Dragon Ball Legends: Soluție la codul de eroare 7001, CR900501, CR901001 și altele

Dragon Ball Legends a ieșit doar de câteva luni și este deja un succes. Are peste 5 milioane de descărcări și un înalt nivel de 4,7 stele pe Google Play. Dar nu totul este roz, jocul mobil pentru Goku și compania are și bug-uri, cum ar fi codul de eroare 7001, eroarea CR901001, CR900501 și altele.

În tutorialul de astăzi vom analiza toate aceste erori în acest interesant joc de luptă 3D pentru Android și iOS , vom stabili cauzele și posibilele soluții ale acestora. Am inceput!

Soluții pentru cele mai frecvente erori din Dragon Ball Legends: Cod de eroare 7001, CR900501, CR901001, CR900401 și multe altele

În prezent, câteva erori de cod - sau „cod de eroare” în limba engleză - au fost detectate în Dragon Ball Legends. Din fericire, majoritatea sunt erori minore pe care le putem rezolva cu ușurință. Sau direct, eșecuri în serverul de joc care nu depind de noi.

Cod de eroare 7001: un accident legat de numele de utilizator din joc

Aceasta este una dintre primele capcane pe care le putem întâlni atunci când începem să jucăm. Intrăm numele nostru de utilizator, dar sistemul nu îl acceptă și ne aruncă acest „ Cod de eroare 7001 ”.

Codul de eroare 7001 este direct legat de porecla pe care încercăm să o setăm pentru jucătorul nostru. Acest lucru se datorează faptului că introducem un nume care nu este valid în conformitate cu liniile directoare ale jocului .

Numele care conțin cuvinte rele, termeni jignitori și așa mai departe nu sunt acceptate. Soluția este să încercați un nou nume până când sistemul de joc Dragon Ball Legends îi dă startul.

Notă: Se pare că criteriile jocului pentru acceptarea sau respingerea unui nume sunt destul de aleatorii în unele cazuri și nu întotdeauna resping un nume ca termen ofensator. Uneori respinge cifrele, simbolurile etc.

Cum se remediază eroarea CR900501: probleme cu o actualizare!

Codul de eroare CR900501 ne face referire la un eșec la actualizarea jocului. Recent a apărut o nouă actualizare, iar acest CR900501 este eroarea pe care o primim atunci când nu putem efectua această actualizare .

Mai exact, ceea ce ne spune această eroare este că versiunea pe care am instalat-o pe mobil sau tabletă este diferită de versiunea de pe serverul Dragon Ball Legends .

  • Dacă am instalat jocul de pe Google Play : În acest caz soluția este simplă. Trebuie doar să căutăm din nou jocul în Google Play Store de pe Android și să facem clic pe butonul „ Actualizare ”. Dacă am folosit odată un VPN pentru a instala jocul, trebuie să ne reconectăm la același VPN pentru a ne actualiza cu succes.
  • Dacă am instalat jocul dintr-un APK : În ziua sa a apărut un APK din Dragon Ball Legends, care roade pe Internet. Această versiune a jocului salvează fișierele în diferite foldere decât cea oficială. Astfel, când lansăm actualizarea de pe Google Play, noile fișiere sunt instalate în locații diferite, ducând la această eroare CR900501 . În acest caz, soluția este dezinstalarea și reinstalarea jocului dintr-o sursă oficială (Google Play, de exemplu).

Eroare CR901001: o posibilă eroare de server, soluție?

Bug-ul CR901001 a fost detectat pentru prima dată la câteva săptămâni după lansarea oficială a jocului pe Android și iOS. Deși dezvoltatorul nu a dat explicații, totul indică o eroare generală pe serverele Bandai / Namco.

Adică, nimic nu poate fi făcut de utilizator pentru a remedia eșecul. Cu toate acestea, unii utilizatori din acest fir Reddit par să fi avut un pic mai mult noroc după ce au făcut o curățare a cache-ului.

În teorie, singurul lucru de făcut este să așteptăm, dar dacă vrem să ștergem memoria cache și să vedem ce se întâmplă, pe Android o putem face de aici:

  • Pentru a goli complet memoria cache: Mergeți la meniul „ Setări -> Stocare ” și faceți clic pe „ Date stocate în memoria cache ”.
  • Pentru a șterge doar memoria cache Dragon Ball Legends: accesați „ Setări -> Aplicații ” și selectați aplicația Dragon Ball. Faceți clic pe „ Stocare ” și marcați „ Ștergeți memoria cache ”.

Cod de eroare: CR900401, a apărut o eroare de comunicare

Eroarea CR900401 are o soluție ușoară: ștergeți memoria cache și descărcați din nou datele de actualizare Dragon Ball Legends.

În plus față de metoda indicată în punctul de mai sus, putem șterge și memoria cache din interiorul jocului.

  • Pe ecranul de start, faceți clic pe butonul „ Asistență ” situat în marginea din dreapta jos.

  • În acest nou meniu, faceți clic pe „ Ștergeți memoria cache ”, apoi pe „ Da ”.
  • Odată golit cache-ul, ne întoarcem la „Asistență”, iar acum selectăm „ Descarcă tot ”.

După finalizarea descărcării, jocul ar trebui să se încarce cu succes.

Cod de eroare CR032767-4113 și Cod de eroare CR032767-4364

Aceste 2 erori de cod, cum ar fi eroarea CR901001, sunt erori cauzate de server și / sau de sarcini de întreținere, deci mai putem face puțin, în afară de așteptarea și ștergerea cache-ului pentru a vedea dacă sună flautul.

Erori de întreținere: „În prezent se află în întreținere”

Atunci când există o muncă de întreținere grea, putem primi și acest mesaj de eroare.

Soluția, ca și în cazurile anterioare, este să ai puțină răbdare și să aștepți finalizarea sarcinilor de întreținere.

În principiu, acestea sunt principalele erori detectate în Dragon Ball Legends. Dacă mai detectați sau doriți să comentați oricare dintre cele menționate aici, nu uitați să vizitați zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .