Cum să dezactivați microfonul telefonului dvs. Android - The Happy Android

„Când o aplicație sau un serviciu este gratuit, prețul de plătit este datele dvs.” Nimic nu este gratuit în această viață, iar colectarea datelor cu caracter personal a devenit un cip de negociere valoros și comun în rândul companiilor de tehnologie de astăzi.

În acest sens, una dintre problemele care îi îngrijorează cel mai mult pe oameni este posibilitatea ca anumite aplicații să înregistreze sau să înregistreze tot ceea ce spunem de la microfonul mobil. Există o modalitate de a restricționa acest acces?

Ce anume ascultă Google?

Dacă avem un telefon Android, cu siguranță ne-am fi pus aceeași întrebare la un moment dat. După cum știm cu toții, orice dispozitiv cu sistemul de operare Google, fie el o tabletă sau un smartphone, încorporează un microfon. Prin urmare, este destul de rezonabil să credem că conversațiile noastre ar putea fi înregistrate. Dar în ce măsură?

Dacă Asistentul Google este activat, spunând „OK Google” îi va permite să asculte o anumită comandă. Dar înainte de asta, pentru a putea auzi cuvântul cheie de activare („OK Google”), este clar că asistentul trebuie să fie deja cu urechea în prealabil . Înseamnă asta că Google înregistrează tot ce ridică prin microfon, înainte și după, și îl încarcă pe serverele lor?

Adevărul este că, dacă ar fi așa, serverele Google ar fi supraîncărcate și pline de date irelevante sau inutile. Totuși, ceea ce Google înregistrează sunt comenzile vocale pe care le lansăm după ce spunem „OK Google”.

De exemplu, dacă spunem „ OK Google, câți ani are Jordi Hurtado? ”, Google va rămâne cu întrebarea și cu câteva secunde de sunet anterior.

Cum să ascultați înregistrările audio înregistrate de Google

Putem asculta toate înregistrările pe care Google le-a stocat din pagina Activitatea mea pe Google.

  • Faceți clic pe „ Filtrare după dată și produs ”.
  • În secțiunea „ Filtrare după produs Google ” debifăm fila „ Toate produsele ”.
  • Marcăm fila „ Voce și audio ” și facem clic pe butonul de căutare.

În acest fel, vom vedea o listă cronologică a tuturor înregistrărilor pe care Google le-a înregistrat de-a lungul timpului. Putem chiar să le reproducem și să ne ascultăm propria voce, făcând clic pe butonul „Redare” situat lângă fiecare interogare.

Notă: De asemenea, putem șterge toate aceste înregistrări făcând clic pe meniul derulant superior din opțiunea „ Șterge rezultatele ”.

Cum se dezactivează microfonul pentru orice aplicație

Adevărul este că Google nu este singura companie care colectează și stochează acest tip de date. Orice aplicație care are acces la microfonul telefonului sau al tabletei poate salva frazele sau conversațiile noastre și poate face tot ce le convine.

O modalitate bună de a preveni acest lucru este blocarea accesului la microfon . Dacă avem un telefon Android, îl putem face după cum urmează:

  • Deschidem meniul de setări mobile și introducem „ Aplicații și notificări ”.
  • Mergem la „ Avansat -> Permisiuni aplicație -> Microfon ”.
  • Aici vom vedea o listă a tuturor aplicațiilor care necesită acces la microfonul dispozitivului. Dacă vedem o aplicație pe care nu dorim să o folosim, trebuie doar să debifăm fila corespunzătoare . De exemplu, dacă dorim să blocăm complet microfonul pentru Google Voice Assistant, vom dezactiva fila aplicației „Google”.

În acest fel, putem alege ce aplicații pot utiliza microfonul și care nu. De exemplu, este logic că aplicația Telefon trebuie să acceseze microfonul. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fim atât de interesați încât Facebook sau orice joc aleatoriu să poată folosi acest lucru.

Aveți grijă, deoarece aceasta este o problemă delicată și, dacă eliminăm accesele „la întâmplare”, este posibil ca unele aplicații să nu mai funcționeze corect. Dacă da, va fi suficient să reveniți la același meniu și să anulați modificările.

Cum să împiedicăm Google să înregistreze conversațiile noastre

Dacă acest lucru pare prea „drastic” și tot ce ne dorim este să dezactivăm OK Google, o putem face și cu câteva setări mai puțin invazive.

Metoda nr. 1: dezactivați funcția „OK Google”

Prima metodă este de a dezactiva comanda de activare OK Google . Astfel, microfonul va fi activat numai atunci când deschidem aplicația Voice Assistant.

  • Deschidem setările sistemului Android și intrăm în categoria „ Google ”.
  • Mergem la „ Căutare, Asistent și voce ” și facem clic pe „ Voce ”.

  • În cele din urmă, în cadrul acestui meniu, selectăm „ Voice Match ” și dezactivăm fila „ Access with Voice Match ”.

Metoda nr. 2: dezactivați complet Asistentul Google

În cele din urmă, putem face un pas mai departe și dezactivăm complet Asistentul Google. Pentru a face acest lucru, mergem la „ Setări -> Google -> Căutare, Asistent și voce” și facem clic pe „ Asistent Google ”.

În această nouă fereastră, facem o derulare laterală pentru a merge la submeniul „ Asistent ” și facem clic pe „ Dispozitive cu Asistent -> Telefon ”. Aici vom găsi o filă numită „Asistent Google”. O dezactivăm.

Ti s-a parut interesant acest articol? Dacă da, puteți găsi alte postări similare în categoria Android . Vă mulțumim că ați stat până la final!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .