Cum să editați videoclipuri 4K cu ușurință cu VideoProc - Android fericit

Dacă avem un dispozitiv de înregistrare de înaltă definiție, precum GoPro sau dronele clasice DJI, cel mai probabil vom întâmpina probleme la editarea videoclipurilor, mai ales dacă acestea sunt în format 4K .

În plus, atunci când realizăm înregistrări cu o cameră de acțiune, DJI sau orice altă dronă aeriană, este obișnuit să înregistrăm videoclipuri de câteva minute, ceea ce are ca rezultat fișiere de o dimensiune mai mult decât remarcabilă.

Dacă la toate acestea adăugăm că poate nu avem un computer cu un procesor suficient de puternic și că, în plus, videoclipurile 4K nu sunt deloc ușor de manevrat sau practice pentru a le partaja cu prietenii sau pentru a le încărca pe rețelele sociale (de multe ori sunt tăiate sau atârnă când încearcă să le reproducă-, este clar că vom avea nevoie de un editor video bun care să știe cum să gestioneze aceste tipuri de fișiere.

VideoProc, un editor excelent pentru videoclipuri 4K sau mari

Un bun exemplu este VideoProc, un editor video puternic accelerat de GPU, specializat în gestionarea și editarea videoclipurilor 4K, foarte ușor de utilizat, cu un consum redus de procesor și mai multe funcții cu adevărat utile. Perfect dacă nu vrem să intrăm pe terenuri mai „stâncoase” cu editori profesioniști precum Premiere Pro sau Final Cut.

Pe de altă parte, software-ul gratuit care vine de obicei cu dispozitive DJI, pentru a da un exemplu simplu, nu acceptă de obicei editarea video 4K, precum și multe alte programe de editare video, care sunt puțin mai scurte în acest sens. . Ceva ce putem realiza cu VideoProc, un software disponibil pentru Windows și Mac cu versiuni gratuite și cu plată. Să vedem cum funcționează!

Cum să convertiți videoclipurile 4K într-un format mai ușor de gestionat în 4 pași simpli

Pentru a verifica eficiența editorului, vom folosi un eșantion video de un minut, în format Ultra HD de foarte bună calitate, cu următoarele caracteristici:

 • Rată de biți: 60,5 Mbps
 • Format fișier: MKV
 • Format video: HECV
 • Rezoluție: 3840 pixeli x 1608 pixeli
 • Rata de cadre video: 23.976 (24000/1001) fps
 • Format audio: DTS
 • Rată de biți audio: 2775 Kbps / 1509 Kbps
 • Rata cadrelor audio: 93750 fps (512 spf)
 • Densitate de biți (audio): 16 biți
 • Mod de compresie: Lossless / Lossy
 • Dimensiunea fișierului: 401 MB
 • Durata videoclipului: 1:02 minute

Pasul 1 - Instalați editorul video

Pentru început, putem descărca aplicația de pe site-ul oficial al VideoProc . Odată ce avem editorul instalat pe computerul nostru desktop, îl rulăm pentru prima dată. Aici, programul va efectua o primă analiză a hardware-ului echipamentului nostru pentru a determina GPU-ul care va fi utilizat pentru a accelera procesarea videoclipurilor.

Pasul 2 - Selectați videoclipul 4K pe care doriți să îl modificați

Următorul pas va fi să intrați în secțiunea „ Video ” și să adăugați videoclipul care ne interesează. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să facem clic pe pictograma „+ Video ” din partea de sus. Odată ce îl vom vedea adăugat în lista de conversie, vor fi afișate câteva detalii despre caracteristicile sale, precum și mai multe instrumente de retușare cu ajutorul cărora putem tăia videoclipul, tăia marginile, adăuga efecte, roti și adăuga subtitrări .

Pasul 3 - Setați formatul de ieșire

Acum că avem videoclipul gata, putem configura doar un format de ieșire. Videoclipurile cu rezoluție 4K, fiind fișiere mari, este de obicei convenabil să le comprimăm puțin, astfel încât să fie mai ușor de stocat și de gestionat.

Pentru a face acest lucru, în secțiunea „ Format de ieșire ”, avem mai multe formate predefinite pe care le putem selecta sau adăugați unul nou cu butonul „+”. Dacă dorim să reducem greutatea videoclipului nostru, trebuie doar să selectăm unul dintre formate și să facem clic pe pictograma roată, așa cum se arată în această imagine.

Aceasta ne va arăta o nouă fereastră în care putem modifica calitatea generală a piesei, precum și regla setările video, cum ar fi rata de cadre, codecul, rezoluția sau rata de biți.

Dacă nu suntem siguri ce setări să atingem pentru a reduce greutatea fișierului, cel mai confortabil lucru este să mutăm pur și simplu fila Calitate din „ Standard ” în „ Calitate scăzută ” sau o valoare intermediară. După ce s-au făcut modificările corespunzătoare, faceți clic pe butonul „ Terminat ”.

Pasul 4 - Lansați procesul de conversie

Pentru a începe conversia trebuie doar să facem clic pe butonul „ RUN ” și aplicația va face toată treaba.

Procesul de conversie se va schimba în funcție de greutatea fișierului, dar, în general, putem spune că este destul de rapid. De exemplu, fișierul eșantion pe care l-am folosit este de 400 megabytes (codec video HECV și audio DCA) și a durat aproximativ 4 minute pentru a-l converti într-un fișier MP4.

Videoclipul rezultat are o greutate de numai 16 MB, cu codec video H.264 și audio AAC. Un rezultat de calitate ținând cont de greutatea și definiția eșantionului original. De asemenea, videoclipul arată destul de bine în comparație (logic nu poate fi văzut la fel de bun ca originalul, dar asta este inevitabil).

În cele din urmă, merită menționat faptul că VideoProc mai are, pe lângă editorul video, un convertor DVD, un instrument pentru descărcarea videoclipurilor de pe Internet și un reportofon pentru camera web a computerului: în total, până la 4 instrumente de gestionare video în cadrul aceeași platformă.

concluzie

Pe scurt, acesta este un program capabil să lucreze cu solvabilitate în procesarea videoclipurilor grele și a videoclipurilor 4K printr-o interfață clară și ușor de utilizat. Realizează un consum redus de procesor și acceptă videoclipuri 4K la 30/60/120 și 240 fps, precum și diverse tipuri de formate și codecuri (MP4, HEVC, MOV etc.).

Versiunea gratuită a VideoProc vă permite să lucrați cu videoclipuri de până la 5 minute, iar dacă dorim să ne bucurăm de versiunea completă, putem obține o licență pe viață la un preț de 37,95 euro.

În prezent, dezvoltatorii aplicației atrag, de asemenea, diverse licențe , precum și carduri cadou Amazon și o cameră de acțiune în valoare de 400 USD. Putem vedea detaliile concursului pe site-ul oficial al VideoProc, la începutul acestei alte postări cu sfaturi pentru editarea videoclipurilor pentru DJI. Nu-l pierde din vedere!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .