Cum se dezactivează notificările COVID-19 pe Android

În colaborare cu Apple, Google a publicat o API pentru notificări de expunere pe care profesioniștii din domeniul sănătății o pot folosi - întotdeauna cu acordul prealabil al utilizatorului - pentru a trasa linii de contact COVID-19 . Dacă dorim să ne asigurăm că această funcționalitate este dezactivată pe telefonul nostru, mai jos vă explicăm pașii de urmat pentru a dezactiva înregistrarea expunerii și notificările legate de coronavirus pe dispozitivul nostru Android.

Primul lucru de reținut este că Google a început să implementeze API-ul COVID-19 Exposure Notifications printr-o actualizare a serviciilor Google Play emisă în mai 2020. Prin urmare, dacă nu am făcut nicio actualizare automat este posibil să nu îl afișăm încă pe telefonul nostru mobil.

Dimpotrivă, dacă am primit actualizarea, vom vedea că există acum o nouă secțiune în cadrul setărilor generale ale Android-ului nostru dedicat notificărilor COVID-19. Trebuie clarificat că da, că în mod implicit nu există nicio funcționalitate activată, fiind complet necesară descărcarea manuală și instalarea unei aplicații compatibile dezvoltată de autoritatea oficială de sănătate din regiunea sau țara noastră, astfel încât sarcinile de urmărire și monitorizare a API-ului Google să fie plecați.

Cum funcționează aplicațiile de urmărire a contactelor COVID-19

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre cum funcționează urmărirea contactelor COVID-19 pe telefonul dvs. Android, ar trebui să știți că acesta este exact același cu cel pe care Apple îl folosește deja în iOS 13.5 pentru iPhone.

Practic și pe scurt, dacă participăm la unul dintre aceste programe de monitorizare, ceea ce facem este să înregistrăm o serie de identificatori asociați cu dispozitivele cu care am fost în contact.

Ulterior, dacă oricare dintre aceste dispozitive aparține cuiva care ajunge să primească COVID-19 și îl raportează prin intermediul acestor aplicații oficiale, sistemul va trimite o notificare către restul identificatorilor cu care a fost în contact. Acești identificatori sunt privați și anonimi, deoarece sunt înregistrați local pe dispozitiv și nu pe servere centralizate și sunt șterse automat după 14 zile.

Cum se dezactivează urmărirea expunerii și notificările COVID-19 pe Android

În orice caz, în momentul redactării acestor rânduri, nu există încă nicio aplicație oficială a statului sau a oricărei alte autorități sanitare care are sarcina de a profita de funcționalitățile oferite de API-ul COVID-19 în Spania, deci prezența sa zilnic astăzi pe mobilele noastre este complet inofensiv.

În orice caz, îi putem verifica starea și ne putem asigura că este dezactivat urmând acești pași:

  • Deschideți meniul „ Setări ” al sistemului .

  • Introduceți opțiunile „ Google ”. Veți observa că există acum o nouă secțiune numită „ Notificări de expunere la COVID-19 ”. Apasa pe el. (Dacă nu vedeți această secțiune pe telefonul dvs. mobil, aceasta se datorează faptului că dispozitivul dvs. nu a primit încă actualizarea din mai 2020 de la Google Play Services și, prin urmare, API-ul Exposure nu este încă instalat.)

  • Dacă nu ați instalat nicio aplicație de monitorizare a stării de sănătate și nu ați dat permisiunea expresă de a utiliza API-ul Exposure, cele 2 opțiuni pe care le veți vedea în acest nou ecran vor apărea în gri . Acest lucru se întâmplă deoarece, fără a instala nicio aplicație suplimentară, această funcționalitate este pur și simplu dezactivată.

  • Selectați „ Ștergeți ID-urile aleatorii ” pentru a șterge orice identificator anonim pe care telefonul dvs. a putut să îl înregistreze prin Bluetooth. De asemenea, puteți face clic pe „ Dezactivați notificările de expunere ”, astfel încât instrumentul de plotare să nu mai funcționeze complet.

Odată ce s-a făcut acest lucru, dacă am fi vrut să nu mai colaborăm la programul de monitorizare, singurul lucru rămas de făcut ar fi dezinstalarea aplicației de sănătate care era responsabilă cu colectarea acestor date.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .