Există o problemă cu certificatul de securitate al acestui site web

Cu siguranță, la un moment dat ați dat peste acest mesaj în timp ce navigați pe Internet: „ Există o problemă cu certificatul de securitate al acestui site web ” pe Android , Windows sau orice alt sistem de operare. În loc să încărcăm pagina pe care dorim să o accesăm, primim acest mesaj de avertizare în care browserul ne informează că ceva nu funcționează corect pe pagina pe care doriți să o accesați. Ce se întâmplă?

Identificarea erorii cu certificatul de securitate în Android și Windows

În aceste cazuri, deși mesajul poate varia puțin de la un dispozitiv la altul, atât în ​​Android, cât și în Windows (sau Linux / MacOS / iOS), alternativele sunt întotdeauna aceleași 2. Fie părăsim pagina, fie continuăm , dar ochi! același mesaj ne spune că nu este o acțiune foarte recomandată.

Eroarea binecunoscută în care ni se spune că există o problemă cu certificatul de securitate al acestui site web este o eroare destul de comună și de obicei arată foarte asemănător cu aceasta:

Dacă aveți un dispozitiv Android , s-ar putea să vă aflați într-o situație similară atunci când încercați să încărcați o pagină web: o fereastră pop-up vă spune că există unele probleme cu certificatul de securitate pentru acest site. Ce naiba este un certificat de securitate și de ce pagina nu se încarcă corect? Cum eliminăm aceste avertismente de securitate din browserul nostru Android?

Eroare certificat de securitate Android

Cea mai obișnuită soluție în majoritatea cazurilor: verificați data și ora sistemului

Când primim acest avertisment de securitate cu certificatul pe toate paginile pe care încercăm să le accesăm, cea mai frecventă cauză a erorii este de obicei o problemă cu data și ora computerului sau dispozitivului nostru. Dacă actualizăm data și ora, cel mai probabil nu vom primi din nou acest avertisment de securitate.

Dacă acest lucru nu rezolvă problema noastră, mai avem încă câteva lucruri de verificat.

"Certificatul de securitate al serverului nu este încă valid"

Această eroare este identică cu cea anterioară și se rezolvă și prin verificarea și corectarea datei și orei dispozitivului nostru. Este o defecțiune care apare de obicei din când în când, dacă există o întrerupere a curentului electric și avem computerul sau telefonul încărcat, poate fi cazul în care data și ora bateriei sunt configurate greșit.

Soluție pentru „Există o problemă cu certificatul de securitate pentru acest site web” în Windows

Cele Certificatele web servesc pentru a asigura calitatea de autor și de a evalua siguranța, accesibilitatea și anumite standarde unui site web, și de eroare indică faptul că certificatul de semnătură digitală a site - ului și conținutul său nu se potrivesc .

Acest lucru poate însemna că este o pagină frauduloasă (încercare de „phishing”) sau că certificatul pur și simplu nu este instalat corect pe serverul site-ului web . Dacă sunteți sigur că este o pagină de încredere, puteți face următoarele pentru a evita obținerea erorii de certificat:

  • Deschideți Panoul de control Windows (îl puteți accesa din butonul Start) și accesați Opțiuni Internet .
  • În fereastra nouă „ Proprietăți Internet ” accesați fila „ Opțiuni avansate ” .
  • În caseta de configurare, debifați „ Utilizați SSL 2.0 ”, „ Utilizați SSL 3.0 ”, „ Utilizați TLS 1.0 ”, „ Utilizați TLS 1.1 ”, „ Utilizați TLS 1.2 ” și „ Avertizați despre nepotrivirea certificatului ”.
  • Salvați modificările și redeschideți browserul.

Cu aceasta, ceea ce facem este să spunem sistemului să nu ne anunțe atunci când detectează acest tip de eroare, astfel încât data viitoare când intrăm faimosul certificat de eroare nu va apărea.

Dacă nu dorim să facem această modificare în configurația echipamentelor noastre (deoarece suntem expuși unor posibile amenințări reale), este recomandat să contactăm administratorii de pe web care ne oferă eroarea cu certificatul de securitate , astfel încât aceștia să poată confirma dacă ei au de fapt o problemă cu certificatul digital al site-ului lor web.

Desigur, această soluție sau patch trebuie aplicată numai atunci când problema de acces apare numai cu o pagină web . Dacă primim acest avertisment de securitate pe mai multe sau pe toate paginile pe care le vizităm, este puțin probabil ca acesta să fie din cauza unei erori de instalare a certificatului pe serverul web al tuturor site-urilor pe care încercăm să le accesăm.

În acest caz, ar trebui să ne asigurăm că nu este o problemă de dată / oră - mai ales dacă lucrăm pe un PC de afaceri, unde în multe cazuri timpul computerului este sincronizat cu un server din propria noastră rețea corporativă .

Soluție pentru „Există o problemă cu certificatul de securitate al acestui site web” pe Android

În cazul Android, dacă după verificarea datei și orei nu putem rezolva problema, putem încerca următoarele:

  • Ștergeți datele cache ale browserului din „ Setări-> Aplicații “. În setările aplicației selectați „ Ștergeți datele ” sau „ ștergeți memoria cache ”.
  • Dacă opțiunea anterioară nu intră în vigoare, actualizați Android PlayStore și instalați, de asemenea, cea mai recentă versiune disponibilă pentru browserul dvs.

Dacă primim acest avertisment de securitate pe telefonul sau telefonul nostru mobil, este cel mai probabil problema menționată mai sus a datei, dar datele stocate în cache pot genera întotdeauna o eroare neașteptată de acest tip. O ștergere bună este de obicei cea mai ușoară soluție.

Cum se elimină avertismentul de securitate pe iOS / MacOS (Safari)

Dacă vrem să scăpăm de notificarea certificatului de securitate de pe iPhone, iPad  sau Mac , lucrurile se schimbă puțin. Deși cauza obișnuită este de obicei aceeași, o eroare la data / ora terminalului, în cazul în care dorim să dezactivăm alertele certificatului SSL în browserul Safari , avem ceva mai complicat.

Alertele pentru probleme cu certificatele SSL pentru pagini sunt activate în mod implicit și nu pot fi dezactivate . Dacă primim această eroare pe un anumit site web, suntem condamnați să o parcurgem până când administratorii site-ului web remediază problema. Amintiți-vă că această notificare poate fi un simptom al unei încercări de phishing sau spoofing web, deci este posibil să nu fie atât de rău că primim această notificare atunci când încercăm să accesăm.

Ce se întâmplă dacă nimic din toate acestea nu funcționează?

Erorile de certificat și mai ales atunci când apar cu toate paginile web pe care dorim să le introducem sau pe site-uri web de încredere (cum ar fi Google) pot fi, de asemenea, un simptom al unui posibil virus sau malware pe computerul sau dispozitivul nostru.

Atâta timp cât ne-am asigurat 100% că data și ora terminalului nostru Android, iOS sau PC sunt configurate corect: în acest caz, trebuie să folosim un bun antivirus, anti-malware și antiadware pentru a curăța corect sistemul.

Pe scurt, acestea sunt verificările pe care ar trebui să le efectuăm în linii mari:

În cele din urmă, amintiți-vă întotdeauna că, dacă primim mesajul de avertizare „ există o problemă cu certificatul de securitate al acestui site web”  la introducerea paginilor web unde efectuăm tranzacții bancare sau gestionăm date sensibile, este mai bine să vă asigurați că într-adevăr Aceasta este o problemă pentru echipa noastră înainte de a continua și a efectua tranzacții pe pagina respectivă.

O putem confirma accesând același site web de pe un alt terminal sau dispozitiv și, astfel, vom vedea dacă este într-adevăr o problemă generală pe site-ul web sau dacă avem o problemă reală la unul dintre terminalele noastre iubite.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .