VPN-ul dvs. este lent? 7 sfaturi pentru a remedia problema - The Happy Android

Dacă sunteți obișnuiți să utilizați un VPN , este foarte probabil să vă regăsiți adesea cu unele dezavantaje. Nu este deloc neobișnuit, VPN-urile ne oferă o ofertă plăcută de a vedea și naviga prin site-uri care nu sunt disponibile în mod normal în regiunea noastră. Deși , uneori, dvs. VPN poate fi lent pentru un motiv necunoscut.

În mod normal, există diferite motive pentru care putem avea probleme atunci când folosim un VPN. De la cel mai simplu la cel mai avansat, poate fi o problemă evidentă și în același timp nu atât de clară.

Ce este un VPN și cum funcționează

În primul rând, trebuie să știți clar ce este un VPN. Este o rețea la care vă puteți conecta pentru a naviga pe Internet fără a vă risca confidențialitatea sau identitatea atunci când intrați pe diferite site-uri.

Utilizarea unei rețele private virtuale (VPN) sau a unei rețele private virtuale are multe avantaje dacă doriți să evitați că tot ceea ce faceți pe internet poate fi urmărit sau că persoanele fără scrupule pot folosi informațiile dvs. reale.

7 sfaturi pentru a îmbunătăți viteza atunci când un VPN este lent

Există mai mulți factori care pot face viteza VPN lentă, de la criptarea de securitate, serverul la care vă conectați, ca disponibilitate a benzii sale. Dacă doriți să îmbunătățiți viteza VPN-ului dvs., puteți încerca următoarele 7 sfaturi pentru a crește viteza de navigare.

Verificați viteza conexiunii

În primul rând, verificați viteza de conectare a furnizorului dvs. de internet. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să vă deconectați de la serviciul VPN, să efectuați un test de viteză de pe orice site la alegere. După aceasta, ar trebui să luați notă de măsurători și, de acolo, încercați din nou să treceți testul cu VPN-ul dvs. deja început.

Diferența dintre viteze va fi ușor vizibilă, dar nu ar trebui să depășească zece procente din viteza normală fără a utiliza VPN-ul.

Este ideal să faceți testul pe fiecare dispozitiv pe care îl utilizați pentru a vă conecta la rețeaua VPN la alegere.

Reporniți computerul și punctul de acces

Dacă după cele de mai sus conexiunea dvs. nu arată încă îmbunătățiri mari, încercați să reporniți computerul desktop, mobil sau laptop. În plus, este recomandabil să reporniți punctul de acces la Internet, fie că este un router sau un modem.

Folosiți o rețea cu fir și nu depinde de Wi-Fi

Credeți sau nu, utilizarea unei conexiuni Wi-Fi poate afecta viteza de navigare pe web utilizând un VPN . De multe ori se recomandă utilizarea unui cablu Ethernet direct de la router sau router, pentru a evita și a reduce numărul de interferențe și comunicații care există de obicei atunci când se utilizează o rețea Wi-Fi.

Este important să știți și să clarificați că acest lucru se aplică numai pe dispozitive precum desktop-uri sau laptopuri și nu va fi ușor de aplicat pe dispozitive mobile, tablete sau altele similare.

Schimbați serverul

Prin utilizarea unui VPN puteți vedea că are o listă mare de servere. De multe ori nu știm cum să o alegem pe cea potrivită și, prin urmare, conexiunea VPN-ului dvs. este fatală . În mod ideal, ar trebui întotdeauna să selectați cel mai apropiat server VPN pentru locația .

Doar schimbând serverul VPN puteți îmbunătăți viteza conexiunii . În cazul în care sunteți forțat să utilizați un anumit server din cauza locației sale pentru a trece o restricție de acces, este recomandat să efectuați teste de viteză pe fiecare dintre serverele disponibile în acea locație.

Datorită acestui fapt, veți observa că unele au o viteză mai bună decât altele. Acest lucru se datorează cererii sau ratei de ocupare, deci nu ar trebui să vă surprindă că într-o zi un server merge mai bine decât altul ca viteză.

Verificați starea firewall-ului și a antivirusului

Antivirusul și paravanul de protecție pe care îl utilizați pe computer sau dispozitiv pot afecta viteza VPN-ului dvs. În aceste cazuri, puteți încerca dezactivarea ambelor pentru a vedea dacă există o îmbunătățire a vitezei de conectare la serverul VPN.

Credeți sau nu, o configurație greșită a antivirusului dvs. ca în firewall-ul computerului dvs. poate provoca navigarea VPN-ului dvs. încet.

Nu este pe deplin recomandabil să dezactivați ambele programe tot timpul, este suficient să instalați un software care este mai adaptat nevoilor dvs. și nu reprezintă o problemă pentru viteza VPN-ului dvs.

Utilizați un alt port de conexiune decât cel implicit

Un alt truc pe care îl puteți aplica pentru a vă îmbunătăți viteza conexiunii este să schimbați portul implicit pentru acesta . Deși nu toți furnizorii de servicii VPN oferă această opțiune, trebuie doar să căutați setările disponibile de la furnizorul dvs.

Unul dintre cele mai utilizate porturi disponibile pentru a vă accelera conexiunea VPN este portul 443 . De asemenea, puteți consulta celelalte opțiuni oferite de furnizorul dvs. de servicii.

Protocolul de criptare

Conexiunea VPN este încă lentă? Încercați să schimbați protocolul. La fel ca schimbarea portului, schimbarea protocolului de criptare a datelor VPN poate îmbunătăți conexiunea.

Pur și simplu accesați secțiunea Setări sau Configurare a serviciului sau furnizorului dvs. și verificați ce protocol este implicit. Printre opțiunile disponibile ar trebui să puteți selecta protocoalele PPTP sau L2TP / IPSec.

Acest lucru vă va ajuta să vă ușurați transmisia de date și să vă îmbunătățiți viteza conexiunii.

Încă nu vedeți rezultate mai bune? Schimbați furnizorul VPN

În acest din urmă caz, este de preferat să vă gândiți la schimbarea furnizorului VPN. În multe ocazii, serviciul VPN gratuit sau plătit ales nu satisface pe deplin cerințele și nevoile noastre.

În mod ideal, ar trebui să selectați un nou furnizor de servicii care să garanteze satisfacerea fiecărei nevoi și să ofere o conexiune VPN de calitate.

Nota editorului: Stimate cititor! Acesta este landroidul. După mai bine de 5 ani și aproape 1.800 de postări scrise pe blog, am decis să fac o scurtă pauză timp de o săptămână și să-mi pun circuitele la reîmprospătare. În următoarele câteva zile o vom avea pe marea Arantxa Asián care va colabora pe blog, un scriitor împietrit în o mie de bătălii și o referință în tehnologie care a publicat în mass-media atât de prestigioase precum MuyComputer. Are pe listă câteva articole cu adevărat grozave care merită foarte mult. Nu-i pierde din vedere!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .