Cum se face backup WhatsApp în cloud

WhatsApp face zilnic copii de rezervă ale chat-urilor noastre, făcând backup pentru chat-urile și fișierele noastre până la maximum 7 zile în memoria internă a mobilului nostru. Este, fără îndoială, o funcție utilă care ne permite să restaurăm WhatsApp în cazul oricărei ștergeri neprevăzute sau nedorite. Ceea ce nu știe toată lumea este că putem face backup și WhatsApp în cloud .

În cazul Android, copierea de rezervă se face în Google Drive , iar în cazul iPhone din contul nostru iCloud . Pentru a face o copie de rezervă a WhatsApp în cloud și a o putea restaura ori de câte ori avem nevoie, trebuie doar să urmăm pașii următori.

Cum se face backup WhatsApp pe Google Drive

Dacă avem un telefon Android , WhatsApp va folosi spațiul de stocare din cloud-ul Google Drive al contului Gmail asociat telefonului nostru pentru a salva copia de rezervă.

  • Deschidem WhatsApp și mergem la „ Setări ”.
  • Faceți clic pe secțiunea „Chaturi -> Backup ”.

  • Dacă este pentru prima dată când încercăm să facem o copie de rezervă în cloud, WhatsApp ne va cere să îi acordăm permisiunea de a încărca copia pe Google Drive , așa cum vedem în imaginea de mai jos.

  • În cele din urmă, trebuie doar să facem clic pe butonul verde „ Salvare ” pentru a începe procesul de backup și WhatsApp să încarce backupul corespunzător în contul nostru Drive, cu toate mesajele, fotografiile și fișierele.

De asemenea, putem activa caseta „ Include videoclipuri ”, astfel încât acestea să fie adăugate la copiile de rezervă Google Drive.

Configurarea copiilor de rezervă regulate în Drive

Dacă procesul de a face o copie manuală pare a fi o tragere și preferăm ca WhatsApp în sine să fie responsabil pentru realizarea și încărcarea copiilor de rezervă automat , accesați „ Setări Google Drive -> Salvare pe Google Drive ” și alege periodicitatea copiei automate (Zilnic, Săptămânal, Lunar, „Numai când ating Salvare” sau „Niciodată”).

Cum se restabilește o copie de rezervă WhatsApp salvată în Google Drive

Când trebuie să recuperăm copia stocată în Google Drive, va fi suficient să dezinstalăm WhatsApp și să-l reinstalăm . Odată ce numărul nostru de telefon este verificat, aplicația ne va oferi opțiunea de a ne restabili fișierele și mesajele de pe Google Drive.

Cum se face backup WhatsApp pe iCloud

Pentru utilizatorii Apple, copiile de siguranță ale chat-urilor și imaginilor din cloud se fac în același mod:

  • Mergem la secțiunea „ Setări ” a WhatsApp.
  • Faceți clic pe opțiunea „ Setări chat ” și accesați „ Copiere chat ”.
  • În butonul „ Copiere automată ” selectăm periodicitatea copiei.
  • În cele din urmă, trebuie doar să selectați „ Faceți backup acum ” pentru a face instantaneu o copie a tuturor conversațiilor și fotografiilor noastre, păstrându-le în siguranță în iCloud .

Pentru a restabili backupul iCloud, tot ce trebuie să facem este să dezinstalăm WhatsApp de pe iPhone-ul nostru și să-l reinstalăm. În timpul procesului de instalare WhatsApp ne va oferi posibilitatea de a recupera copia iCloud, cu un mesaj care indică „ Restore chat history ”.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .