Cum se activează „Modul Întunecat” al Chrome pe Android (Mod Întunecat)

Popularitatea modului întunecat continuă să crească. De fiecare dată îl vedem prezent în mai multe aplicații, cum ar fi Facebook Messenger. Alte aplicații de mesagerie precum WhatsApp, de exemplu, au primit, de asemenea, oficial tema de noapte (dacă aveți un telefon mobil vechi cu o versiune veche a aplicației, încercați aceste trucuri pentru a obține modul întunecat pe WhatsApp).

Recent am discutat despre modul de activare a modului întunecat în Android la nivelul sistemului de operare și astăzi vom aprofunda puțin mai mult subiectul. În următorul tutorial, vă explicăm cum să activați modul întunecat în browserul Google Chrome pentru Android .

Cum se activează modul întunecat oficial al Google Chrome pe Android

Noua funcție a modului întunecat sau „modul întunecat” este disponibilă din ultima versiune de Chrome (versiunea 78)  lansată pe 24 octombrie. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să folosim instrumente experimentale precum Chrome Dev sau Canary. Doar activați o opțiune în setările browserului și gata.

Es más, si tenemos una versión de Chrome anterior (entre las versiones 74 y 78) también podemos hacerlo, pero en este caso activando un simple «flag» (un poco más abajo os explicamos cómo conseguirlo).

1. Actualiza a Chrome 78 o superior

Lo primero que tenemos que hacer para empezar a disfrutar del dark mode de Chrome es actualizar el navegador a la versión 78 o superior. Si no tenemos claro cuál es nuestra versión de Chrome, podemos comprobarlo desde el menú de “Configuración -> Información de Chrome -> Versión de la aplicación”.

Si nuestra versión de Chrome es inferior a 78, tendremos que actualizar la app. La nueva versión está disponible en Google Play, pero si todavía no ha llegado a nuestro dispositivo, podemos actualizar instalando la APK oficial que os dejamos justo aquí abajo.

Actualizați Google Chrome: din Google Play Store | Din pachetul APK

2. Activați tema întunecată din meniul de setări

Acum că avem o versiune actualizată a Google Chrome, trebuie doar să afișăm meniul de setări al browserului (butonul cu 3 puncte, situat în colțul din dreapta sus) și să selectăm „ Setări ”.

În meniul de configurare, faceți clic pe « Teme » și selectați « Întunecat ». Chrome va aplica automat tema întunecată pe toate ecranele interfeței sale. Asa de usor!

Cum se activează tema întunecată în versiunile mai vechi ale Chrome

Dacă nu putem (sau nu dorim) să ne actualizăm browserul la o versiune mai nouă, Chrome ne permite, de asemenea, să activăm modul întunecat. Pentru aceasta trebuie să avem una dintre aceste versiuni ale Google Chrome: versiunea 74, versiunea 75, versiunea 76 sau versiunea 77.

Putem verifica versiunea browserului nostru din meniul „ Setări -> Informații Chrome -> Versiunea aplicației ”.

1. Activați „Steagul” Modului Întunecat

Browserul Chrome are o secțiune ascunsă, numită „steaguri”, unde putem testa noi funcții în curs de dezvoltare. Unul dintre ei este inculpatul Dark Mode.

  • Mai întâi, scriem în bara de adrese „ chrome: // flags ” (fără ghilimele). Încărcăm pagina.

  • Apoi, în caseta de căutare scriem „modul întunecat”. În rezultatele căutării, selectăm „ Android Dark UI Dark Mode ”.

  • Ceea ce trebuie să facem acum este să activăm acest steag. Faceți clic pe „ Implicit ” și selectați „ ACTIVAT ”.

  • În cele din urmă, faceți clic pe butonul albastru „ Relansați acum ” pentru a reporni aplicația.

3. Activați „Modul întunecat” în setările de configurare

Acum, că avem toate cărțile pe masă, tot ce trebuie să facem este să accesați „ Setări -> Mod întunecat ” și să faceți clic pe „ Activare ”.

Notă: întrucât aceasta este o caracteristică care era încă în curs de dezvoltare în versiunile anterioare versiunii 78, poate provoca în continuare unele erori în timpul activării. De exemplu, personal, a trebuit să repornesc Google Chrome de 3 ori până când opțiunea „Mod întunecat” a apărut în meniul de setări.

4. Încercați modul întunecat al Chrome

După ce avem tema întunecată activată, vom vedea cum se aplică întregii interfețe a utilizatorului Chrome . Din bara de navigare, prin setările și meniurile aplicației, precum și prin noua fereastră de filă.

Singura problemă pe care am detectat-o ​​în prezent cu modul întunecat este textele negre pe un fundal gri. Este ceva care se observă atunci când desfășurăm filele în cascadă, ceea ce le poate face dificil de citit în anumite momente.

În rest, este un mod întunecat foarte atractiv și se pare că Google funcționează deja, astfel încât acest mod întunecat să fie aplicat și pe paginile web pe care le vizităm din browser.

Cum se activează modul întunecat pe site-urile web pe care le accesăm cu Chrome

Google încă nu oferă oficial posibilitatea de a schimba conținutul paginilor în modul întunecat, deși adevărul este că este o funcție care există deja . Cu toate acestea, este încă în faza experimentală și pentru a o activa trebuie să modificăm o configurație Chrome ascunsă.

  • Deschideți Chrome și, în bara de adrese, tastați „ chrome: // flags / # enable-force-dark ” (fără ghilimele).
  • Aceasta ne va duce la secțiunea Steaguri Chrome, unde trebuie să apăsăm butonul „ Implicit ” care apare lângă secțiunea „ Forțează conținutul web în mod întunecat ”.
  • Aceasta va deschide o fereastră pop-up în care vom marca opțiunea „ Enabled ”.
  • În cele din urmă, apăsăm butonul care spune „ Relansați ” pentru a reporni Chrome și modificările sunt aplicate.

Odată ce browserul este repornit, vom vedea cum toate paginile web care nu au modul întunecat disponibil la început sunt afișate în format mod întunecat . Iată un mic exemplu de cum ar arăta același site web cu steagul menționat mai sus activat. Nu e rău, nu?

După cum am menționat, aceasta este o caracteristică care este încă în curs de dezvoltare, astfel încât unele pagini pot părea puțin ciudate, deși rezultatele sunt în general destul de satisfăcătoare.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .