Cum se instalează un font pe Android fără root - The Happy Android

Uneori corpul ne cere o schimbare de peisaj, reînnoire și nimic mai bun decât să schimbăm fontul sau tiparul sistemului nostru Android pentru a da puțină personalitate și viață problemei. Un font poate fi foarte creativ sau inteligent, dar dacă nu poate fi citit sau pur și simplu urât, poate distruge complet experiența utilizatorului.

Cu toate acestea vom fi de acord: indiferent dacă este o aplicație sau fontul întregului sistem, tipografia trebuie să fie clară și plăcută la vedere. Prin urmare, astăzi ne vom concentra pe o metodă foarte simplă care nu necesită permisiuni de administrator sau de root pentru a modifica fontul implicit al dispozitivului nostru Android. Nu putea fi mai ușor!

Schimbați fontul din meniul de setări

Dacă doriți să schimbați fonturile, înainte de a începe să căutați fonturi sau aplicații noi, aruncați o privire asupra setărilor telefonului sau tabletei. Accesați „ Setări -> Teme -> Fonturi ” (sau „ Setări -> Afișare -> Tip font ”) și puteți verifica dacă dispozitivul dvs. are instalat orice alt font suplimentar care vă poate interesa.

În Android 10, de exemplu, (pentru acest test am folosit un Pixel 3a) putem modifica fontul implicit din meniul de setări din „ Afișare -> Stiluri și imagini de fundal ”. Aici vom găsi 4 stiluri implicite, deși avem și posibilitatea de a crea propriul stil personalizat făcând clic pe butonul „+”. Există doar patru fonturi din care să alegeți, deși, în funcție de ceea ce căutăm, poate fi mai mult decât suficient.

Ar trebui clarificat faptul că, în funcție de stratul de personalizare al Android-ului nostru , este posibil să nu avem acces la gestionarea surselor în mod nativ (acest lucru este de obicei cazul majorității telefoanelor mobile, cu excepția unor excepții onorabile de la mărci precum Samsung, HTC sau LG ). În acest caz, trebuie să aplicăm una dintre următoarele alternative.

Shhh ... un secret: dacă aveți instalat LineageOS sau  CyanogenMod pe dispozitiv,  puteți face clic pe „Obțineți mai multe” pentru a accesa direct Google Play și a accesa o listă completă de teme și fonturi pentru sistemul dvs.

Cel mai simplu mod de a schimba fonturile este instalarea unui Launcher

Dacă nu avem permisiuni root, schimbarea fontului poate fi o odisee, deoarece majoritatea aplicațiilor pentru descărcarea și instalarea fonturilor necesită permisiunile de administrator menționate.

Cea mai simplă și mai directă metodă de a schimba fonturile fără root este instalarea unui lansator . Aceste tipuri de aplicații nu necesită root și, pe lângă faptul că au o gamă largă de opțiuni de personalizare, multe dintre ele vă permit să schimbați sursele fără nicio problemă majoră.

În acest caz, vom folosi aplicația GO Laucher. Odată instalat, mergem la « Setări GO -> Sursă -> Selectare sursă » și facem clic pe « Explorare sursă ». În acest fel, sistemul va căuta în memoria internă orice tip de font disponibil. Pur și simplu selectați fontul dorit pentru ca modificarea să aibă efect instantaneu.

Descărcați QR-Code GO Launcher EX: temă și fundal Dezvoltator: GOMO Live Preț: gratuit

GO Launcher este un lansator foarte popular (are peste 100 de milioane de instalații), dar nu este singurul care vă permite să faceți acest gen de lucruri. Dacă doriți să cunoașteți unele dintre cele mai bune lansatoare pentru Android, nu ezitați să parcurgeți selecția noastră de top a celor mai bune lansatoare pentru Android .

Apex, o alternativă interesantă pentru schimbarea fonturilor

Apex Launcher este un alt lansator care ne permite să schimbăm fontul fără prea multe complicații. Desigur, va trebui să o schimbăm din 3 locuri diferite.

1- Dacă dorim să schimbăm fontul care apare pe ecranul de pornire, trebuie să deschidem setările de configurare Apex și să mergem la „Ecran de pornire -> Aspect & Stil ” și să facem clic pe „ Font icon ”.

2- Putem face același lucru cu sursele sertarului aplicației din „ Setări Apex -> Sertar aplicații -> Aspect sertar și pictograme „.

3- În sfârșit, putem schimba și fontul utilizat în foldere din „ Apex Settings -> Folder -> Icon Font”.

Descărcați QR-Code Apex Launcher - Personalizat, protejat, eficient Dezvoltator: Android are prețul echipei: gratuit

Lansator de acțiuni

Un alt lansator foarte interesant care ne permite să facem acest tip de schimbare este Action Launcher (bazat pe interfața Google Pixel). Trebuie doar să introducem setările de configurare a lansatorului, să mergem la „ Aspect -> Fonturi ” și să alegem oricare dintre fonturile disponibile. Nu sunt multe: fonturile tipice de sistem și altele, deși luând în considerare cât de ușor este de utilizat, poate fi o soluție destul de rapidă și eficientă.

Descărcați QR-Code Action Launcher Dezvoltator: Action Launcher Preț: Gratuit

Lansator inteligent 5

Cu acest lansator vom avea și opțiunea de a personaliza fonturile care sunt afișate în interfață și în sistem. După ce am descărcat și instalat aplicația, mergem la „ Aspect general -> Font ” și alegem fontul care ne place cel mai mult. Are o selecție destul de largă: nu este pentru a lansa rachete, dar cel puțin este o veste minunată dacă căutăm un stil foarte specific de scrisoare pe care nu îl putem găsi în alte lansatoare competitive.

Descărcați QR-Code Smart Launcher 5 Dezvoltator: Smart Launcher Team Preț: Gratuit

Schimbați sau instalați un font pe Android cu iFont

Una dintre cele mai populare aplicații de fonturi este aplicația iFont , care vă va permite să schimbați fonturile rapid și cu o selecție largă de fonturi gratuite din care să alegeți. Rău despre iFont este că funcționează doar fără root pe telefoanele Samsung, Xiaomi (MIUI), Meizu și Hauwei . Pentru restul terminalelor vom avea nevoie de permisiuni de root.

Descărcați QR-Code iFont (Expert în fonturi) Dezvoltator: diyun Preț: Gratuit

Pentru a instala un font de la iFont trebuie doar să alegeți fontul pe care doriți să îl aplicați din lista largă de fonturi disponibile și să faceți clic pe butonul „ Descărcați ”.

Odată descărcat, selectați „ Aplicați ”. Apoi, se va deschide o nouă fereastră de sistem în care va trebui să confirmăm instalarea fontului și apoi să aplicăm schimbarea fontului .

Rezultatul modificării va fi aplicat tuturor pictogramelor desktop, meniurilor, notificărilor și oricărei aplicații care utilizează fontul sistemului, cum ar fi WhatsApp.

Aveți un dispozitiv Samsung Galaxy? Folosiți FlipFont!

Dispozitivele Samsung Galaxy sunt dotate standard cu o aplicație pentru a adăuga noi fonturi la terminalul dvs. Această aplicație se numește FlipFont , iar pe Google Play există multe aplicații compatibile cu această funcționalitate exclusivă a Galaxy.

Accesați Google Play și tastați „FlipFont” în caseta de căutare. Veți vedea cum există zeci de aplicații din care să alegeți. Iată o scurtă selecție a celor mai descărcate:

Fonturi pentru FlipFont | Descărcați pe Google Play

Este important să rețineți că aceste tipuri de aplicații schimbă doar fontul sistemului . Adică, dacă dorim să adăugăm o nouă sursă pentru aplicațiile de birou (procesoare de text sau foi de calcul) va trebui să folosim alte metode, care de această dată vor necesita permisiuni root .

O altă alternativă care nu necesită root: instalați o tastatură cu diferite fonturi

Dacă vrem să schimbăm doar fontul textelor pe care le scriem în aplicații precum WhatsApp, Instagram, Google Keep sau orice altă aplicație, îl putem rezolva și fără a fi nevoie de root.

Tot ce trebuie să faceți este să instalați o tastatură virtuală care are fonturi diferite , cum este cazul tastaturii Bobble.

Descărcați tastatura QR-Code Bobble ❤️GIF, Emojis, Fonts & Themes Dezvoltator: Bobble AI Technologies Preț: Gratuit

Booble oferă un număr de fonturi pe care le putem aplica la tot ceea ce scriem pe Android. Trebuie doar să selectăm pictograma „font” care se află chiar deasupra tastaturii și să alegem fontul pe care dorim să îl folosim. Asa de usor.

Marele dezavantaj pe care îl găsesc Bobble și motivul pentru care nu aș recomanda instalarea acestuia este din cauza lipsei sale de confidențialitate:

  • Când instalăm Bobble, trebuie să furnizăm numărul de telefon pentru a începe să folosim aplicația.
  •  Aplicația avertizează că împărtășește datele noastre cu terți în scopuri publicitare.

O tastatură prea intruzivă după părerea mea. Dar hei! există peste 5 milioane de utilizatori pe Google Play care consideră că este minunat. De asemenea, are un rating foarte ridicat de 4,7 stele în magazinul oficial de aplicații Android.

Și tu? Ați recomanda instalarea unei aplicații pentru a schimba fontul? În special, sunt destul de conservator în această privință și nu am găsit încă un font suficient de curat pentru a-l folosi continuu ... ce putem face! Vreo idee?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .