Cum se convertesc documente (.DOC, .DOCX) în PDF pe Android - Android fericit

Mulți oameni folosesc documente PDF ca metodă pentru a împiedica modificarea fișierului. Este un format utilizat pe scară largă, în special în mediile de lucru, dar unele aplicații precum WhatsApp au început să includă posibilitatea de a trimite documente PDF de ceva timp , iar adevărul este că utilizarea acestuia este la ordinea zilei, astăzi mai mult decât nu. De asemenea, Android are o mulțime de cititoare PDF foarte bune, ceea ce îl face foarte convenabil de utilizat.

Prin urmare, în postarea de astăzi vom vedea cum să convertim fișierele Word în PDF rapid și ușor. Odată ce ne-am obișnuit, vom converti documente DOC în PDF de pe telefonul mobil, precum churros, vă asigur. Mai mult, dacă mai târziu doriți să convertiți aceste documente din PDF în EPUB, nu uitați să aruncați o privire la acest alt POST.

Cum să convertiți documentele Word în PDF pe Android fără să vă rupeți mintea

În computerele desktop găsim mai multe programe care efectuează conversia. doc și. docx în PDF . Chiar și Microsoft Office a reușit să facă acest lucru de mult timp. În Android, dacă dorim să convertim un fișier în PDF, situația este foarte asemănătoare și practic ni se prezintă 3 opțiuni:

 • Folosiți o aplicație care este responsabilă exclusiv de conversia documentelor în PDF.
 • Folosiți o aplicație multifuncțională care, pe lângă conversia fișierelor în PDF, face multe alte lucruri.
 • Nu instalați nimic și nu utilizați o aplicație web.

Convertiți fișiere în PDF cu o aplicație dedicată

Dacă nu dorim probleme și singurul lucru care ne interesează este o aplicație care se convertește în PDF și gata, una dintre cele mai bune opțiuni pentru Android este „ PDF Conversion Suite ”.

Descărcați QR-Code Conversion Suite PDF Dezvoltator: Tiny Smart Apps Preț: Gratuit

Este gratuit și nu ar putea fi mai ușor de utilizat:

 • Deschidem aplicația și marcăm „ Convertiți în PDF ”.
 • Selectăm fișierul pe care dorim să îl convertim. Pe lângă documentele Word, putem selecta și alte tipuri de fișiere, cum ar fi imagini sau foi Excel.

 • Convertorul va începe să funcționeze și, odată ce procesul este finalizat, ne va oferi opțiunea de a salva PDF-ul local sau de a-l partaja prin poștă, Drive, Dropbox, WhatsApp etc.

PDF Conversion Suite acceptă următoarele tipuri de fișiere:

 • Foi Excel (".csv", ".xls", ".xlsb", ".xlsm", ".xlsx", ".xlt", ".xltm", ".xltx")
 • Formate comune de imagine (".avs", ".bmp", ".dcx", ".dib", ".emf", ".gif", ".fax", ".jpg", ".jpeg", ".Img", ".ipct", ".mdi", ".pic", ".pict", ".png", ".pcd", ".pcds", ".pct", ".pcx", „.Mdi”, „.tga”, „.tif”, „.tiff”, „.wmf”)
 • Deschideți documente Office (".odf", ".ott", ".sxw", ".odf", ".sxm", ".mml", ".odp", ".otp", ".sxi", ".Sti", ".odg", ".otg", ".ods", ".ots", ".sxc", ".stc")
 • Formate de documente portabile („.eps”, „.pdf”)
 • Diapozitive Power Point (".pot", ".potm", ".potx", ".pps", ".ppsm", ".ppsx", ".ppt", ".pptm", ".pptx")
 • Pagini web („.html”, „.htm”)
 • Documente Word (".doc", ".docm", ".docx", ".dot", ".dotm", ".dotx", ".wps", ".rtf", ".text", ". txt "," .wpd "," .wps ")
 • Specificații pentru hârtie XML („.xps”)

Trebuie remarcat faptul că atât această aplicație, cât și restul aplicațiilor similare utilizează servicii găzduite în rețea pentru a efectua conversia, deci este esențial să aveți o conexiune la Internet pentru a le putea folosi.

Convertiți documente în PDF cu o aplicație multifuncțională

Dacă, pe lângă conversia fișierelor în PDF, efectuăm și alte tipuri de sarcini de automatizare de birou de pe tabletă sau de pe telefonul mobil, aș recomanda cu siguranță instalarea unei suite bune de automatizare de birou pentru Android. Că există, și foarte bine, precum WPS Office .

Descărcați QR-Code WPS Office - Suite Office gratuită pentru Word, PDF, Excel Dezvoltator: WPS SOFTWARE PTE. LTD. Preț: gratuit

Cu WPS Office nu putem converti doar documente text în PDF, ci avem și un procesor de text destul de complet, editor de foi de calcul, vizualizator PDF, editor de prezentare și altceva.

Pentru a converti un fișier doc sau docx în PDF, pur și simplu deschidem aplicația și selectăm „ Deschide ”. Facem clic pe „ DOC ” și căutăm documentul.

Odată deschis, mergem la „ Instrumente -> Fișier ” și marcăm „ Export PDF ”.

Este atât de ușor și , de asemenea, nu este necesar să fiți conectat la Internet pentru a efectua procesul.

Dacă suntem mai clasici și suntem obișnuiți să folosim suita de birou Microsoft Office , de ceva timp există o versiune pentru dispozitivele Android cu toate aplicațiile din suită cu Word, Power Point, Excel și altele.

Descărcați codul QR Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint și multe altele Dezvoltator: Microsoft Corporation Preț: Gratuit

Pentru a converti un fișier DOC sau DOCX în PDF, trebuie doar să deschidem documentul din Word și să urmăm acești pași:

 • Faceți clic pe meniul derulant situat în partea de sus a ecranului.
 • Selectăm « Print ».
 • În ecranul de previzualizare, faceți clic pe meniul derulant superior și selectați opțiunea « Salvați ca PDF «.
 • Facem clic pe butonul albastru pe care scrie „ PDF “.
 • Dăm un nume documentului, alegem folderul în care dorim să stocăm documentul și facem clic pe « Salvare ».

Convertiți dintr-o aplicație web

În cele din urmă, dacă trebuie să convertim un Word în PDF în timp util , este posibil să nu dorim să instalăm cea de-a unsprezecea aplicație pentru ceva ce facem o singură dată. În acest caz, cel mai bine este să utilizați o aplicație web care face conversia fără complicații majore.

Aplicația mea preferată pentru aceste cazuri și cea care mi-a salvat pielea de mai multe ori este ILovePDF , o pagină web care nu necesită înregistrare sau nu lasă filigrane pe documentele convertite.

La fel de ușor ca accesarea și selectarea fișierului pe care dorim să-l convertim și făcând clic pe „ Convertiți în PDF ”. Va apărea automat un dialog de descărcare cu fișierul perfect transformat într-un frumos document PDF.

Alte aplicații pentru a converti documente text în PDF pe Android

Pe lângă cele menționate, există și multe alte aplicații pentru a converti documente text în PDF.

 • Convertor JPG în PDF : Dacă avem un document text scanat pe un copiator, acesta va fi cu siguranță în format JPG. Acesta este un dezavantaj destul de mare dacă vrem să luăm adnotări sau să lucrăm la document într-un mod mai versatil. Cu această aplicație simplă, dar eficientă, putem converti JPG în PDF în câteva secunde. De asemenea, are un convertor online pentru a face calea inversă de la PDF la JPG.
Descărcați QR-Code JPG în PDF Converter Dezvoltator: Weeny Software Preț: Gratuit
 • Convertor Word-PDF : Convertor PDF popular care acceptă fișiere DOC, DOCX și RTF. De asemenea, este capabil să facă drumul înapoi, adică: convertirea fișierelor PDF în Word.
Descărcați QR-Code Word to PDF Converter Dezvoltator: Weeny Software Preț: Gratuit
 • Convertor PDF : convertiți fișiere PDF în Word, Excel, PowerPoint, imagine, Autocad etc., în plus față de convertirea acestor formate în PDF. După cum sugerează și numele său, un convertor PDF simplu și direct, dar foarte complet.
Descărcați QR-Code PDF Converter Dezvoltator: Cometdocs.com Inc. Preț: Gratuit

După cum puteți vedea, există multe modalități de a converti documente în PDF. Cu cine rămâi?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .