Cum să știi dacă un site web folosește computerul pentru a extrage bitcoini

Criptomonedele miniere pot deveni foarte profitabile. Dezavantajul este că, de obicei, aveți nevoie de mult timp și putere de procesare pentru a obține profituri decente.

Cu toate acestea, unele site-uri web profită de vizitatorii lor și folosesc CPU-ul computerului sau al telefonului mobil fără consimțământul lor pentru a efectua acest tip de muncă. Bani ușori. Site-uri web care vă „deturnează” computerul.  Da prieteni. Ele există și astăzi vom vedea cum să le detectăm și să le împiedicăm să profite de noi.

Cum să detectați dacă un site web folosește CPU-ul computerului dvs. pentru a extrage criptomonedele

Săptămâna trecută, în timp ce navigau pe internet pe computerul meu desktop, am început să observ lentă surprinzătoare. Totul a fost lent, Windows Explorer abia a reacționat, iar paginile și aplicațiile au durat mult să se deschidă. O performanță excesiv de mică, fără nicio justificare aparentă .

Destul de sigur, după ce am făcut câteva cercetări, am descoperit vinovatul: o pagină web pe care o încărcasem într-una din diferitele file Chrome consuma 65% din CPU-ul computerului meu.

Ce metodă folosesc paginile web pentru extragerea criptomonedelor?

Nu toate criptomonedele necesită același nivel de procesare. Monedele digitale, cum ar fi Monero sau Dash, sunt mai ușor de extras și nu consumă resurse. Dimpotrivă, Bitcoin este mult mai greu și impactul său asupra performanței computerului este mult mai vizibil.

În mod normal, site-urile web au tendința de a utiliza Monero pentru a-și „ viziona ” vizitatorii, deoarece activitatea sa minieră atrage mai puțină atenție și, logic, este mai dificil de detectat.

Procesul de recrutare este foarte simplu. Niciun tip de malware nu este utilizat pentru a infecta computerul. Este pur și simplu executat printr-un fișier JavaScript pentru a activa extragerea , în momentul în care vizitatorul accesează pagina.

Anul trecut, compania de securitate cibernetică ESET a lansat un articol interesant cu o listă de site-uri web care desfășoară acest tip de activitate.

Semne că suntem victime ale exploatării miniere neintenționate

  • Lentoare generală în echipă.
  • Deschiderea dosarelor durează mai mult decât în ​​mod normal.
  • Reducerea vitezei când navigați pe Internet.
  • Aplicațiile necesită timp pentru a răspunde.

Cel mai bun mod de a-l verifica, în orice caz, este să deschideți Managerul de activități (sau Monitorul de activitate dacă avem un Mac).

Așa se întâmplă CPU când o pagină web folosește echipamentul nostru pentru a extrage criptomonede

În mod normal, consumul de CPU al browserului este de 20% sau mai puțin. Dacă consumul browserului de internet este mult mai mare - să presupunem 50 sau 60 la sută - și, de asemenea, acest consum este menținut în timp , este foarte probabil ca un site web să extragă bitcoini sau Monero de pe computerul nostru.

Cum să preveniți că un web extrage bitcoins cu CPU-ul computerului nostru

Întrucât mineritul are loc de pe pagina web pe care o vizităm, cel mai simplu mod de a o opri este închiderea filei webului rău intenționat . Acest lucru va opri funcționarea scriptului minier.

Dacă închiderea filei nu rezolvă problema, este posibil să ruleze o fereastră pop-under . Este o fereastră care se deschide chiar sub ceas pe bara de activități Windows, ceea ce face imposibilă detectarea și închiderea (cel puțin manual). Pentru ao rezolva va trebui să deschidem Task Manager și să închidem toate instanțele browserului de acolo.

Pop-unders sunt ascunse acolo și nu există nicio modalitate de a le închide folosind metode tradiționale.

Un alt lucru pe care îl putem face este să blochăm executarea JavaScript în browser . Acest lucru va împiedica executarea funcțiilor miniere. Cu toate acestea, acest lucru are un efect secundar negativ: o mulțime de pagini folosesc JavaScript pentru a funcționa în scopuri complet legitime. Dacă dezactivăm JavaScript, multe pagini nu se vor încărca corect.

Pentru protecție suplimentară, a fost instalat un blocant pentru minerit

Există mai multe extensii pentru Chrome, Firefox și Opera care pot fi utilizate pentru a bloca scripturile de extragere a criptomonedelor.

  • Fără monedă (Chrome, Firefox, Opera)
  • minerBlock (Chrome, Firefox, Opera)
  • Anti Miner (Chrome)
  • Blocator de monede (Chrome)

Ce fac aceste tipuri de aplicații este să folosească liste negre de site-uri web cunoscute și scripturi de minare. Acestea funcționează destul de bine și sunt una dintre cele mai bune modalități de protejare împotriva acestor tipuri de amenințări.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .