8 modalități interesante de a reutiliza vechiul telefon Android - Android fericit

Dacă ați decis în cele din urmă să vă schimbați telefonul, felicitări! V-ați gândit deja ce să faceți cu vechiul dvs. terminal? În loc să-l păstrați într-un sertar până la sfârșitul timpului, poate doriți să-l vindeți, dar dacă nu este un telefon de vârf sau relativ actual, cel mai probabil nu vă vor da mulți bani pentru asta. Deci, de ce nu găsiți un alt utilitar pentru acesta și îl reciclați pentru a obține mai mult din el? Cel puțin va fi întotdeauna mai bine decât să-l ai în preajma colectării prafului.

De fapt, smartphone-urile de astăzi sunt încă computere mici, cu o putere de procesare semnificativă, mult spațiu de stocare și o cameră foto bună. Utilizările pe care i le putem oferi sunt aproape infinite, iar limita este stabilită doar de imaginația noastră și de dorința pe care o avem de a face sos și „a ne murdări mâinile”.

1. Transformați vechiul dvs. Android într-o cameră web

În aceste vremuri, aplicațiile de videoconferință precum Zoom, Skype sau Google Meet au devenit un instrument indispensabil de comunicare. Una dintre cele mai bune modalități de a da un nou suflet vechiului nostru Android este de a-l transforma într-o cameră web sau un instrument de chat video.

Pe de o parte, aplicațiile de tip Skype funcționează perfect cu Wi-Fi, deci nici măcar nu este necesar ca telefonul mobil să poarte o cartelă SIM introdusă. Și dacă doriți să faceți un pas mai departe, vă puteți transforma telefonul într-o cameră web pentru computer . La urma urmei, camerele pentru smartphone-uri au, în general, o calitate mult mai bună decât majoritatea camerelor web de pe computer.

2. Transformă-ți telefonul mobil într-un Nintendo Game Boy

Dacă îți plac jocurile video clasice, cu siguranță ai instalat un emulator retro pentru Android. Ideea este grozavă, deoarece putem conecta un gamepad bluetooth și ne putem juca ca și cum ar fi o consolă portabilă (personal, nu sunt un fan al utilizării ecranului tactil pentru acest tip de joc).

Cu toate acestea, putem continua un pas mai departe și conectăm vechiul nostru Android la un dispozitiv mobil Hyperkin SmartBoy . Conexiunea se face prin portul USB C și ne permite să ne convertim telefonul într-un Game Boy sau Game Boy Color complet, cu slotul său pentru cartușe și orice altceva. Experiența retro finală!

3. Transformați Android-ul dvs. într-un difuzor inteligent Google Home

A da viață nouă mobilului dvs. transformându-l într-un difuzor Google Home este cel mai ușor lucru din lume și nu necesită instalarea niciunei aplicații suplimentare. Este suficient să avem o versiune de Android compatibilă cu Asistentul Google care acceptă comenzile „OK Google”. Apoi sincronizați telefonul cu un difuzor Bluetooth și asigurați-vă că acestea rămân mereu pornite. Cel mai bun mod de a avea un asistent Google Home fără a cheltui cei 99 de euro pe care îi valorează difuzorul oficial Google.

4. Profitați de Android ca telecomandă universală

Au spus-o deja în Stăpânul Inelelor: „O telecomandă care să le atragă pe toate și să le lege de întuneric” sau ceva de genul asta ... Dacă vechiul tău Android are un senzor cu infraroșu, îl poți folosi ca telecomandă pentru televizor . Trebuie doar să instalați o aplicație gratuită, cum ar fi Mando TV sau Anymote, și să începeți să o încercați .

Dar lucrul nu se oprește aici, deoarece puteți pune și alte aplicații precum Unified Remote pentru a controla computerul de la distanță prin Wi-Fi sau Bluetooth. Sau chiar instalați o aplicație precum telecomanda universală și sincronizați telefonul mobil, pe lângă televizor, alte dispozitive precum proiectoare, aparate de aer condiționat, DVD / BluRay, Home Theater și multe altele.

5. Folosiți telefonul mobil ca cameră de supraveghere video

O altă dintre cele mai frecvente utilizări pe care le putem oferi unui smartphone învechit este să îl transformăm într-o cameră de securitate la domiciliu. Dacă avem copii mici acasă și vrem să le monitorizăm camera sau vrem să instalăm o cameră web IP pentru a ne putea vedea casa, portalul sau orice altă zonă, chiar și atunci când suntem la serviciu, aceasta este o opțiune excelentă.

Tot ce trebuie să facem este să instalăm o aplicație gratuită precum IP Webcam și în câteva minute vom avea o cameră pe care o putem vizualiza de la Wi-Fi de acasă sau cu o conexiune la internet de oriunde de pe planetă.

Accesul la difuzare este foarte practic și ușor de utilizat

Puteți vedea mai multe detalii despre cum să configurați o cameră de supraveghere video în ACEST POST.

În cele din urmă, menționați că putem folosi și o aplicație precum Dormi , specializată în monitorizarea bebelușilor. Nu-l pierde din vedere!

6. Folosiți telefonul ca mouse fără fir

Imaginați-vă că mouse-ul computerului dvs. s-a defectat și că nu aveți o rezervă. În timp ce așteptați deschiderea celui mai apropiat magazin de computere sau sosirea comenzii dvs. Amazon, puteți continua să lucrați datorită vechiului dvs. Android. Instalați o aplicație precum Remote Mouse  sau Remote Link și, în câteva secunde, veți putea folosi ecranul mobil ca și cum ar fi un mouse wireless prin Wi-Fi.

Ca utilizator ocazional al acestui tip de instrument, vă pot asigura că experiența nu este comparabilă cu cea a unui mouse real, dar își fac treaba perfect și ne pot salva mai mult de o singură sperietură în fața evenimentelor neprevăzute de ultim moment. Nu uita!

Postare similară: Cum să utilizați smartphone-ul ca mouse pentru computer

Funcționează atât prin WiFi, cât și prin Bluetooth

7. Transformați-vă telefonul mobil într-un player de muzică

Cu ani în urmă, dispozitivele precum iPod-urile erau produse de lux, dar astăzi orice dispozitiv mobil poate stoca mii și mii de melodii și le poate duce oriunde dorim să ascultăm muzică din mers . Chiar și cele mai nenorocite și din plastic mobile de pe piață au mai multe caracteristici decât legendarul player portabil lansat de Apple în 2001.

Ștergeți toate datele dvs. personale, formatați-vă telefonul Android și instalați aplicațiile multimedia preferate. Conectați dispozitivul la difuzoare Bluetooth sau introduceți o cască și bucurați-vă de artiștii preferați oricând, oriunde. Mai jos puteți arunca o privire la unele dintre cele mai bune playere audio și video pentru Android:

  • Cei mai buni 10 playere video pentru Android
  • Cei mai buni 10 playere de muzică pentru Android

8. Folosiți-vă vechiul mobil ca magazin foto

Fotografiile ocupă din ce în ce mai mult spațiu de stocare, așa că o modalitate bună de a da un suflet nou vechiului tău mobil este să o folosești ca portbagaj sau pentru stocarea fotografiilor . La sfârșitul zilei, ar fi păcat să pierdem acele 32, 64 sau 128 GB de spațiu intern pe care le includ majoritatea telefoanelor actuale. Ceva care ne poate fi grozav pentru a elibera spațiu pe noul nostru telefon mobil.

De asemenea, putem profita de ocazie pentru a lua vechiul camping mobil sau în locuri precum plaja și să facem fotografii fără teama că apa va pătrunde sau va fi deteriorată de o lovitură nedorită.

Cunoașteți alte utilizări alternative pentru a reutiliza și a da viață în continuare vechiului nostru telefon mobil? Dacă da, nu ezitați să vizitați zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .