Cum să schimbați hard disk-ul unui PS4

S-ar putea să vă gândiți la un moment dat să schimbați hard disk-ul PS4-ului dvs. deoarece ați epuizat spațiul pe disc sau este posibil să fiți ghinionist dacă unitatea de hard disk implodează și nu aveți de ales decât să o schimbați. În ambele cazuri, nu vă faceți griji: este ușor.

Ghid pentru schimbarea hard diskului unei Playstation 4

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că  schimbarea hard disk-ului consolei dvs. nu anulează garanția (dacă nu rupeți nicio componentă internă, desigur). Oricum, rețineți că, înainte de a schimba unitatea de disc, dacă nu este deteriorat, va trebui să faceți o copie a jocurilor salvate. Pe PS4 nu există nicio posibilitate de a salva mai multe date (începând cu 2015), așa că odată ce discul este schimbat, va trebui să reinstalați toate jocurile.

La rândul meu, recomand ca noul disc pe care urmează să-l instalați să fie de 5400 RPM și 9,5 mm . Discurile mai mari nu se vor potrivi, iar turațiile mai mari ar putea supraîncălzi consola.

Pași de urmat pentru a schimba hard disk-ul PS4

  • Descărcați sistemul de operare de pe //es.playstation.com/ps4initialise/ (fișierul de descărcat se numește „PS4UPDATE.PUP”) și copiați-l într-un pendrive, în folderul „UPDATE” și acest folder „UPDATE” în Odată ce l-ați pus într-un alt folder numit „PS4”. Este important ca pendrive-ul să fie formatat în FAT32 pentru ca consola să îl recunoască.
  • Scoateți capacul negru lucios glisându-l cu degetele. Carcasa care conține unitatea de disc va fi expusă.
  • Cu o șurubelniță stea, scoateți șurubul care are desenul butoanelor PlayStation (cerc, pătrat, X și triunghi). Scoateți hard diskul.
  • Deșurubați cutia la care este înșurubat hard diskul. Există 4 șuruburi, câte 2 pe fiecare parte.
  • Introduceți noul hard disk și înșurubați-l în cutia sa.
  • Introduceți unitatea de disc în cavitatea sa și înșurubați-o cu șurubul rece pe care l-ați scos la început.
  • Acum trebuie doar să instalați sistemul de operare pe noul hard disk. Conectați pendrive-ul acolo unde îl aveți salvat și porniți consola în modul sigur, apăsând butonul de alimentare timp de 7 secunde, cu un controler conectat prin cablu la PS4.
  • În modul sigur alegeți ultima opțiune: Inițializați PS4 (reinstalați software-ul sistemului)

În următorul videoclip Mark The Geek arată cum să efectuați întregul proces.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .