10 sunete nostalgice din trecut: așa suna tehnologia vintage

Odată cu progresul de neoprit al tehnologiei, dispozitivele au devenit teribil de silențioase: au devenit atât de dezactivate încât par să nu fie acolo. Dar nu a fost întotdeauna așa. Timp de decenii, gadgeturile au făcut zgomot și, uneori, chiar au țipat la tine. Dacă ai început să folosești internetul în anii 90, îți amintești cu siguranță sunetul atât de caracteristic primelor modemuri. Briiippppluplupbreeepptktk!

10 sunete tehnologice care te vor duce înapoi în trecut

În lista următoare am compilat unele dintre acele „simfonii” și zgomote vechi emise de fauna și obiectele tehnologice diverse care au rătăcit multe dintre casele cetățeanului mediu cu câteva decenii în urmă.

Acces la internet prin linie telefonică

În primii ani ai internetului, conexiunile se făceau folosind modemuri de 56k pe linia telefonică. Acest lucru a făcut ca, dacă cineva te suna, conexiunea la Internet s-ar închide automat (conexiune care, apropo, te-ar fi taxat la prețul unui apel local). Astfel, de fiecare dată când doreai să te reconectezi, trebuia să asculți încă o dată sunetul modemului care își face treaba cu mare dificultate și emite un fel de cacofonie robotică dintre cele mai perturbatoare.

Sunet de întâmpinare Windows 95

Melodia de conectare Windows 95 cu acel pian și acele harpe te-a făcut să crezi cu adevărat că te afli în fața unui instrument aproape magic (chiar dacă ai folosit computerul doar pentru a juca Carmaggedon, a face desene cu Paint și alte lucrări cu Word) .

Unitatea dischetă a computerului

Dacă sunetul modemului era deja puțin melodic și cam enervant, discheta computerului a luat tortul. Când cititorul a încercat să citească banda magnetică de pe dischetă, părea că computerul încearcă să stabilească contactul cu o civilizație extraterestră.

Imprimantă matriceală

Imprimantele Matrix au un sunet foarte caracteristic, care este cel mai plăcut pentru ureche. De parcă ar fi un tatuator care își imprimă cerneala pe o pânză, în acest caz pe hârtie.

Game Boy (Sunet de pornire)

Prima consolă portabilă Nintendo a arătat îngrozitor când soarele a lovit-o frontal și a consumat o mulțime de baterii, dar a fost totuși un adevărat deliciu pentru copii la acea vreme. Sunetul său distinctiv de pornire a fost pistolul de pornire al unei mașini cu ore nesfârșite de distracție.

Maşină de scris

Puține lucruri sunt mai plăcute decât apăsarea cu încredere a tastelor de pe o mașină de scris. O experiență pierdută în favoarea tastaturilor cu membrană și a tastaturilor mecanice. Deși acest tip de dispozitive „Procesor de text + Imprimantă = All in One” erau grele și impracticabile, aveau farmecul lor greu de învins.

MSN Messenger

Messenger, unul dintre primele instrumente de flirt care a făcut ca mulți oameni din afara lumii tehnologiei, în afară de cei 4 geeks obișnuiți, să fie încurajați să angajeze o conexiune la Internet. Predecesorul WhatsApp avea tonuri de apel și sunete care erau inconfundabile și care fac deja parte din istoria internetului.

Player de bandă VHS

Înainte să apară Internetul și oamenii au început să împartă filme pe emule, dacă vrei să vezi un film, trebuia să te duci la magazinul video și să închiriezi o bandă VHS. Sunetul caracteristic pe care l-au scos capetele la derularea benzii sunt cele mai legendare, deși la vremea sa însemna să petreceți un timp bun de fiecare dată când doriți să vă întoarceți și să localizați o anumită scenă.

Apelați Apelați telefonul

Telefoanele cu apelare erau o normă în anii 80. Deși poate părea un instrument foarte marțian pentru cei mai tineri din loc, uneori ați vrut să sunați pe cineva doar pentru a forma numărul și a auzi sunetul mecanic al roata. Apoi, în anii 90, au apărut telefoanele digitale cu butoane mici și lucrurile lor, mult mai funcționale (dar plictisitoare).

Walkman

Un alt produs analogic cu o tonă de butoane de apăsat. Nu au fost puține casete care au fost agățate, ceea ce ne-a forțat să facem operații chirurgicale pentru a încerca să reparăm mizeria și să putem asculta ceva muzică.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .