Cum să dai cu piciorul unui intrus din rețeaua ta wifi (pentru totdeauna) - The Happy Android

Netflix este prea lent în anumite momente ale zilei și bănuiți că ceva nu este în regulă? Viteza de descărcare a scăzut semnificativ și nu sunteți sigur de ce, dar totul miroase puțin pentru tine? S-ar putea să ai un intrus care fură din conexiunea ta scumpă la internet, prietene!

Glume deoparte, au trecut mulți ani de când sistemele de infiltrare Wi-Fi au devenit pâinea zilnică și adevărul este că nu este necesar să fii un hacker din domnul Robot pentru a te strecura astăzi într-o rețea wireless standard în zi. Orice copil bun de șobolan cu conexiune la Internet și ceva timp liber poate obține codul nostru de acces și, dacă este precar și nu atrage prea multă atenție, este posibil să nu ne dăm seama niciodată de faptele lor greșite ...

De aceea, pe lângă stabilirea unei parole sigure și schimbarea cheilor care apar în mod implicit în router, trebuie să luăm măsuri suplimentare. Acum câteva săptămâni am discutat despre cum să creăm un control al accesului folosind liste albe și adevărul este că este una dintre cele mai sigure metode de filtrare care există.

De ce nu creați o listă albă de acces?

Cu toate acestea, crearea listelor albe necesită identificarea pe rând a tuturor dispozitivelor noastre de încredere, lucru care poate dura mult dacă avem mai multe gadget-uri acasă, inclusiv computere, tablete, smartphone-uri și altă faună fără fir (fără a lua în considerare dispozitivele oaspeților ocazionali). În plus, va trebui, de asemenea, să ne amintim să listăm alb orice dispozitiv nou care intră în casă dacă dorim să aibă acces la Internet.

Dimpotrivă, dacă am identificat deja IP-ul și MAC-ul intrusului, cel mai simplu lucru este să creăm o listă neagră de acces WiFi în panoul de administrare al routerului. În acest fel vom bloca permanent accesul, evitând dureri de cap majore în viitor.

Încă nu știți adresa IP și MAC a intrusului?

Înainte de a începe hack-ul cu panoul de management al routerului, trebuie să fim clari despre adresa IP și, mai presus de toate, adresa MAC a intrusului în cauză . Una dintre cele mai rapide modalități de a obține aceste informații și de a ieși din îndoială este instalarea aplicației Fing.

Descărcați QR-Code Fing - Network Scanner Dezvoltator: Fing Preț limitat: gratuit

Cu acest instrument gratuit pentru Android putem identifica toate dispozitivele conectate la rețea destul de confortabil și păstrăm o evidență controlată. Odată ce am instalat Fing, trebuie doar să oprim toate dispozitivele conectate la WiFi.

Cu Fing putem vedea dintr-o privire toate dispozitivele conectate la rețea.

În acest moment, vom porni primul dispozitiv, îl vom conecta la rețea și când Fing îl va detecta îi vom atribui un nume („ Laptop camera de zi ”, „ mobilul surorii mele ”, „ PS4 ” etc.). Apoi, vom repeta același proces până când vom avea toate dispozitivele de acasă pornite și conectate la Internet.

Astfel, orice alt dispozitiv care apare conectat în Fing și care nu are o etichetă sau un nume dat de noi în timpul acestui proces, va fi, fără îndoială, un intrus neautorizat : scrieți adresa IP și MAC.

Trebuie remarcat faptul că da, Fing este capabil să detecteze tipul de dispozitiv și, uneori, chiar marca sau modelul acestuia . Prin urmare, este adesea posibilă identificarea intrușilor fără a fi nevoie chiar să opriți și să porniți dispozitivele Wi-Fi de acasă.

Notă: rețineți că în Fing vor apărea și IP-ul routerului și orice computer desktop conectat prin cablu Ethernet. Nu le confundați cu hoțul.

Cum se creează o listă neagră de acces WiFi

Acum că avem MAC-ul dispozitivului pe care dorim să îl blocăm, trebuie doar să deschidem browserul și să încărcăm pagina de administrare a routerului. Aceasta este de obicei la adresa URL //192.168.0.1 sau //192.168.1.1.

Odată ajuns în interior, căutăm meniul de configurare dedicat filtrării MAC. În funcție de routerul pe care îl avem, îl putem găsi într-un loc sau altul, deși este de obicei în secțiunea „Securitate” sau în setările avansate ale „Rețelei wireless” sau „WiFi”.

Pentru a ilustra acest exemplu, am folosit un router TP-Link: în acest caz, am merge la „ Securitate -> Control acces ”. Aici activăm fila „ Control acces ” și selectăm „ Mod implicit de acces: listă neagră ”.

În cele din urmă, în lista dispozitivelor de pe lista neagră, faceți clic pe „ Adăugați ” și atașați MAC-ul intrusului pe care l-am identificat cu aplicația Fing.

Odată ce modificările sunt aplicate, hoțul wifi nu va putea folosi dispozitivul din nou pentru a se conecta la rețeaua noastră, deoarece MAC este o informație furnizată de producător și, spre deosebire de adresa IP, nu este ceva ce poate fi modificat (putem mascați MAC-ul original creând un MAC virtual, dar adresa fizică va rămâne aceeași).

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .