Cum se instalează camera Google Pixel pe orice Android

Camera de pe telefoanele Google Pixel a câștigat o recunoaștere binemeritată din partea comunității, deoarece, deși are obiective și lentile bune, software-ul său s-a dovedit a fi capabil să facă trucuri reale. Ceva pe care am putut să-l verificăm în propriile cărnuri acum câteva luni în recenzia Google Pixel 3A.

Și tocmai datorită procesării sale de imagine putem obține fotografii de ultimă generație, chiar dacă nu avem un mobil AAA de peste 500 de euro. Acest lucru se datorează faptului că aplicația pentru cameră Google, cunoscută și sub numele de GCam, folosește o tehnologie de procesare numită HDR + care îmbunătățește substanțial calitatea imaginilor, mai ales când vine vorba de telefoane mobile de nivel mediu și low-end.

Printre caracteristicile sale se numără așa-numitul HDR +, modul portret care îmbunătățește selfie-urile și aplică un efect bokeh pe fundaluri, fotografii panoramice, modul de estompare, videoclipuri de 60 fps, mișcare lentă și o mână de funcții cu adevărat utile.

Cerințe pentru instalarea camerei Google pe un alt Android

Dacă încercăm să instalăm camera Google din Magazin Play, cel mai probabil ne va spune că nu este compatibilă. Cu toate acestea, din moment ce este o aplicație atât de populară, există o comunitate destul de mare de dezvoltatori care este responsabilă pentru realizarea de versiuni modificate ale aplicației pentru alte mărci și modele de telefoane.

Mai jos examinăm cerințele necesare pentru a putea instala camera Google pe un terminal Android:

  • Camera 2 API : Pentru a putea folosi camera Google, este necesar să avem activată camera 2 API în sistem. Dacă nu știi cum să o faci, poți arunca o privire la acest TUTORIAL.
  • Android 10 sau Android 9 : Deși există moduri pentru telefoane mobile cu Android 7 și Android 8, cele mai stabile versiuni ale aplicației funcționează sub Android 9 și, în special, cu Android 10.
  • Procesoare Snapdragon : există, de asemenea, versiuni specifice pentru telefoanele cu un cip Mediatek, Kirin (Huawei) sau Exynos (Samsung), cu toate acestea, aplicația pentru camera Google a fost concepută pentru a funcționa pe telefoanele cu procesor Snapdragon.
  • Multe dintre APK-urile disponibile sunt compatibile numai cu ARM64 .
  • Trebuie instalate GApp-uri sau un înlocuitor echivalent, cum ar fi MicroG.

Limitări ale GCam pe alte telefoane mobile

Înainte de a lansa instalarea aplicației și sperăm că va face adevărate minuni, trebuie să considerăm că nu este o baghetă magică. Este posibil ca modul panoramic să nu funcționeze pentru noi, procesarea imaginilor poate fi mai lentă sau modul nocturn poate oferi rezultate mai slabe decât se aștepta.

În plus, trebuie să ne obișnuim și cu ideea că nu vom putea profita de toate „caracteristicile speciale” pe care le are mobilul nostru, precum, de exemplu, dacă avem 3 camere din spate sau un obiectiv cu un plus care este puțin în afara normelor.

Cum se instalează aplicația GCam pe Android

Celso Acevedo este un tip care a început să colecteze software pe Android când CyanogenMod s-a închis în 2017. De atunci, s-a dedicat încărcării de tot felul de software pe site-ul său și are în prezent cel mai mare depozit de moduri și variante GCam pe care le putem găsi. În internet.

Dacă dorim să instalăm aplicația Cameră Google pe terminalul nostru, trebuie doar să intrăm în depozitul GCam și să căutăm un APK care să corespundă nevoilor noastre sau să accesăm secțiunea de descărcări recomandate.

Adevărul este că pagina lui Celso Acevedo are un număr mare de moduri, astfel încât alegerea unui APK poate fi oarecum copleșitoare la început. Poate că un pas bun pentru a începe testarea APK-urilor și a vedea care dintre acestea funcționează cel mai bine pe mobilul nostru este să parcurgeți depozitul Urnyx05, unul dintre cei mai buni moderi GCam.

În cele din urmă, totul este o chestiune de testare cu mai multe apks, prin încercare și eroare, până când găsiți versiunea care funcționează cel mai bine pe dispozitiv.

S-ar putea să vă intereseze: Cum se instalează un APK pe Android

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .