Tastatură Mint, noua tastatură Xiaomi pentru Android - The Happy Android

GBoard (Google) și Swiftkey (Microsoft) sunt cele mai populare 2 tastaturi pe care le putem găsi astăzi pe Android. Xiaomi este una dintre acele companii care face același lucru cu dvs. un telefon mobil, un televizor, o bandă de alergat sau un stilou (de ce să închideți ușile la nimic, nu?), Și în cazul software-ului nu ar fi diferit . Acum câteva luni, compania asiatică a prezentat Mint Keyboard , pariul său personal de a mătura lumea tastaturilor virtuale pentru Android .

Tastatura Xiaomi are o interfață minimalistă, la jumătatea distanței dintre designul materialului și estetica clasică „Apple” (simplă, dar elegantă), care infuzează aproape toate produsele sale. Să vedem ce caracteristici încorporează, cum funcționează și dacă merită cu adevărat.

Aceasta este Mint Keyboard, alternativa Xiaomi la clasicul Google GBoard

Primul lucru care ne lovește atunci când instalăm Mint Keyboard pe mobil este că, de la început, aplicația ne recomandă să ne conectăm cu contul nostru Mi (conturi de utilizator Xiaomi). Nicio problemă: aplicația funcționează la fel de bine fără a avea unul dintre aceste conturi, deși da, nu vom putea folosi dicționarul personalizat, care este încă o mică palmă în fața utilizatorului în afara întregului ecosistem Xiaomi și un stimulent clar pentru noi să ne înregistrăm ca utilizatori.

În ceea ce privește funcționalitățile oferite de tastatură, trebuie să spunem că are mai multe opțiuni de configurare. Pe de o parte, avem un set larg de teme și imagini de fundal pentru a personaliza aspectul tastaturii și a-l face să arate cât mai bine. În plus, dimensiunea tastelor este destul de mare , ceea ce poate fi foarte util pentru utilizatorii cu degetele stubby sau scopul unui strabism.

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale sale este că are un clipboard îmbunătățit care salvează toate textele pe care le-am copiat în ultima oră . De asemenea, este inclus și un utilitar de răspuns rapid , ceva care ne poate ajuta să economisim mult timp în anumite situații. Fără îndoială, cele mai bune 2 caracteristici ale tastaturii la nivel de productivitate.

În cadrul setărilor, aplicația ne oferă și posibilitatea de a crește dimensiunea tastaturii (în cazul în care modul standard pare prea mic), de a regla nivelul de agresivitate al autocorectorului, vibrația sau sunetul tastelor, printre altele. opțiuni de configurare suplimentare.

O altă dintre atracțiile minunate ale tastaturii Mint sunt suplimentele sale pentru chat. Tastatura ne permite să schimbăm cu ușurință fontul sau fontul și are o colecție destul de extinsă de noi stickere, emoji și GIF-uri.

Mint Keyboard: Politica de confidențialitate și tratarea datelor

Aplicațiile de introducere a textului, cum ar fi tastaturile, sunt de obicei destul de sensibile atunci când vine vorba de informații personale și de aceea, atunci când analizăm oricare dintre aceste aplicații pe blog, îmi place întotdeauna să le citesc politica de confidențialitate.

În acest caz, constatăm că Mint Keyboard înregistrează și colectează o mulțime de date, cum ar fi informații despre utilizarea pe care o facem de anumite aplicații, ID-uri și nume de utilizatori ale rețelelor noastre sociale , precum și informații statistice despre utilizarea dispozitivului nostru Android (informații a sistemului, „clic evenimente”, informații despre rețeaua la care suntem conectați etc.). Toate acestea, atâta timp cât legislația în vigoare în țara noastră o permite.

Și ce face Xiaomi cu aceste date? Politica sa de confidențialitate clarifică, de asemenea, că informațiile colectate nu sunt vândute unor terțe părți , ceea ce nu reprezintă o consolare, dar cel puțin știm că acestea nu comercializează datele noastre pentru a obține un beneficiu economic.

Acum, atât cât informațiile rămân în cadrul companiei, lipsa intimității este scandaloasă. Ceva care, pe de altă parte, nu ar trebui să ne surprindă excesiv, deoarece vorbim despre practici care astăzi sunt cele mai răspândite în lumea digitală (și nu cred că utilizarea unei alte tastaturi face ca lucrurile să se schimbe prea mult).

Cum pot descărca Mint Keyboard pentru Android?

Dacă suntem încă interesați să testăm tastatura Xiaomi, ar trebui să știm că deocamdată este operațională doar în India (în versiunea 11 a MIUI), cu limbile engleză și hindi, așa că, dacă facem o căutare pe Google Play, vom vedea că este încă nu e disponibil. În orice caz, îl putem instala fără probleme descărcând fișierul APK al aplicației pe care o atașăm prin următorul LINK .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .