Cum deblocați gratuit orice telefon mobil - Tutorial pas cu pas

În postarea de astăzi vom vedea cum deblocăm orice telefon mobil fără a cheltui un ban . În trecut, când voiam să eliberăm un telefon, trebuia să mergem la magazinul de pe colț, de obicei un loc cu un aspect ușor dodgy, unde ne-au lansat telefonul mobil la un preț rezonabil. Astăzi, din fericire lucrurile s-au schimbat foarte mult.

Din 2013, și cel puțin în Spania, teleoperatorii sunt obligați legal să ne permită să eliberăm telefonul mobil după expirarea perioadei de ședere (dacă o avem).

Trebuie clarificat faptul că procesul de lansare nu depinde de marca terminalului nostru , ci de operatorul nostru de telefonie. Nu contează dacă mobilul este Samsung, HTC, iPhone, One Plus sau Huawei , ceea ce trebuie să ținem cont este dacă suntem cu Movistar, Vodafone, Orange sau orice altă companie.

Cum deblocați un telefon mobil în 2 pași

Acestea fiind spuse, pașii principali de urmat sunt întotdeauna aceiași:

  • Obțineți codul de lansare : primul lucru de care avem nevoie este un cod care ne permite să eliminăm asocierea stabilită între terminal și operator.
  • Aplicați codul : Odată ce avem codul, va trebui să îl aplicăm doar pentru a finaliza procesul.

Obțineți codul de deblocare pentru terminal

Înainte de a începe, este recomandabil să rețineți IMEI-ul telefonului , deoarece este probabil că vom avea nevoie de aceste informații mai târziu.

Fiecare teleoperator oferă propriul mod de a obține codul de deblocare a telefonului mobil. În mod normal, este un proces automat care poate fi realizat de pe site-ul web al companiei sau printr-un simplu apel telefonic.

În Yoigo , de exemplu, au pregătit o pagină în care trebuie doar să introducem IMEI pentru a obține codul de deblocare în acest moment. În Movistar îl putem solicita și de pe site-ul lor web sau apelând 1004. În Claro , ei au și o pagină în acest scop. În restul companiilor procesul este foarte similar.

Introduceți un SIM nou și aplicați codul pentru a debloca telefonul mobil

Acum că avem codul în posesia noastră, pur și simplu introducem o cartelă SIM de la un alt operator în telefonul pe care dorim să îl deblocăm.

Repornim terminalul și, odată ce am introdus numărul PIN al cartelei SIM, sistemul ne va cere să introducem un cod de deblocare a rețelei . Marcăm codul de deblocare și, dacă totul a decurs corect, vom primi un mesaj care indică faptul că am depășit blocarea rețelei. Mobil deblocat!

Ce se întâmplă dacă operatorul nostru nu vă permite să vă eliberați terminalele?

În SUA și America Latină există încă multe companii care nu permit deblocarea telefoanelor mobile. În acest caz, pentru a obține codul de deblocare va trebui să apelăm la servicii de plată , de pe pagini precum UnlockRiver și altele asemenea.

Se pare că funcționează, dar nu știu cât de eficient este. Prețurile sunt de obicei în jur de 10-15 euro mai mult sau mai puțin , iar codul de deblocare pe care ni-l trimit (acesta este serviciul pe care îl oferă, primesc un cod de deblocare pentru terminalul dvs.) poate dura de la câteva ore la o zi sau două pentru a ajunge. .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .