Cum să rădăcinați orice telefon Android cu procesor Mediatek

În postarea de astăzi voi încerca să dezvolt un ghid universal de înrădăcinare pentru terminale cu procesoare Mediatek . Este clar că nu toate telefoanele mobile, inclusiv cele echipate cu un procesor MTK, au rădăcini identice. Dar ei urmează o linie comună de acțiune atunci când desfășoară procesul.

Astăzi vom încerca să clarificăm ce este acel proces, explicând fiecare dintre pașii necesari pentru a realiza rootingul și pentru a obține permisiunile de administrator dorite întotdeauna pe Android. Pentru a face totul mai adevărat și puțin mai interesant, voi lua un telefon cu un procesor Mediatek și voi încerca să-l rootez pe măsură ce scriu această postare.

În momentul scrierii, am un Oukitel Mix 2 neînrădăcinat . Sper că până la sfârșitul postării îl voi avea complet deblocat, înrădăcinat și funcțional. Voi scăpa de ea?

Pregătește-te să te înrădăcinezi prietenul meu!

1 # Încercați o aplicație de înrădăcinare universală

Primul și cel mai ușor pas atunci când vă scufundați în această odisee este să încercați să înrădăcinați dispozitivul cu o aplicație de înrădăcinare universală. Acestea sunt aplicații, atât pentru Android, cât și pentru PC, capabile să efectueze automat procesul de înrădăcinare .

Cele mai bune rootere universale sunt cele pentru PC. Cu toate acestea, deși sunt numite „universale”, acestea nu funcționează cu toate terminalele. În ciuda acestui fapt, ele sunt de obicei destul de eficiente.

Unele dintre cele mai cunoscute aplicații sunt KingRoot și KingoRoot . Puteți vedea o listă mai extinsă, dezvoltată în următoarea postare.

Încercarea de a face root cu aplicația Kingroot ...

Oukitel Mix 2 - și presupun că restul terminalelor cu CPU MTK Helio P25 - nu este compatibil cu niciuna dintre aceste aplicații de rootare universale. Prin urmare, trebuie să trecem la pasul următor.

2 # Găsiți o recuperare personalizată compatibilă cu terminalul dvs. Android

Dacă înrădăcinarea generică nu funcționează - așa este cazul -, vom trage prin metode mai tradiționale. Cel mai bun mod de a înrădăcina un Android este instalarea unei recuperări personalizate sau, la fel, o recuperare personalizată .

Dacă înlocuim recuperarea standard cu telefonul cu o recuperare personalizată, cum ar fi TWRP sau ClockworkMod Recovery, putem instala o aplicație pentru a ne oferi permisiunile root. Toate acestea de la recuperare, fără a intra efectiv pe Android.

Recuperare personalizată Team Win Recovery Project (TWRP)

Este important să precizăm că nu merită să instalați nicio recuperare personalizată: trebuie să fie una compatibilă în mod expres cu marca și modelul nostru de terminal .

În cazul Mix 2, am găsit o versiune TWRP special pregătită pentru acest telefon pe site-ul Needrom.

3 # Instalați driverele de computer ale telefonului și software-ul ADB

Pentru a instala recuperarea personalizată avem nevoie de un computer. Pentru ca computerul să recunoască dispozitivul , este necesar să instalați driverele de telefon. De exemplu, telefoanele cu procesoare Mediatek MT6750 necesită instalarea driverelor MT67xx USB VCOM. Si asa mai departe.

De asemenea, va trebui să instalăm driverele ADB pentru Windows, astfel încât să putem comunica cu terminalul. Le puteți descărca AICI .

4 # Faceți o copie de rezervă și riscați-vă

În acest moment este important să luăm în considerare 2 lucruri:

  • Înrădăcinarea duce de obicei la pierderea datelor. Faceți backup pentru toate fotografiile, contactele, videoclipurile și documentele importante.
  • Rețineți că înrădăcinarea unui dispozitiv anulează garanția. O rădăcină executată prost poate ajunge cu telefonul transformat într-o cărămidă frumoasă. Acționează presupunând posibilele consecințe.
Acționați cu prudență. Pentru asta se folosesc cărămizi și puțin altceva ...

Dacă avem deja totul clar, să ne asigurăm că avem telefonul complet încărcat și „ depanarea USB ” activată în setările Android.

5 # Utilizați SP Flash Tool pentru a bloca recuperarea de pe telefon

SP Flash Tool este instrumentul folosit pentru a bloca orice dispozitiv din casa Mediatek . Acum, ceea ce vom face este „flash” sau instalăm recuperarea personalizată pe care am descărcat-o la punctul # 2.

Pentru a putea lansa intermitentul, este necesar să avem fișierul scatter al telefonului. Acest fișier se găsește de obicei împreună cu recuperarea personalizată personalizată sau în ROM-ul stoc al terminalului.

Intermitentul unei recuperări personalizate cu SP Flash Tool se face după cum urmează:

  • În Scatter Loading File, faceți clic pe „ Alegeți ” și selectați fișierul Scatter de pe dispozitivul nostru Android.
  • Redenumiți numele recuperării personalizate în „ img ”. Îl încărcăm de pe linia „recuperare / locație”. Lăsăm necontrolat restul de file.
  • Faceți clic pe „ Descărcați ”.
  • Cu telefonul oprit, îl conectăm prin USB la computer. Aplicația va recunoaște dispozitivul și va aplica intermitentul.

6 # Instalați recuperarea folosind fastboot

Cealaltă alternativă pentru a instala recuperarea personalizată este să o blocați folosind comenzi fastboot. În acest caz, comenzile principale pentru instalarea recuperării sunt 2: „ fastboot oem unlock ” și „ fastboot flash recovery recovery.img ”.

Cu prima comandă deblochăm bootloader-ul (aveți grijă, toate datele sunt șterse la starea din fabrică), iar cu a doua instalăm recuperarea. Puteți vedea un articol extins despre fastboot și comenzile sale în următoarea postare.

În dispozitivul nostru mobil Mediatek am aplicat următoarele comenzi:

Primul pas: deblocați bootloader-ul Acum lansăm intermitentul și boot-ul în modul de recuperare

7 # Instalați SuperSU sau Magisk pentru a obține permisiunile de root

Tot acest drum parcurs a fost să ajungem în acest punct. Acum că avem instalată o recuperare personalizată, cum ar fi TWRP sau altele similare, trebuie doar să instalăm o aplicație de rootare .

Doar copiați un fișier în format ZIP cu SuperSU sau Magisk pe SD și instalați-l din recuperare.

În cazul Oukitel Mix 2, aplicația de înrădăcinare recomandată este Magisk. Prin urmare, odată ce am reușit să instalez TWRP folosind fastboot, a trebuit doar să copiez fișierul de instalare Magisk în SD-ul telefonului, să repornesc terminalul din recuperare și să îl instalez. Terminat!

Instalarea Magisk din recuperarea TWRP

8 # Verificați permisiunile root cu Root Checker

În cele din urmă, ne vom asigura că avem deja permisiunile root active și funcționale. Pentru a face acest lucru, nimic mai bun decât instalarea unei aplicații precum Root Checker , care ne va ajuta să verificăm starea privilegiilor de root în terminalul nostru iubit cu procesor Mediatek.

Descărcați QR-Code Root Checker Dezvoltator: Instrumente Android gratuite Preț: Test gratuit trecut! Suntem deja rădăcină!

Deși am încercat să specific multe, până la urmă fiecare telefon este o lume, nu există nicio îndoială în acest sens. Ori de câte ori aveți de gând să rădăcinați oricare dintre dispozitivele dvs. cu procesor Mediatek, este recomandabil să căutați un tutorial de instalare pregătit expres pentru marca și modelul dvs. exact. Cu toate acestea, după ce ați citit acest mic ghid, sunt sigur că veți înțelege mult mai bine cum să efectuați acest proces.

Sper că acest articol a fost de ajutor și, ca întotdeauna, pentru orice, citim în zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .