Cum deblocați un telefon mobil fără a utiliza codul PIN, modelul sau parola

Android este un sistem de operare care permite utilizatorilor să facă modificări. Și pentru că acest lucru pune în pericol securitatea datelor, este necesar să se pună în aplicare măsuri de protecție. Una dintre ele este blocarea ecranului, cu care reușim să împiedicăm alte persoane să aibă acces la informațiile de pe dispozitiv.

Ecranul oferă trei moduri de blocare: PIN, model și parolă. Oricare dintre ele poate fi configurată accesând setările dispozitivului. Adevărata problemă apare atunci când echipamentul se blochează și uităm de elementul de securitate utilizat .

Este destul de obișnuit ca utilizatorul să uite informațiile de deblocare. Și cu aceasta pierzi accesul la dispozitiv. Această situație poate fi destul de stresantă. Cu toate acestea, există alternative care vă vor ajuta să deblocați ecranul . În postarea de astăzi vă explicăm într-un mod simplu pașii care trebuie urmați pentru a recupera informațiile de securitate și, astfel, a putea intra din nou în computer. Sa mergem acolo!

Deblocarea ecranului dispozitivelor cu sistemul de operare Android

Majoritatea utilizatorilor de dispozitive mobile intră în panică atunci când își găsesc telefonul blocat. Este destul de obișnuit ca aceștia să nu-și amintească codul PIN, modelul sau parola, pe care le folosesc în general pentru a accesa ecranul. Google a dezvoltat metode de recuperare, deoarece este o situație care apare foarte regulat. Și schimbarea echipelor nu este o opțiune la care se poate recurge în orice moment.

Există mai multe moduri de a rezolva această problemă. În continuare, vom descrie cele mai frecvente, care nu sunt neapărat cele mai simple. Utilizatorul poate explora aceste diferite alternative, deși nu este garantat că vor avea întotdeauna succes.

1- Găsește-mi dispozitivul

Este o opțiune disponibilă numai în cadrul platformei Google. Dispozitivele Android au nevoie de un cont Gmail pentru a-și putea accesa toate funcțiile. Dacă Găsiți dispozitivul meu este activ , atunci de pe computer va fi posibil să blocați sau să ștergeți dispozitivul. Cu toate acestea, tot cu același instrument putem crea o nouă parolă care ne va permite să o deblocăm.

Modul de a face această deblocare este accesarea site-ului web myaccount.google.com/find-your-phone . Va trebui să introduceți informațiile de conectare pentru contul dvs. Google . Apoi alegeți dispozitivul care este blocat și faceți clic pe opțiunea Blocați telefonul.

Vă va permite să creați o nouă parolă. După crearea acestei noi parole, introduceți-o pe dispozitivul blocat. Acum, accesați setările și configurați din nou sistemul de blocare.

2- Recuperați-vă parola prin Gmail

Este o alternativă validă atunci când dispozitivul blocat este un computer care are o versiune veche de Android. Cel mai simplu mod de a-l debloca este prin contul dvs. Gmail. Pentru a face acest lucru, trebuie să încercați să deblocați echipamentul de cinci ori fără succes.

Aceasta va activa opțiunea „Ați uitat parola”. Apoi, trebuie să introduceți adresa de e-mail, precum și parola pentru a debloca dispozitivul. Amintiți-vă că pentru a efectua această acțiune trebuie să aveți o conexiune la Internet.

3- Smartlock

Cu fiecare actualizare Android, sunt disponibile din ce în ce mai multe metode de securitate. Una dintre opțiuni este configurația anterioară a Smartlock . Adică, odată ce ați achiziționat echipamentul, este necesar să activați această opțiune. Vă va economisi o mulțime de probleme viitoare legate de blocarea ecranului. Apoi, vom explica cum să-l utilizați.

Este un administrator Google, care vă permite să stocați informații legate de securitate. Și acest lucru este necesar pentru anumite aplicații. Pentru a utiliza această opțiune, accesați acest site //passwords.google.com . Aici vi se va afișa o listă cu toate parolele care au fost stocate în contul dvs. Găsiți codul PIN și introduceți-l pentru a debloca telefonul.

4- Mod sigur pentru dezactivarea blocărilor de către terți

Este util dacă blocarea are loc prin așa-numitele aplicații de blocare terță parte. Pentru aceasta, cea mai bună opțiune pentru deblocarea telefonului mobil este prin așa-numitul „mod sigur” . Poate fi activat prin repornirea telefonului, dar aplicațiile terță parte vor fi dezactivate.

Utilizarea acestei opțiuni va varia de la dispozitiv la dispozitiv. Dar pe majoritatea acestora, acesta poate fi activat ținând apăsat butonul off. Acesta va permite afișarea unei ferestre cu opțiunea dezactivată. Țineți apăsat pe Închidere până când apare un mesaj pentru a porni în modul sigur, pe care trebuie să îl acceptați. După aceasta, dezinstalați direct aplicația de blocare.

ADB pentru eliminarea sistemului de blocare

Acesta este cel mai complicat mod de a debloca ecranul telefonului mobil. Această opțiune este ideală pentru cei care sunt cunoscuți în utilizarea comenzilor ADB . Înainte de a începe procedura, trebuie să aveți activată opțiunea de depanare USB și pachetul ADB instalat pe computerul dvs. (puteți vedea toate detaliile în ACEST ALT POST ).

Primul lucru va fi să vă conectați dispozitivul Android la computer. Acum, introduceți directorul ADB. Ar trebui executată următoarea comandă: "adb shell rm /data/system/gesture.key" . După aceasta este necesar să reporniți dispozitivul, sistemul de blocare va fi dezactivat.

Un detaliu care nu trebuie uitat niciodată este că această posibilitate va funcționa atâta timp cât depanarea USB este activată . De asemenea, computerului trebuie să i se acorde permisiuni pentru a accesa informațiile de pe dispozitiv. În caz contrar, nu va fi posibil să executați comenzile ADB pentru deblocare.

S-ar putea să vă intereseze: Ghid de bază pentru comenzile ADB pentru Android

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .