Cómo calibrar la pantalla táctil de un dispositivo Android - El Androide Feliz

¿La pantalla táctil de tu móvil no responde, funciona mal y crees que se puede haber roto? Una buena manera de descartar una avería de hardware pasa por recalibrar la pantalla, de la misma manera que calibramos el resto de sensores en Android. Esto nos puede servir para solucionar problemas como un GPS impreciso y con errores, pero también para reparar fallos en la pantalla táctil cuando esta no detecta las pulsaciones correctamente o realiza toques fantasma. ¡Vamos allá!

¿Es realmente necesario calibrar una pantalla táctil?

El hardware que utilizamos en nuestro dispositivos móviles y tabletas Android ha avanzado mucho en los últimos años, y las pantallas modernas pocas veces suelen requerir un proceso de recalibrado. Cuando una pantalla táctil falla normalmente es debido a un error de hardware que no podemos solucionar mediante ningún test ni configuración.

Dicho esto, tampoco debemos descartar el recalibrado ya que sigue siendo un proceso muy recomendado y útil para determinadas situaciones. Por ejemplo, si utilizamos una funda para el teléfono o llevamos algún tipo de protector de pantalla, calibrar la sensibilidad de la pantalla mejorará notablemente su rendimiento.

Poate fi util și pe dispozitivele Android vechi, unde o reajustare bună a panoului tactil poate avea un impact mai mult decât pozitiv. Pe scurt, recalibrarea ecranului va fi întotdeauna bună, deși în acele telefoane mobile cu mai mulți ani în spate, îmbunătățirea va fi întotdeauna mult mai vizibilă.

În primul rând, faceți un test de ecran

Este important să verificăm funcționalitatea panoului tactil înainte de a putea recalibra ceva. Acest lucru ne va ajuta să avem o idee clară asupra situației în care ne aflăm.

  • Android 5.0 Lollipop și versiuni anterioare : dacă avem o versiune veche de Android, putem accesa instrumentul nativ pentru testarea ecranului tactil apelând codul secret * # * # 2664 # * # * de pe telefon.
  • Versiuni superioare de Android : dacă avem un Android cu sistem de operare 6.0 sau o versiune ulterioară, trebuie doar să instalăm una dintre numeroasele aplicații de testare a ecranului pe care le putem găsi în Google Play Store, cum ar fi Touch Screen Test .

Funcționarea testului cu ecran tactil este foarte simplă. Odată instalat și deschis, ni se afișează un ecran albastru în care trebuie să atingem, să apăsăm și să tragem cu degetul. Ecranul va marca în alb - cu scară de gri pentru a indica presiunea aplicată - zonele pe care le atingem, ceea ce ne permite să vedem dacă există vreo întârziere sau apar atingeri fantomă în anumite locuri.

Cum se calibrează ecranul tactil pe Android

După cum am menționat în punctul anterior, versiunile Android 5.0 și anterioare au deja un instrument de testare și calibrare integrat în sistemul de operare. Cu toate acestea, dacă avem un telefon mobil „modern”, nu avem de ales decât să instalăm o aplicație dedicată care să fie responsabilă de munca murdară. Pentru aceasta putem folosi o aplicație gratuită precum Touchscreen Calibration , un instrument foarte apreciat, cu peste 1 milion de descărcări.

Descărcați calibrarea ecranului tactil QR-Code Dezvoltator: RedPi Apps Preț: gratuit

Odată instalată, deschidem aplicația și facem clic pe butonul albastru pe care scrie „ Calibrare ”. În acest fel, vom efectua diverse teste în sertarul gri care apare pe ecran: atingeri, atingeri duble, glisare, zoom etc. Cu fiecare dintre teste, aplicația ne va spune nivelul de acuratețe cu care sunt procesate acțiunile.

După ce am terminat efectuarea testelor solicitate, pe ecran va apărea un mesaj care indică faptul că recalibrarea a avut succes și că trebuie să repornim dispozitivul pentru ca modificările să aibă efect. Repornim terminalul și atât!

Apoi, putem verifica dacă reajustarea senzorilor a fost un succes revenind la efectuarea unui test de ecran.

Nimic din toate acestea nu funcționează? Încercați o resetare din fabrică

Dacă recalibrarea nu ne-a rezolvat votul, este posibil să ne confruntăm cu o defecțiune fizică a ecranului în sine. Nu putem face multe aici decât să îl ducem la magazin sau să apelăm la service. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandabil să epuizați toate gloanțele din cameră și pentru asta trebuie să excludem complet faptul că ne confruntăm cu o eroare de software.

Singura modalitate de a face acest lucru în această situație este să restaurați telefonul sau tableta la setările din fabrică. Adică, prin ștergerea totală a tuturor datelor. Puteți vedea cum să o faceți în postarea „Cum se face o resetare din fabrică pe Android”.

Desigur, înainte de a face acest lucru, nu uitați să faceți o copie de rezervă a tuturor fișierelor, documentelor, contactelor și informațiilor relevante pe care doriți să le păstrați.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .