Cum să știți care este adresa IP a telefonului dvs. Android - Android fericit

Cunoașterea adresei IP a unui computer Windows este destul de simplă: trebuie doar să deschideți o fereastră MS-DOS și să executați comanda „ ipconfig ”. Dar ce se întâmplă cu telefoanele mobile? Evident, chiar de pe bat, Android nu vă permite să introduceți linii de comandă, așa că va trebui să căutăm alte metode. ¿ Cum putem ști IP -ul unui telefon ?

Am putea instala o aplicație chorra pentru a ne furniza aceste informații, dar pentru astfel de informații de bază adevărul este că nu aveți nevoie de atât de multă fanfară. Atât IP-ul public, cât și IP-ul privat pot fi consultate cu ușurință de orice utilizator Android cu acces la Internet.

Diferențe între IP public și IP privat

Când ne conectăm la Internet cu mobilul nostru, telefonul nostru poate avea până la 2 adrese IP diferite. Pe de o parte, există IP-ul public , care este adresa IP care este afișată atunci când navigăm pe Internet (cunoscută și sub numele de IP Internet). Să presupunem că este IP-ul nostru public. Acesta va fi IP-ul furnizat de SIM-ul nostru de date sau IP-ul routerului dacă suntem conectați la o rețea fără fir.

Cu toate acestea, atunci când suntem conectați la o rețea WiFi, vom avea și un IP privat , care va fi adresa IP atribuită în mod specific telefonului nostru în acea rețea fără fir. Acest IP nu este de obicei vizibil atunci când navigăm.

Cum să aflați care este IP-ul public al unui dispozitiv Android conectat la Internet

Adresa IP publică nu apare înregistrată în nicio setare a dispozitivului nostru Android. Pentru a afla care este adresa noastră IP sau publică, trebuie să facem o mică interogare pe Google.

Doar scrieți „ Care este adresa mea IP ” sau introduceți direct Miip.es și consultați datele.

Notă : IP-ul nostru poate utiliza protocolul IPv4 (cu 4 cifre cu valori cuprinse între 0 și 255) sau cel mai recent IPv6 (până la 8 grupe de 4 cifre hexazecimale).

În cazul în care trebuie să consultăm aceste informații continuu, deoarece folosim un VPN și dorim să păstrăm un control mai exhaustiv, cel mai practic este să instalăm o aplicație precum ESTA .

Cum să aflați care este IP-ul privat al unui dispozitiv Android

Dacă dorim să aflăm IP-ul privat atribuit telefonului nostru în rețeaua la care suntem conectați, atunci trebuie să urmăm pașii următori.

  • Mergem la „ Setări -> Sistem -> Informații despre telefon ” și facem clic pe „ Stare ”.
  • Aici vom vedea anumite informații despre telefon, cum ar fi nivelul bateriei, IMEI, MAC-ul rețelei WiFi și adresa IP privată a dispozitivului , printre alte informații.

Și acum, când știu care este IP-ul meu, cum îl pot ascunde?

Ha! Foarte bună întrebare! În acest moment, este posibil să dorim să adăugăm o anumită confidențialitate modului în care navigăm pe Internet. Pentru a face acest lucru, ne putem ascunde adresa IP prin 3 metode diferite:

  • Folosirea unui proxy.
  • Conectarea la un VPN.
  • Utilizarea rețelei TOR pentru a naviga.

Puteți arunca o privire la postarea despre cum să ascundeți adresa IP a unui telefon mobil sau a unui PC pentru o explicație detaliată a fiecăreia dintre aceste 3 soluții și ce diferențe contribuie la o navigare mai privată și mai sigură.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .