Drivers ADB para Windows: descarga y guía de instalación TOTAL (2017)

Android es un sistema operativo con muchas posibilidades. La única limitación para los desarrolladores y usuarios avanzados es su imaginación, y bueno…también la seguridad del propio sistema. Un factor clave para ampliar ese margen de acción es conectar el dispositivo al PC, y para ello resulta imprescindible instalar los drivers ADB y Fastboot.

¿Qué son los drivers ADB y Fastboot?

Los drivers deADB son los controladores que nos permite comunicar mediante USB un terminal Android y un PC. Los drivers de Fastboot, por otro lado, son los controladores que permiten a la herramienta de flasheo del PC reconocer el modo fastboot del terminal Android.

Antes de pasaros los links de descarga de estos 2 drivers y explicaros el proceso de instalación, debemos tener en cuenta que también vamos a necesitar un par de cosas más:

 • Tener activado el modo de depuración por USB del terminal.
 • Los controladores específicos delchip del dispositivo (Drivers del fabricante, tipo Mediatek, Qualcomm etc.).

Odată ce avem toate utilajele funcționale, ne putem lansa pentru a instala ROM-uri și a efectua tot felul de acțiuni avansate de administrare Android direct de pe PC.

Ghid de instalare a driverelor ADB în Windows

Există 2 moduri de a instala drivere ADB pentru Windows:

 • Instalarea completă a Android Studio (instrument pentru dezvoltatorii Android): fișiere, aplicații, drivere etc.
 • Se instalează doar pachetul driverului ADB .

Se instalează pachetul complet Android Studio

Dacă decidem să instalăm pachetul complet Android Studio, odată ce aplicația este lansată, vom merge la „ Configurare -> Manager SDK ”. În fila „SDK Tools”, marcăm „ Google USB Drivers ” și facem clic pe „ Apply ” pentru a descărca. În fila „Platforme SDK” marcăm sistemul de operare al versiunii noastre de Android și, de asemenea, faceți clic pe „ Aplicați ” pentru a descărca și instala.

Pachetul driverului ADB All-in-1

Instalarea Android Studio ocupă spațiu semnificativ pe disc. Din acest motiv, utilizatorii XDA Developers au creat un program de instalare ușor ADB + Fastboot numit ADB Installer , un instrument care instalează doar driverele necesare în câteva secunde. Disponibil pentru descărcare AICI.

Pentru a instala ADB Installer trebuie pur și simplu să lansăm executabilul și să răspundem cu un „Y” (DA) la cele 3 mesaje care vor apărea pe ecran.

Instalarea driverelor producătorului

Dacă tot nu putem comunica terminalul cu computerul, este posibil să fie nevoie să instalăm driverele specifice de la producătorul hardware , cum ar fi Sony, Samsung sau MTK.

Puteți vizualiza și descărca driverele pentru majoritatea terminalelor din această listă.

Puteți descărca driverul USB Mediatek de AICI.

Puteți descărca driverul USB Qualcomm de AICI.

Încă ai probleme? Aruncați o privire la managerul de dispozitive

De aici, Windows ar trebui să stabilească fără probleme o conexiune ADB cu terminalul nostru Android, iar instrumentul corespunzător intermitent ar trebui să poată identifica dispozitivul, chiar și atunci când este oprit.

Dacă încă mai avem probleme la detectarea terminalului, putem încerca următoarele:

 • Deschidem managerul de dispozitive din Cortana sau din Panoul de control.
 • Avem 2 opțiuni:
  • Dacă terminalul nostru apare identificat în lista dispozitivelor echipamentelor (cu un triunghi galben, în „Alte dispozitive”) facem clic dreapta cu mouse-ul și „ Actualizează driverul ”. Selectăm „ Căutați software-ul driverului pe computer ” și căutăm Drivere USB Google . Dacă am instalat Android Studio, acestea ar trebui să fie în cale:

C: \ Users \ ... \ AppData \ Local \ Android \ Sdk \ extras \ google \ usb_driver

 • Dacă terminalul nu apare în lista dispozitivelor , atunci îl vom adăuga manual. Din meniul de sus, faceți clic pe „ Acțiune -> Adăugați hardware vechi ”.

Alegem „ Instalați hardware-ul selectat manual dintr-o listă ” și alegem „ Dispozitiv Android ”. Când selectăm driverul corespunzător, vom merge la „ Utilizați discul ” și selectăm driverul USB Google din calea corespunzătoare indicată în punctul anterior. Alegem „ Android ADB Interface ” și repetăm ​​același proces cu „ Android Bootloader Interface ” și „ Android Composite Interface ”.

 • Acum, dacă ne uităm la Managerul de dispozitive, acesta ar trebui să afișeze corect terminalul nostru Android.

Vă rugăm să rețineți: drivere care nu sunt semnate de Microsoft în Windows 8/10

După cum puteți vedea, instalarea driverelor USB pentru Android pe computer poate fi atât un pat de trandafiri, cât și un adevărat calvar dacă lucrurile se complică.

În acest caz, un alt detaliu de care trebuie să ținem cont este că majoritatea driverelor de acest tip nu sunt semnate de Microsoft, ceea ce înseamnă că trebuie să permitem instalarea driverelor nesemnate în timpul procesului de instalare.

Unele drivere, precum cele de la Qualcomm, efectuează automat acest proces de activare la instalarea driverului, dar în alte cazuri va trebui să o facem manual. Puteți arunca o privire la acest tutorial pentru a vedea cum să îl efectuați. Există, de asemenea, un videoclip foarte simplu care explică cum se face:

Vom ști că instalarea driverelor nesemnate este activată atunci când vedem un mesaj pe desktop-ul Windows care spune „ Test mode Windows 10 Pro Build ... ”.

Pentru a nu compromite securitatea computerului , odată ce toate driverele au fost instalate, putem revoca acest tip de instalare și reveni la normal, tastând următoarea comandă în MS-DOS (executând-o ca administrator):

bcdedit -set TESTSIGNING OFF

Drivere alternative de producător: driverele universale de la Hardcore Hacker și Koush

Dacă avem probleme cu driverele producătorului terminalului nostru Android, putem îndrăzni și cu alte alternative:

 • Instalați driverul universal Hardcore Hacker (descărcați AICI). Pentru a efectua instalarea va trebui să deschidem managerul de dispozitive, să selectăm terminalul nostru Android (aflat în mod normal în „Alte dispozitive”) și cu butonul din dreapta alegem „ Actualizare driver ”. Marcăm „ Căutați software pentru driver pe computer ” și selectăm calea de unde am descărcat noii drivere.
 • Instalați driverul universal Koush , cunoscut și sub numele de driver Clockworkmod ADB. Poate fi descărcat de AICI, iar procesul de instalare este foarte simplu (urmați pașii).

În cele din urmă, amintiți-vă întotdeauna că este foarte important să aveți activată depanarea USB pe terminalul nostru Android.

Procesul de instalare a driverelor ADB poate fi complicat, mai ales dacă avem un telefon cu cărămizi pe care dorim să îl salvăm de la arderea acestuia. În orice caz, răbdarea și, mai presus de toate, căutați alternative posibile în forumuri specializate pentru modelul nostru terminal specific dacă procesul standard ne rezistă într-un mod de nerezolvat.

Sper că acest tutorial vă va fi de ajutor și, ca întotdeauna, orice întrebări sau idei, nu ezitați să îl puneți în zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .