Cum să creați un site web gratuit în 5 pași

Cu ani în urmă, când vroiați să creați un site web gratuit dacă căutați ceva mai mult decât un blog sau pur și simplu doriți să configurați un site web original, nu aveați de ales decât să învățați să programați. În prezent, acest întreg proces a devenit mult mai accesibil și putem spune în siguranță că oricine își poate crea propriul site web și, ce este mai mult! fără a cheltui niciun ban în acest proces . Este suficient să vrei să înveți ceva nou. Vrei să știi cum să creezi un site web gratuit, care să arate și el excelent? Continua să citești…

Cum se creează un site web gratuit explicat pas cu pas

Pasul 1: Înregistrați un domeniu

Primul pas în învățarea modului de creare a unui site web gratuit este înregistrarea unui domeniu. Ce este un domeniu?  Domeniul este numele pe care va avea site-ul dvs. web sau, mai degrabă, adresa URL pe care va trebui să o introduceți în bara de adrese a browserului pentru a vă încărca pagina. Site-ul dvs. web va fi găzduit pe un server și va avea un identificator unic, o adresă IP. Domeniul se va ocupa de traducerea acelei adrese IP într-un nume frumos.

În mod normal , tu trebuie să plătească pentru a înregistra un nume de domeniu, și cu toate că nu , de obicei , costa mult (situându -se în jurul valorii de 10-15 de euro pe an) , în cazul în care este prima dată când vei ajunge în această lume este cel mai bine pentru a înregistra un domeniu gratuit , care Există: domenii „.tk” . Acest domeniu corespunde arhipelagului din Noua Zeelandă Tokelau, unde oferă domenii gratuite și plătite pentru a promova și a sprijini familiile de pescari care locuiesc acolo. Să înregistrăm un domeniu Tokelau atunci!

NOTĂ : Dacă veți începe un proiect serios și de durată și ceea ce doriți este să creați un site web profesional , în acest caz vă recomand să angajați un domeniu .COM. Pot fi obținute cu mai puțin de 10 USD și, pe termen lung, ajută mai mult să se poziționeze în fața motoarelor de căutare.

Accesați //www-src.dot.tk/en/ și scrieți numele pe care doriți să îl înregistrați și apăsați „ Go ”. În cazul nostru, vom înregistra domeniul hipercubo.tk

Dacă domeniul este gratuit, va apărea o fereastră cu date de completat. Cele mai importante date pe care trebuie să le introducem sunt numele și adresele IP ale serverelor DNS pe care le vom folosi (DNS va fi însărcinat cu traducerea numelui paginii noastre la adresa IP unde este găzduit site-ul nostru web). Ce trebuie să punem aici? Când angajăm cazarea cu X va trebui să punem DNS-ul furnizorului respectiv. Nu am ajuns încă la acest punct, dar din moment ce am decis deja că vom rămâne la Hostinger pentru a crea site-ul nostru gratuit (deoarece Hostinger este gratuit), vom pune DNS-ul furnizorului respectiv. Uită-te la imaginea de mai jos:

În cele din urmă, nu uitați să indicați că doriți să înregistrați domeniul timp de un an și să continuați. În cele din urmă va trebui să indicați adresa de e-mail sau contul dvs. de Facebook pentru a confirma înregistrarea. Dacă totul a decurs bine, veți primi un mesaj de genul acesta:

NOTĂ2: Dacă după un timp decideți să vă migrați domeniul la altul cu alt nume, vă recomand să aruncați o privire la următoarea postare: Ce este o redirecționare 301 și cum să o faceți.

Pasul 2: Angajați o găzduire pentru a vă găzdui site-ul web

Acum, că aveți un domeniu înregistrat, aveți nevoie de un server unde să vă puteți găzdui site-ul web . Unul dintre cele mai importante puncte care trebuie luate în considerare în timpul procesului de creare a unui site web gratuit este luarea deciziei asupra găzduirii. În cazul nostru, deoarece nu dorim să cheltuim bani încă, vom sta la Hostinger, care este un furnizor care oferă găzduire gratuită fără publicitate.

Intrați pe www.hostinger.es și înregistrați-vă (puteți face acest lucru cu contul dvs. Facebook sau Gmail).

Odată ce sunteți înregistrat în meniul de sus al Hostinger accesați „ Gazduire -> Cont nou ”.

Selectați planul gratuit (vezi imaginea) făcând clic pe „ Comandă ”.

În „ Tip de domeniu ” trebuie să alegeți „ Domeniu ”, iar în câmpul „ Domeniu ” trebuie să scrieți domeniul .tk pe care tocmai l-ați înregistrat în punctul anterior. Pentru a continua, introduceți o parolă și faceți clic pe „ Continuați ”.

În cele din urmă, vă va cere să verificați și să confirmați înregistrarea. Avem deja contul de găzduire contractat!

Pasul 3: Instalați WordPress

Acum , că aveți un domeniu și un server de unde puteți găzdui site - ul dvs., trebuie doar să instalați un sistem de management al conținutului (CMS), care va avea grijă de modelarea pagina ta . Când vă gândiți cum să creați un site web gratuit, managerul de conținut este un alt punct cheie. Unul dintre cele mai versatile, ușor de utilizat și utilizate pe scară largă în prezent este WordPress, așa că hai să mergem.

WordPress este foarte ușor de instalat, trebuie doar să descărcați programul de instalare și să copiați conținutul acestuia pe serverul dvs., dar Hostinger are un program de instalare automat WordPress, astfel încât procesul de instalare este și mai ușor, dacă este posibil.

Din contul nou creat, deschideți meniul derulant și selectați „ Instalare automată ”.

Localizați pictograma WordPress făcând clic pe ea.

Pentru a instala WordPress trebuie doar să alegeți contul de administrator cu care veți accesa webul și o parolă, precum și numele site-ului și un mic motto. Faceți clic pe „ Instalați ”.

Acum veți fi redirecționat către un ecran care indică faptul că instalarea este în desfășurare. Această operație poate dura câteva minute .

Odată ce instalarea este terminată, încercați să scrieți adresa site-ului dvs. web (domeniul pe care l-ați înregistrat la început) în browser ... aveți deja un site web !!

Important ! Rețineți că în timpul acestui proces veți primi 2 e-mailuri de la Hostinger cu toate datele de acces pentru a vă gestiona site-ul web, accesul ftp, adresa IP a serverului etc. Salvați acele e-mailuri precum aurul pe pânză.

Pentru a accesa în modul administrator și a vă putea administra site-ul, trebuie doar să scrieți „ adresa URL a site-ului / administratorului dvs.”. În cazul exemplului, dacă am înregistrat domeniul hipercubo.tk, pentru a gestiona site-ul nostru web ar trebui să încărcăm hipercubo.tk/admin în bara de adrese a browserului nostru, accesând cu numele de utilizator și parola pe care le-am indicat la instalarea WordPress. Dacă nu vă amintiți aceste detalii, nu vă faceți griji, ele apar în e-mailul pe care l-ați primit imediat după instalarea WordPress pe serverul dvs.

Dacă vă dați seama, pe tot parcursul procesului de creare a unui site web gratuit veți primi o mulțime de e-mailuri cu acces și parole. O recomandare: Creați un folder în cutia poștală pentru a stoca toate aceste e-mailuri importante sau creați o foaie Excel cu toate datele. Cu siguranță la un moment dat o veți aprecia!

Pasul 4: Personalizați-vă site-ul web

Acum, că știi cum să creezi un site web gratuit, trebuie doar să îl personalizezi. Este cel mai distractiv!:

  • Instalați o temă : tema site-ului dvs. web este responsabilă pentru aspectul vizual al paginii dvs. Fontul, culorile, structura secțiunilor, meniurile etc. vor fi definite după instalarea temei site-ului dvs. web. Puteți instala tema dvs. din „Aspect -> Teme” în meniul administrator al site-ului dvs.

  • Instalați pluginuri : pluginurile sunt aplicații și funcționalități suplimentare pe care le puteți instala pe site-ul dvs. web. Există pluginuri pentru a putea crea forumuri, îmbunătăți aspectul vizual al site-ului dvs. web, trimite e-mailuri, configura un magazin și multe altele. Vrei să faci ceva, dar nu știi cum? Cu siguranță există un plugin pentru acesta. Puteți instala pluginuri pe site-ul dvs. web din „ Plugins -> Add new ” din meniul administrator al site-ului dvs. Rețineți că pluginurile ocupă spațiu și consumă resurse pe server, așa că, dacă nu doriți ca site-ul dvs. să fie deosebit de lent, nu le abuzați.

Personalizarea unui site este cea mai scumpă secțiune și unde cred sincer că este convenabil să investești cât mai mult timp, așa că, dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect și să îl ceri, voi face o altă postare dezvoltând mult mai mult această chestiune.

Pasul 5: Creați-vă paginile și scrieți postări

De aici înainte, nu mai rămâne decât munca constantă, crearea de pagini și scrierea de postări, ceea ce va conferi personalitate, corp și forță site-ului dvs. web. Înveselește-te!

Ce părere aveți despre acest tutorial despre cum să creați un site web gratuit ? Pentru a termina, vreau să vă reamintesc că, dacă doriți să luați acest lucru în serios, cumpărați un domeniu plătit (.com, .es, .mx ...) și plătiți pentru un server bun care vă va oferi încrederea și securitatea de care aveți nevoie. Aceste tipuri de servicii nu sunt deosebit de costisitoare, iar beneficiile pe care le furnizează acoperă mai mult efortul.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .