Cum să vizionați TDT online din VLC (peste 300 de canale)

VLC este un player media open source cu posibilități infinite. Are clienți pentru PC-uri și dispozitive mobile și l-am menționat de multe ori ca unul dintre cei mai buni jucători pentru a asculta muzică, a viziona videoclipuri și chiar ca player pentru listele IPTV. În postarea de astăzi vom vedea cum să scoatem un pic mai mult din VLC prin configurarea unei liste IPTV, în acest caz a canalelor de televiziune spaniole care își transmit semnalul online prin Internet.

Este legal să te uiți la televizor de pe computer?

Majoritatea canalelor din Spania își transmit semnalul în mod liber prin intermediul internetului. Ceea ce vom face cu playerul VLC este să folosim același semnal de la transmisia oficială online pentru a viziona televiziunea central pe computer. Desigur, vorbim despre canalele de televiziune care difuzează pe TDT în mod gratuit și pe care le putem vedea în mod liber la televiziunea noastră, deci, în scopuri legale, acestea sunt total valabile.

Vrem să fie clar, în orice caz, că nu adăugăm niciun canal de plată, privat, sau care necesită un abonament premium pentru a putea beneficia. Listele sau serviciile care oferă acest tip de conținut nu sunt în mod evident legale - în plus, vor fi un gateway perfect pentru malware - și nu le vom găsi în lista IPTV pe care urmează să o configurăm în VLC.

În cele din urmă, înainte de a intra în făină, am vrut să comentez că, dacă vrem doar să vizionăm câteva canale, poate fi mai ușor pentru noi să accesăm site-urile oficiale ale rețelelor TV (cum ar fi RTVE A la Carta sau La Sexta en Directo prin ATRESplayer), unde Vom găsi emisiuni live și conținut la cerere în câteva clicuri.

Cum să vizionați TV gratuit și în direct de pe computer sau telefonul mobil cu VLC

Pentru a viziona TV de pe computerul nostru desktop vom folosi o listă de canale IP publice . O listă dezvoltată de TDTChannels care, apropo, este actualizată frecvent, deoarece adresele IP ale retransmisiunilor se schimbă de obicei din când în când. Aceasta înseamnă că, atunci când detectăm că un canal TV a încetat să fie vizionat, va trebui să ne întoarcem la depozitul TDTChannels și să descărcăm cea mai recentă listă IPTV.

1. Descărcați aplicația VLC

După cum am spus la începutul postării, VLC este o aplicație open-source și gratuită, care este disponibilă și pentru diverse platforme, inclusiv Windows, Android, Linux, MacOS și iOS . Putem descărca și instala aplicația de pe site-ul oficial VLC .

2. Descărcați lista IPTV din depozitul TDTChannels

Dacă dorim să ne uităm la televizor gratuit de pe computerul sau dispozitivul nostru mobil, va trebui să descărcăm lista canalelor TDT corespunzătoare și apoi să le deschidem și să le vizualizăm de pe playerul VLC. Practic, este un fișier în format M3U8 pe care îl putem descărca din depozitul TDTChannels de pe GitHub pregătit de Marc Vila.

Aici vom găsi playlisturi de canale TV, precum și radio, disponibile în formatele MD, JSON, M3U8, M3U, ENIGMA2 și W3U. Dacă tot ce dorim este să vedem TDT spaniol împreună cu emisiunile sale internaționale deschise, descărcați ACEST LINK care conține cel mai recent fișier M3U8.

Dacă folosim un telefon mobil sau o tabletă, trebuie doar să ținem apăsată lung linkul care ne interesează și să selectăm „ Descărcare link ”. Fișierul M3U8 va apărea ulterior în folderul „ Descărcări ” al dispozitivului.

3. Încărcați lista canalelor TV în VLC

Ultimul pas este cel mai ușor și constă doar în încărcarea fișierului M3U8 în VLC. Așa cum am menționat la începutul postării, acesta este fișierul care conține datele de configurare ale tuturor canalelor TDT spaniole care ne vor permite să vizionăm televiziunea gratuit și online de la playerul cu zero complicații. Să vedem cum funcționează!

Windows

Dacă folosim VLC de pe un PC Windows, este ceva la fel de simplu ca setarea VLC ca playerul implicit și dublu-clic pe fișierul M3U8 pe care tocmai l-am descărcat. Ca alternativă, putem face clic dreapta pe fișier și selectăm „ Deschideți cu -> VLC Media Player ” sau din același player făcând clic pe „ Media -> Deschideți fișierul ”.

Această acțiune va încărca automat toate canalele din listă, redând în direct conținutul primului canal TV din listă. Dacă vrem să vedem restul canalelor, trebuie doar să mergem la bara de instrumente VLC și să selectăm „ Vizualizare -> Playlist ”. În acest fel, putem comuta între cele peste 300 de canale de televiziune disponibile.

Dispozitive mobile (Android)

Pentru utilizatorii VLC de pe Android (pe iPhone procesul ar fi, de asemenea, același), pașii de urmat sunt la fel de simpli. Odată ce am descărcat fișierul M3U8 corespunzător, deschidem aplicația VLC și din meniul lateral introducem „Foldere”. Căutăm fișierul M3U8 pe care tocmai l-am descărcat (aflat de obicei în folderul „ Descărcări ”) și îl deschidem de pe player.

La fel ca în Windows, în aplicația VLC la încărcarea listei IPTV, sistemul va începe automat să redea primul canal din listă. Pentru a trece la restul canalelor TV, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe pictograma listei de redare pe care o vom vedea în colțul din dreapta sus al ecranului.

Dacă sunteți obișnuiți să utilizați listele IPTV în alte aplicații, cum ar fi KODI, veți observa cu siguranță unele îmbunătățiri, deoarece gestionarea și reproducerea canalelor în VLC se face mult mai ușor și direct, fără a fi nevoie să atingeți prea mult în setările aplicației. .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .