Cum se instalează un ROM Android utilizând ADB Sideload

În mod normal, atunci când ne gândim la instalarea unui ROM, optăm de obicei pentru 2 alternative. Fie folosim o recuperare personalizată precum TWRP, fie lansăm câteva comenzi fastboot de pe PC. Marea diferență dintre unul și celălalt este că într-un caz putem face totul direct de pe telefon și în celălalt avem nevoie de un computer. Cu toate acestea, există o a treia modalitate de a instala un ROM oficial sau personalizat pe un dispozitiv Android. Se numește ADB Sideload .

ADB Sideload are mai multe avantaje față de cele 2 metode anterioare.

  • Deși vom avea nevoie de un PC, nu ne cere să introducem nicio serie de comenzi „delicate”.
  • Este o metodă de instalare care nu utilizează memoria internă a telefonului .

Acest lucru poate fi excelent pentru rezolvarea carcaselor de telefon cu cărămizi. Perfect pentru lucrul în situații în care memoria internă a dispozitivului este inaccesibilă și putem introduce doar recuperarea personalizată.

Ce este exact ADB Sideload?

Sideload este o funcție care este implementată în pachetul de comenzi ADB și este utilizată pentru a transfera fișiere de pe PC pe telefonul mobil . Este folosit în principal pentru a recupera imaginea din fabrică a unui smartphone în caz de urgență.

Cum se instalează un ROM cu ADB Sideload cu TWRP de pe computer

Pentru a instala un ROM Android utilizând ADB Sideload, trebuie să îndeplinim câteva cerințe:

  • Aveți instalată recuperarea personalizată TWRP pe dispozitivul mobil.
  • Un PC cu driverele de telefon și driverele ADB instalate corect.

Acum, că avem totul gata, să vedem cum ar fi instalarea unui ROM. După cum puteți vedea, nu are mister și este practic:

  • Conectăm telefonul la computer prin USB.
  • Repornim dispozitivul nostru Android în modul de recuperare.
  • În cadrul TWRP, mergem la „ Advanced -> ADB Sideload ” și facem clic pe „ Slide pentru a porni Sideload ”.

  • În cele din urmă, deschidem o fereastră de comandă sau Powershell în Windows (Shift + clic dreapta -> Deschideți fereastra PowerShell aici) și tastați următoarele: „ adb sideload ” (fără ghilimele și fără a apăsa încă Enter). Apoi, tragem fișierul ZIP care conține ROM în fereastra MS-DOS și apăsăm Enter.

De asemenea, putem scrie direct comanda „ adb sideload unde corespunde traseului complet în care se află imaginea pe care urmează să o clipim.

Odată ce acest lucru este făcut, TWRP va instala ROM-ul pe care l-am indicat de pe computer. Când intermitentul este complet 100%, telefonul se va reporni și ROM-ul va fi instalat.

După cum puteți vedea, este un proces care nu are prea multe complicații și funcționează minunat atunci când nu avem un card microSD la îndemână sau preferăm să descărcăm ROM-urile de pe computer și într-un mod mult mai confortabil.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .