Cum se folosește un mobil Android ca router WiFi - Happy Android

Cu Android, este extrem de ușor să partajăm conexiunea telefonului nostru mobil pentru a-l utiliza ca router WiFi . În acest fel putem profita de conexiunea de date a smartphone-ului nostru pentru a ne conecta la internet de pe alte dispozitive, cum ar fi de pe un laptop.

Această funcționalitate se numește tethering sau tethering și, pe lângă faptul că este foarte ușor de setat, vine standard pe toate dispozitivele Android (nu este nevoie să instalați nicio aplicație terță parte). Dacă nu ați distribuit niciodată conexiunea la internet a telefonului dvs., continuați să citiți, deoarece acest lucru vă va interesa!

Cum să vă transformați telefonul Android într-un router WiFi: 3 metode diferite pentru a partaja Internetul prin tethering

Există 3 moduri de a „cristaliza” acea conexiune partajată pe Android:

  • Putem aplica tethering-ul printr- o conexiune USB .
  • O altă modalitate este de a partaja conexiunea prin crearea unei rețele WiFi .
  • În sfârșit, avem și posibilitatea de a partaja conexiunea la Internet prin Bluetooth .

 Cum să partajați conexiunea la internet prin USB pe Android

Dacă ceea ce căutăm este să profităm de conexiunea de date a smartphone-ului nostru pentru a ne conecta de la un laptop, conectarea prin USB este cea mai bună opțiune, deoarece astfel putem economisi un consum semnificativ de baterie pe telefon.

Pentru a activa conectarea prin USB:

  • Conectați dispozitivul Android la un computer sau laptop folosind un cablu USB.
  • Accesați meniul Setări Android și, în secțiunea wireless și rețele, faceți clic pe „ Mai multe ”. Apoi accesați „ Tethering și hotspot Wi-Fi ” și activați fila „ Tethering prin USB ”.

Cum să partajați conexiunea la internet utilizând telefonul mobil ca router WiFi

Un alt mod foarte util de a ne partaja conexiunea este de a crea o rețea WiFi , transformând dispozitivul nostru Android într-un router mic. Această funcționalitate poate fi utilă dacă nu avem niciun cablu USB la îndemână sau dacă dorim să partajăm conexiunea cu un alt telefon mobil.

Pentru a crea o rețea WiFi de pe Android:

  • Accesați meniul Setări Android și, în secțiunea wireless și rețele, faceți clic pe „ Mai multe ”. Apoi accesați „ Tethering și hotspot Wi-Fi ”.
  • Selectați „ Configurați zona Wi-Fi ” și introduceți un nume pentru conexiunea Wi-Fi și o parolă de acces . Faceți clic pe „ Salvați ”.
  • În cele din urmă, activați opțiunea „ Portable Wi-Fi Zone ” .

Cum să partajați conexiunea la internet prin Bluetooth

Această opțiune este cea mai recomandată dacă suntem într-un loc cu mulți oameni și nu dorim ca nimeni să încerce să profite de conexiunea noastră de date. Dacă conectăm prin Bluetooth, ne asigurăm că numai dispozitivele autorizate îl folosesc. Adică, am creat un fel de router WiFi exclusiv .

Partajarea conexiunii la internet prin Bluetooth este foarte simplă:

  • Accesați meniul Setări Android și, în secțiunea wireless și rețele, faceți clic pe „ Mai multe ”. Apoi accesați „ Tethering și hotspot Wi-Fi ”.
  • Activați „ Tethering prin Bluetooth ”.

Acum nu trebuie decât să conectăm un dispozitiv prin Bluetooth, astfel încât să se poată bucura de conexiunea la internet a terminalului nostru Android.

După cum puteți vedea, 3 moduri diferite de a partaja conexiunea la internet a smartphone-ului nostru și toate foarte ușor de configurat.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .