipul, va fi inutil să instalăm mai târziu Dumpster, deoarece este un instrument preventiv . Dacă doriți să evitați problemele în viitor, iată linkul către aplicația de pe Google Play. Recomandat sincer.

Descărcați QR-Code Recycle Bin Dumpster Dezvoltator: Baloota Preț: Gratuit

Recuperarea fotografiilor și videoclipurilor WhatsApp este mai ușoară cu permisiunile root

Pentru a termina, comentați că, dacă telefonul sau tableta noastră este înrădăcinată, va fi mult mai ușor să recuperați fișierele pierdute . Aplicațiile și programele de recuperare sunt mult mai eficiente pe un dispozitiv în care avem permisiuni de administrator și putem efectua căutări mult mai eficiente.

Unul dintre cele mai clare exemple este MobiSaver menționat anterior, care funcționează doar cu root. În acest caz nu este o opțiune, ci o cerință indispensabilă!

Înrădăcinarea unui terminal este un proces foarte delicat în care, dacă ceva nu merge bine, putem pierde date sau chiar putem face dispozitivul inutilizabil. Prin urmare, înainte de a ne aventura într-un astfel de proces, este important să fim foarte clari despre ceea ce facem în orice moment. Cel mai bun lucru de făcut este să găsim o metodă de înrădăcinare specifică pentru modelul nostru exact de terminal. Ei sunt cei care funcționează cel mai bine. Dacă nu, putem arunca întotdeauna o privire la următorul articol .

Dacă ați găsit această postare interesantă și / sau v-a ajutat să vă rezolvați problema, aș aprecia dacă m-ați putea ajuta să o răspândesc pe rețelele de socializare, pe Telegram sau să spuneți unui prieten că ați descoperit un site destul de drăguț numit elandroidefeliz.com. Mulțumesc și până la următoarea postare!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .