Diferențe între versiunea internațională și cea chineză a unui mobil Android

Cum diferă versiunea internațională sau globală a unui telefon de versiunea chineză a aceluiași dispozitiv? Dacă suntem obișnuiți să cumpărăm în magazine chinezești precum GearBest, AliExpress, TomTop și altele asemenea, cu siguranță vom pune această întrebare la un moment dat.

De fapt, este ceva de luat în considerare, deoarece mărci precum Xiaomi, Huawei și multe altele au prețuri foarte diferite pentru același model de smartphone, în funcție de imaginea ROM sau Android instalată din fabrică.

În mod normal, versiunea ROM sau chineză este de obicei mult mai ieftină, dar chiar merită? Există diferențe de netrecut sau este o propunere profitabilă? Sa vedem!

Care sunt diferențele dintre versiunea internațională (ROM globală) și versiunea chineză a unui telefon mobil?

Să presupunem că tocmai am cumpărat un Xiaomi Mi 9 în versiunea sa chineză. Este un high-end extraordinar cu Snapdragon 855, cameră triplă de 48MP și 8GB de RAM. Un terminal grozav care, totuși, arată o diferență de aproape 100 de euro între versiunea sa internațională și versiunea cu ROM chinezească a aceluiași model.

Pachetul lingvistic

Prima și cea mai notabilă caracteristică a versiunii chinezești referitoare la ROM-ul global este limba. ROM-ul chinezesc nu este multilingv, ceea ce înseamnă că oferă numai limbi chineză și engleză .

În plus, engleza este prezentă, dar doar parțial, cu unele secțiuni chiar și în mandarină.

Problema limbii este ceva ce putem rezolva instalând un pachet multilingv . Un proces care va varia în funcție de marca și modelul dispozitivului nostru. Urmând exemplul Xiaomi Mi 9, pentru a avea terminalul în spaniolă, ar trebui să instalăm MIUI 10, care aduce un pachet multilingv.

Integrarea magazinului Google Play

Cu toate acestea, cea mai gravă problemă este legată de serviciile magazinului Google Play. În mod normal , versiunile chinezești de Android nu vin cu Google Play Store instalat . În cazul Xiaomi, de exemplu, magazinul de aplicații Google este înlocuit de Mi Store, care este destul de greoi.

Magazinul Google nu este de obicei instalat în multe terminale din țara asiatică.

Cu siguranță putem instala Play Store manual, dar integrarea nu este niciodată completă. Acest lucru se traduce, de exemplu, la deschiderea unui link: sistemul nu permite setarea Magazinului Play ca aplicație implicită.

În afară de asta, putem avea și probleme atunci când vine vorba de sincronizarea datelor noastre Google pe telefon .

Unele benzi de frecvență sunt dezactivate

O altă diferență între edițiile globale - numite și versiunea Hong Kong - și cele chinezești sunt trupele LTE. Benzile de frecvență pe care telefoanele le pot folosi sunt setate din fabrică (pornit / oprit) pe cipul încorporat al dispozitivului.

Multe terminale permit utilizarea acelorași benzi indiferent de versiunea telefonului, dar în unele cazuri există diferențe cu banda LTE 20 între versiunile chineză și internațională. Este posibil să nu fie prea semnificativ pentru unii utilizatori, dar este o informație de luat în considerare - în funcție de benzile în care își desfășoară activitatea compania noastră de telefonie -.

Rezumatul benzilor de frecvență pe operator în Spania. | Sursa: ADSLZone

Concluzii

Merită atunci să cumpărăm o versiune chineză dacă obținem un preț mai bun? Este clar că, dacă obținem un mobil chinezesc, va trebui să facem câteva modificări pentru a-l putea folosi în spaniolă și pentru a avea Play Store.

În majoritatea cazurilor, cel mai bine este să instalați un ROM global pentru a avea atât multilingvul, cât și Play Store-ul perfect integrate. Desigur, nu este o sarcină pentru începători, deoarece intermitentul unui ROM necesită instalarea unei recuperări personalizate. Și asta necesită ceva timp și efort. Dacă ne compensează, perfect.

Ați găsit această postare utilă sau interesantă? Dacă da, aș aprecia dacă mi-ați da un LIKE sau să-l distribuiți pe Facebook prietenilor dvs. Asta mă ajută foarte mult! Mulțumesc antebraț!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .