Nu aveți date sau apeluri pe telefonul dvs. mobil? 7 sfaturi rapide pentru a remedia problema

Una dintre cele mai frecvente probleme atunci când schimbăm smartphone-urile este problema datelor. Indiferent de motiv, datele SIM sunt configurate greșit sau nu sunt bine, ceea ce ne determină să nu ne putem conecta la Internet sau să efectuăm apeluri .

În tutorialul de astăzi vom analiza câteva setări pe care le putem verifica dacă avem probleme de rețea . Multe dintre aceste cazuri le-am văzut cu ochii mei la prieteni și familie, așa că vă pot asigura că apar mai frecvent decât pare.

Înainte de a începe, trebuie să ne asigurăm că pornim de la o bază minimă și că respectăm, cel puțin, aceste 3 condiții.

  • Cartela SIM este introdusă corect.
  • „Modul avion” este dezactivat.
  • Nu ne aflăm într-o zonă cu acoperire redusă.

În mod normal, dacă SIM-ul a fost introdus corect, acesta va apărea activat automat. Putem verifica acest lucru din „ Setări -> Rețea și Internet -> Cartele SIM ”.

1 # Verificați dacă datele mobile sunt activate

Lucrul obișnuit este că atunci când lansăm un telefon mobil sau schimbăm cartele SIM, sistemul în sine detectează rețeaua operatorului nostru și activează și datele mobile. Cu toate acestea, nu se întâmplă întotdeauna.

Acest lucru poate fi rezolvată de la " Settings -> Rețea și Internet -> Mobile Network " , activarea tab - ul " Date mobile " .

2 # Setați APN corect

Dacă avem deja datele activate și încă nu avem Internet, următorul lucru pe care ar trebui să îl verificăm este configurația APN ( Access Point Name ). Acesta este „punctul de acces” care ne asigură că avem acces la serviciul de date al operatorului nostru de la telefon.

Putem verifica APN-ul nostru din „ Setări -> Rețea și Internet -> Rețea mobilă -> APN ”. Dacă nu apare niciun APN configurat, va trebui să adăugăm datele corespunzătoare ale companiei noastre.

În acest alt post vom găsi o listă extinsă cu configurația APN a unui număr mare de teleoperatori .

3 # Aplicații pentru economisirea bateriei

Unele terminale aduc de obicei aplicații preinstalate pentru a controla consumul bateriei. Aceste presupuse aplicații care, în teorie, servesc la economisirea energiei, ne joacă uneori trucuri foarte proaste.

Dacă avem instalate oricare dintre aceste aplicații, le accesăm pentru a verifica dacă nu avem activat modul „Economie de energie”. Acest tip de configurație determină uneori blocarea accesului la Internet, astfel încât bateria să reziste mai mult.

4 # Activați roamingul de date (cu atenție)

Poate părea o prostie, dar acesta este un caz care apare adesea cu unii operatori și anumite telefoane mobile chinezești. Unele dintre aceste terminale necesită activarea serviciului de roaming sau roaming de date, astfel încât să putem apela și folosi Internetul.

Motivul? Unele telefoane mobile chinezești, cum ar fi Xiaomi sau Huawei, detectează unele rețele europene drept „rețele străine”, chiar dacă folosim un SIM local și perfect legal.

Putem activa roamingul de date din „ Setări -> Rețea și Internet -> Rețea mobilă -> Roaming de date ”.

Aveți grijă deosebită să efectuați această verificare dacă suntem în străinătate, deoarece în acest caz s-ar putea să ne taxăm un extra pentru utilizarea în roaming. Desigur, dacă suntem pe teritoriul național nu există nicio problemă în acest sens.

5 # Asigurați-vă că nu aveți un VPN activ

Folosiți un serviciu VPN pe mobil? Dacă da, asigurați-vă că nu aveți activat un client VPN. De asemenea, aruncați o privire la „ Setări -> Rețea și Internet -> VPN ” și, dacă există vreo conexiune privată, eliminați-o.

Dacă ulterior verificăm dacă problema nu a fost legată de VPN-ul nostru, îl putem reconfigura oricând.

6 # Ați stabilit o limită de date?

Când atingem limita de utilizare a datelor în rata noastră, de obicei ne dăm seama. Cu toate acestea, versiunile mai noi de Android ne permit, de asemenea, să stabilim manual o limită de utilizare a datelor . Și asta poate fi o problemă.

  • Mergem la „ Setări -> Rețea și Internet -> Rețea mobilă ”.
  • Faceți clic pe „ Utilizarea datelor ” și selectați rotița setărilor.
  • Dacă fila „ Setare limită date ” este activată, vom continua să o dezactivăm.

Dacă tot vrem să ținem evidența megabyților pe care îi cheltuim, putem lăsa întotdeauna activată opțiunea de a seta un avertisment atunci când ajungem la o anumită limită.

7 # Este smartphone-ul dvs. compatibil cu rețelele operatorului dvs.?

Nu toate telefoanele mobile sunt compatibile cu benzile și rețelele mobile oferite de operatori și companii de telefonie. Acesta este în special cazul smartphone-urilor foarte de bază și telefoanelor mobile de ultimă generație din China.

Dacă doriți să aflați dacă telefonul mobil este compatibil cu rețelele 3G și 4G de furnizorul de internet și solicită, să ia o privire la foaie specificațiile dispozitivului, sau vizitați următorul tabel de benzi compatibile / furnizorii în funcție de țară AICI .

Nimic din toate acestea nu funcționează?

În cele din urmă, dacă nimic din toate acestea nu a funcționat, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să contactăm compania noastră de telefonie și să le explicăm problema. Poate fi o defecțiune generală în rețea sau orice alt tip de problemă pe care nu o putem rezolva direct.

Dacă cunoașteți alte metode sau verificări de efectuat, nu ezitați să treceți prin zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .