9 trucos prácticos para revivir la batería averiada de un smartphone

Muchas veces se confunde lo que se conoce como un brick, con una batería averiada o agotada. En un smartphone brickeado las causas pueden ser variadas, si bien normalmente nos enfrentamos a un fallo de software. Pero en el caso de que la batería de nuestro móvil o tablet dure cada vez menos, o simplemente no cargue, entonces lo más probable es que nos encontremos ante una batería averiada o un fallo de hardware. ¿Cómo lo solucionamos?

¿Cuáles son las causas que desembocan en un fallo de batería?

Podemos buscar respuestas en los lugares más indómitos, pero al final, el problema casi siempre se reduce a lo mismo: la baja calidad de las baterías. Por eso, es importante que cuidemos la fuente de alimentación de nuestro teléfono, y en caso de fallo o tiempos de carga cada vez más lentos, cambiemos la batería en cuestión, o sigamos los siguientes 9 trucos prácticos para intentar revivir una batería estropeada. ¡Vamos allá!

1- Asegúrate de que no es un problema de software

Si nuestra batería todavía carga pero se agota después de poco tiempo de uso, antes de achacarlo a un fallo de hardware irrecuperable es aconsejable descartar un posible consumo abusivo de energía por parte de alguna app que tengamos instalada.

Din acest motiv, este recomandabil să introduceți setările bateriei telefonului și să vedeți dacă există aplicații care consumă prea multe resurse. Dacă găsim o aplicație suspectă, cel mai bine este să o dezinstalăm.

În cadrul acestei categorii de aplicații care consumă multă baterie se află widget-uri (Twitter, știri, vreme etc.), jocuri cu o încărcare grafică mare, aplicații de streaming și altele asemenea.

Postare asociată: aplicațiile care consumă cel mai mult baterie

2- Activați managerul inteligent de baterii

Dacă avem un telefon cu Android 9 sau o versiune ulterioară și observăm un consum anormal de baterie, o altă opțiune pe care o putem revizui în cadrul setărilor bateriei este „Managerul inteligent de baterii”.

Aveți grijă să nu vă confundați cu modul „economie de energie”. În cazul bateriei inteligente, se caută să se limiteze consumul de baterie al aplicațiilor pe care nu le folosim frecvent . Pentru a face acest lucru, sistemul analizează obiceiurile noastre de utilizare și detectează acele aplicații pe care le deschidem cel mai puțin, pentru a limita ulterior consumul de baterie pe care îl realizează.

Pentru a activa această funcționalitate, accesați „ Setări -> Baterie -> Baterie inteligentă ” și activați fila pe care o vom vedea pe ecran.

3- Mobilul se încălzește prea tare? Răcește-l comod

Una dintre consecințele funcționării anormale a unei aplicații poate fi supraîncălzirea dispozitivului, lucru care face ca bateria să se descarce și la o viteză mai mare.

Dacă smartphone-ul dvs. se încălzește prea mult, aruncați o privire la această altă postare despre cum să răcoriți un telefon care se încălzește prea mult.

4- Instalați Battery Guru

Dacă nimic din toate acestea nu funcționează și dispozitivul nostru Android continuă să ofere performanțe foarte reduse ale bateriei, este recomandabil să instalați o aplicație precum Battery Guru. Practic, este un instrument a cărui sarcină este de a informa utilizatorul în cel mai relevant mod posibil. În acest fel, putem primi anumite sfaturi personalizate care ne vor ajuta să oferim bateriei noastre mobile o viață mai sănătoasă și mai lungă.

Aplicația oferă informații cu adevărat interesante, precum vârfurile maxime și minime de miliamperi pe care le primește dispozitivul, procentul de baterie care se încarcă și se descarcă în fiecare oră, precum și alte date legate de consumul și autonomia terminalului.

Battery Guru păstrează, de asemenea, o evidență a ciclurilor de încărcare, ceea ce ne poate ajuta să știm dacă încărcăm corect telefonul mobil sau, dimpotrivă, trebuie să ne corectăm obiceiurile de încărcare. Un alt utilitar interesant este cel care ne permite să stabilim limite de temperatură și praguri de încărcare / descărcare . Pe scurt, un utilitar foarte practic și recomandat dacă avem probleme cu bateria Android-ului nostru.

Descărcați QR-Code Battery Guru Dezvoltator: Paget96 Preț: Gratuit

Puteți obține mai multe informații despre funcționarea Battery Guru în acest alt POST .

5- Restabiliți dispozitivul la starea din fabrică

Înainte de a presupune că ne confruntăm cu o baterie defectă, este recomandabil să restaurați configurația telefonului mobil la starea din fabrică . Dacă după ce faceți acest lucru bateria continuă să cedeze, putem confirma cauza problemei.

6- Curățați-vă telefonul mobil

Acum, când suntem clari că defectul este în bateria însăși, este timpul să căutăm soluții. Acestea fiind spuse, trebuie menționat că, după o perioadă de utilizare prelungită, suprafața metalică a bateriilor cu litiu sau chiar contactele pot suferi oxidare . Acest fapt reduce durata de viață a bateriei considerabil.

Pentru a evita acest lucru, se recomandă utilizarea unei cârpe sau tampon de bumbac pentru a curăța orice urmă de praf sau murdărie de la contacte și de la sursa de alimentare în sine.

În cazul în care bateria noastră este integrată în mobil sau tabletă, aceasta poate fi o sarcină foarte complicată.

Dacă sunteți interesat să vă curățați terminalul, aruncați o privire la postarea „Cum să curățați și să dezinfectați corect un telefon mobil“.

7- Revigorați bateria punând-o în congelator

Sună cam nebunesc, dar adevărul este că aceasta este o metodă care funcționează. Bateriile cu litiu funcționează utilizând un proces de încărcare / descărcare în care încărcăturile pozitive și negative se ciocnesc între ele.

La temperatura camerei, energia cinetică a bateriei este gestionabilă, dar fiind într-o stare constantă de activitate, scurgerile electrice sunt frecvente . Cu toate acestea, în condiții de temperatură scăzută, acoperirea cu litiu a bateriei, împreună cu microstructura electroliților, pot fi modificate pentru a minimiza astfel de scurgeri de energie. Acest lucru vă poate ajuta să prelungiți într-o oarecare măsură durata de viață a bateriei.

Vom avea nevoie de un „congelator”, dar acest lucru nu este suficient
 • Înfășurați bateria în ziar și puneți 2 straturi de folie de plastic pe ea și puneți-o într-o pungă de plastic, astfel încât să nu se ude sau să se ude.
 • Puneți bateria în congelator timp de 3 zile.
 • Scoateți bateria, îndepărtați straturile de plastic și hârtie și puneți-o într-un loc ferit de lumina soarelui timp de 48 de ore.
 • Puneți bateria în dispozitiv, dar nu o porniți. Conectați telefonul la încărcător și lăsați-l să se încarce încă 48 de ore.
 • Porniți telefonul și verificați nivelul bateriei și durata de viață.

8- Faceți o punte în baterie

Această metodă funcționează de obicei cu baterii care au ajuns la sfârșitul ciclului lor de viață sau care nu au fost utilizate de mult timp. În timp bateriile își pierd capacitatea de încărcare, pe care o putem încerca să o rezolvăm făcând un mic pod. Pentru aceasta avem nevoie de o baterie mare, una dintre cele de 9V și 2 fire cu vârfurile dezbrăcate pentru a face contactul.

 • Localizați bornele pozitive și negative ale bateriei de 9V și conectați un fir la fiecare dintre poli. Protejați punctele de joncțiune cu bandă electrică pentru securitate sporită.
 • Bateria telefonului are marcate și terminalele pozitive și negative. Conectați polul pozitiv al bateriei cu polul pozitiv al bateriei folosind cablul. Faceți același lucru cu polul negativ.
 • Păstrați conexiunea între 10 și 60 de secunde.
 • Scoateți puntea, puneți bateria în telefon și încercați să încărcați telefonul ca de obicei. După timpul de încărcare, încercați să porniți telefonul.

Acesta este un proces foarte delicat și trebuie luat în considerare faptul că bateriile cu litiu pot lua foc sau exploda. Dacă nu sunteți sigur ce să faceți, mai bine nu riscați.

În următorul exemplu video, putem vedea cum să conectați bateria unui smartphone urmând o metodă foarte similară:

9- Efectuați o descărcare totală folosind un bec

Descărcarea completă a unei baterii vechi sau uzate poate contribui la extinderea capacității sale de a reține energia și de a livra încărcări mai profunde. Pentru a face acest lucru, vom folosi un bec mic de 1,5 V, care va fi responsabil pentru aspirarea tuturor încărcăturilor reziduale rămase în baterie.

Ca și în cazul metodei podului, vom avea nevoie de 2 bucăți de sârmă goală cu protecția lor din plastic corespunzătoare - amintiți-vă, nu dorim să primim o scânteie - și extragem bateria din terminal pentru manipulare.

 • Localizați bornele pozitive și negative ale bateriei - sunt marcate - și conectați un cablu la fiecare dintre poli.
 • Atingeți capătul fiecărui fir de becul de 1,5V.

În acest fel, becul va aspira toată energia reziduală care poate rămâne în baterie, golind-o complet (atunci când becul încetează să mai emită lumină complet). Apoi, vom introduce bateria în telefon / tabletă și vom continua să încărcăm complet dispozitivul.

Ca întotdeauna, îngrijirea zilnică și utilizarea bună a timpilor de încărcare sunt cheia pentru ca bateria dispozitivului nostru să aibă o viață cât mai lungă. În caz contrar, putem aplica oricând una dintre aceste 4 metode pentru a încerca să ieșim din necazuri și să obținem, în unele cazuri, o soluție la problema noastră.

În cele din urmă, dacă smartphone-ul dvs. nu se aprinde și credeți că ar putea fi blocat, consultați aceste  12 sfaturi pentru a revigora un telefon Android cu cărămizi .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .