Cum se deblochează jocurile Hidden Edge, Firefox și Chrome

Atunci când instalăm un browser nou pe computerul nostru, de obicei încercăm să îl asigurăm și să respectăm confidențialitatea utilizatorului. Multe browsere web au funcții ascunse pe care le putem debloca, de exemplu, tastând chrome: // flags în Chrome sau introducând about: config în bara de adrese Firefox.

Cu toate acestea, uneori tot ce ne dorim este să ne distrăm și să ne distram timp de cinci minute în timp ce așteptăm apelul de la un client din birou sau avem un moment liber între clasă și clasă. Pentru asta, nimic mai bun decât să profite de jocurile pe care unele browsere precum Microsoft Edge sau Chrome și Firefox menționate mai sus le aduc „ascunse”. Nu sunt chintesența jocurilor, dar au harul lor și ca hobby sunt mai mult decât atrăgători.

Microsoft Edge: Să navigăm

Microsoft tocmai a lansat o nouă versiune a browserului Edge, Microsoft Edge versiunea 82 . O actualizare care va ajunge automat pe toate computerele Windows 10 împreună cu actualizarea Windows din mai 2020. Dacă nu am primit încă actualizarea, putem instala această nouă versiune a browserului descărcând-o direct  de pe site-ul Microsoft .

Această actualizare Edge bazată pe Chromium are câteva puncte interesante, precum și un minigame de navigare destul de curios și distractiv. Pentru a-l debloca trebuie doar să scriem următoarele în bara de adrese:

edge: // surf

Cu această comandă vom încărca jocul Let's Surf (sau „Let's surf”, în spaniolă). Alegeți-vă surferul și loviți-l! Cu tastele direcționale va trebui să evităm obstacolele în timp ce prindem fulgere verzi pentru a naviga în modul turbo. Din meniul situat în partea dreaptă sus puteți alege diferite moduri de joc (cronometru, zig-zag sau mod normal).

Google Chrome: Jocul dinozaurilor

Vă amintiți dinozaurul pe care Chrome îl arată atunci când nu avem o conexiune la Internet și încercăm să încărcăm o pagină? În mod normal, ne uităm doar la mesajul care spune „ERR_INTERNET_DISCONNECTED”, dar dacă facem clic pe ecranul mobilului sau apăsăm bara de spațiu de pe tastatură de pe computer, vom vedea că dinozaurul prinde viață și începe să ruleze.

Dacă conexiunea noastră de date funcționează corect, putem debloca jocul tastând această comandă în bara de adrese a browserului:

chrome: // dino

Jocul constă în sărituri pentru a evita să mâncăm plantele de cactus care ne intră în cale, crescând viteza pixelilor T-Rex pe măsură ce progresăm. Pare un joc foarte prost, dar poate duce la niște mușcături serioase. Ești avertizat!

Mozilla Firefox: Pong

Firefox are, de asemenea, un joc ascuns, dar spre deosebire de colegii săi, este mult mai dificil de deblocat. Mai întâi, trebuie să afișăm bara de instrumente situată în marginea din dreapta sus și să selectăm „ Personalizează ”. Apoi, vom trage toate pictogramele în meniul de depășire pentru a lăsa ecranul complet liber, cu excepția pictogramei numită „ Spațiu flexibil ”.

Aceasta va afișa un nou buton în partea de jos a ecranului cu un desen unicorn .

Dacă facem clic pe acest buton, spațiul flexibil va deveni o bară sau „rachetă” și putem juca clasicul Pong împotriva CPU folosind unicornul ca minge. Adevărul este că, așa spus, sună foarte nebunesc, dar chiar aici vă las o captură de ecran, astfel încât să vedeți că nu mă inventez. Un ou de Paște pe cât de bizar, pe atât de distractiv.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .