Cum se dezactivează Controlul contului de utilizator (UAC) în Windows

Control al contului utilizatorului sau (UAC Control cont utilizator ) este un instrument pentru Windows , care ne permite să ia aplicații de control încercarea de a face modificări în echipă. Este cauza celebrului „Vrei să permiți acestei aplicații să facă modificări la dispozitiv? ”.

Aceasta este o caracteristică care este activată standard, atât în Windows 10 , cât și în versiunile anterioare (Windows 7 / Windows 8). Astfel, ori de câte ori rulăm o aplicație care necesită permisiuni de administrator, primim o notificare de avertizare ca cea menționată:

În unele situații, acest tip de control al contului poate fi o problemă. Poate fi dezactivat?

Cum se dezactivează controlul contului de utilizator în Windows 10

Pentru a dezactiva controlul contului de utilizator (UAC) în Windows 10 trebuie să urmăm pașii următori:

 • Deschidem Panoul de control . Putem face acest lucru tastând „ Panou de control ” în Cortana și făcând clic pe pictograma panoului.
 • În caseta de căutare situată în partea dreaptă sus scrieți „UAC”. Printre sugestiile afișate, selectăm „ Modificați setările de control al contului de utilizator ”.

 • În fereastra de configurare a controlului contului de utilizator putem dezactiva complet notificările coborând bara la „ Nu mă anunța niciodată ”.
 • Faceți clic pe „ Acceptați ” și reporniți computerul pentru ca modificările să fie aplicate.

Windows oferă diferite grade de setări de control al contului. Putem activa notificările ori de câte ori un program modifică setările computerului și Windows, numai atunci când modifică computerul sau nu primește nicio notificare. Orice modificare în acest sens necesită utilizarea permisiunilor de administrator .

Lăsând notificările complet dezactivate, riscăm ca o aplicație rău intenționată să aducă modificări nedorite computerului fără consimțământul nostru. Aceasta este o practică nerecomandată. Să ținem cont de asta!

Amintiți-vă că le putem reactiva întotdeauna ridicând glisorul la al treilea nivel, configurația UAC implicită în Windows 10.

Cum se dezactivează controlul contului de utilizator în Windows 8

În versiunile anterioare ale Windows procesul este foarte similar:

 • Apăsăm tasta Windows + X și din meniul Instrumente deschidem Panoul de control .
 • Scriem „UAC” în caseta de căutare situată în marginea din dreapta sus a ferestrei. Selectăm „ Modificați setările de control al contului de utilizator ”.
 • Pentru a dezactiva controlul contului, vom cobora pur și simplu glisorul la cel mai scăzut nivel, „ Nu mă anunța niciodată ”.
 • Faceți clic pe „ Acceptați ”. Dacă utilizatorul nostru activ nu este administrator, ne va cere acreditările unui utilizator cu permisiuni pentru a aduce modificări echipamentului.

Cum se dezactivează controlul contului de utilizator în Windows 7

După cum vă puteți imagina, în Windows 7 schimbarea controlului contului este foarte similară cu ceea ce am văzut până acum:

 • Faceți clic pe butonul Start și accesați Panoul de control .
 • Facem clic pe „ Sistem și securitate ”.
 • În „Centru de activități” selectăm „Modificare setări de control cont utilizator”.
 • Mutăm bara glisantă a butonului în partea de jos „ Nu mă anunțați niciodată ”.
 • Faceți clic pe „ Acceptați ” și reporniți computerul pentru a aplica modificările. Pentru a efectua aceste tipuri de modificări sunt necesare permisiuni de administrator. Tine minte!

După cum puteți vedea, este un proces foarte simplu care ne poate ajuta să rezolvăm problemele legate de asistența la distanță a echipamentelor - foarte util pentru biroul de asistență și serviciile tehnice ale companiilor. Poate servi și pentru a atenua anumite probleme de încetinire a desktopului (deși pentru asta putem folosi și alte trucuri pentru a crește performanța Windows ).

Pe de altă parte, dezactivarea acestui tip de notificări crește foarte mult vulnerabilitatea echipei noastre . Mai ales dacă avem acces deschis la Internet și control pentru a face orice tip de schimbări sau instalații în echipament. Folosește-te întotdeauna cu înțelepciune și cu bun simț.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .