Cum se operează Windows doar cu tastatura (fără mouse) - Happy Android

Mai mult de unul dintre noi s-a întâmplat că brusc mouse-ul computerului și - a pierdut funcția . Intrăm în panică și disperăm. Dar nu există niciun motiv pentru a merge la aceste extreme de angoasă. Există o opțiune care vă va scăpa de probleme fără a fi nevoie să vă speriați încercând să obțineți un mouse de înlocuire.

Vorbim despre utilizarea tastaturii dvs. ca soluție alternativă . Funcționează pentru Windows 10 și este echivalent în alte versiuni ale aceluiași sistem de operare. Vă puteți folosi echipamentul fără probleme. Citiți mai departe și descoperiți cum să operați Windows doar cu tastatura.

Tastatura de salvare de pe computer

Nu contează dacă este un computer desktop sau un laptop. Ce este necesar este că este un computer care funcționează cu mediul Windows. Și poate fi oricare dintre versiunile sale, deoarece comenzile rămân aceleași. Trebuie doar să vă familiarizați cu câteva trucuri și comenzi rapide pentru a putea opera Windows doar cu tastatura .

Accesați programele

În primul rând, vom vedea cum puteți accesa lista de programe pe care le-ați instalat pe computer. Trebuie doar să te uiți la tastatura unde se află tasta Windows. Apăsați și veți vedea imediat depliate meniul de programe înainte . Puteți derula cu tastele săgeată și dând Enter puteți să le deschideți.

Dacă programul de care aveți nevoie nu este disponibil în lista principală, va trebui să scrieți numele acestuia. Odată ce meniul este afișat, treceți la formularul de căutare. Tastați ceea ce doriți să căutați, selectați programul dorit și apăsați Enter. Programul pe care îl căutați se va deschide apoi. Chiar acolo puteți găsi calea către browserul sau folderul dvs. de internet de pe computer. Dacă doriți să ieșiți din meniu și să vă întoarceți, trebuie doar să apăsați tasta Esc de pe tastatură și veți fi închis meniul .

Folosiți browserul dvs. web

Dacă, de exemplu, aveți instalat Google Chrome, trebuie să îl accesați prin comanda rapidă indicată mai sus. Odată deschis, cursorul se va poziționa automat pe bara de căutare. Și acum puteți introduce numele a ceea ce doriți să căutați urmat de un Enter.

Pentru a deschide o nouă filă în browser - ul dvs., puteți apăsa simultan + T Ctrl . Pe de altă parte, dacă doriți să deschideți o fereastră nouă, atunci combinația va fi Ctrl + N. Acum puteți introduce o nouă căutare.

Navigarea de la o filă la alta va necesita combinația de taste Alt + Tab + Pagină în jos (sau Pagină Av). În acest fel, veți putea derula prin diferitele file deschise . Pentru a reveni în căutare, combinați Alt + săgeata stânga. Dacă trebuie apoi să derulați rapid căutarea, veți apăsa tasta înainte Alt + săgeată dreapta. Cu aceasta veți reveni la ultima căutare.

Închiderea filelor va necesita combinația de taste Alt + F4. Un alt truc util este să deschideți caseta de căutare dintr-o filă pentru a găsi conținut sau cuvinte precise în pagina web deschisă. Pentru a face acest lucru, trebuie să apăsați tasta F3 și veți putea face căutarea rapidă. Dacă din anumite motive această comandă rapidă nu funcționează pentru dvs., apăsați Ctrl + F și veți deschide caseta de căutare .

Pentru a vă actualiza paginile, în cazul în care ați avut o problemă cu browserul, îl puteți reîmprospăta cu F5. Acesta va reîncărca site-ul. Pe de altă parte, cu tasta F6 puteți selecta linkul care apare în bara de căutare a browserului. Și dacă apăsați pe Enter, pagina va fi actualizată. De asemenea, puteți copia linkul cu Ctrl + C.

Alte comenzi rapide practice cu tastatura

Când doriți să minimizați tot ceea ce ați deschis pe ecranul computerului, apăsați tastele Windows + D. Acest lucru vă va readuce la desktopul computerului . Dacă ceea ce aveți nevoie este să minimizați ferestrele suprapuse unul câte unul, apăsați Alt + Bara de spațiu + N.

Pentru a vă deplasa între diferitele ferestre deschise, apăsați tastele Alt + Tab. Cu aceasta veți putea vedea tot ce aveți activ pe desktop. Pe de altă parte, dacă trebuie să maximizați oricare dintre ferestrele selectate, va trebui să apăsați combinația Alt + Bara de spațiu + X. Pentru a reveni la dimensiunea anterioară apăsați Alt + Bara de spațiu + R.

Și dacă trebuie să mutați o fereastră minimizată pe ecranul computerului, încercați să apăsați Alt + Bara de spațiu + M. Apoi, cu tastele săgeată îl veți poziționa în locul în care ați dorit să îl mutați.

Selectarea unui dosar de pe desktop necesită accesarea ecranului desktopului. Vă deplasați peste pictograme cu tastele săgeată de pe tastatură. Dacă vreți, dintr-un anumit motiv, să selectați toate fișierele în același timp, încercați să apăsați Ctrl + E. Dacă doriți să copiați Ctrl + C, apoi lipiți Ctrl + V.

Comenzi rapide de la tastatură pentru Word

Când veți face o căutare de cuvinte într-un program precum Word, de exemplu, apăsați Ctrl + B. Veți deschide caseta de căutare în care vă puteți introduce cuvintele cheie și le puteți găsi rapid în text.

În Word în sine, puteți salva fișierul cu Ctrl + G, iar fereastra se va deschide pentru a insera numele fișierului pentru prima dată. Odată ce lucrați în continuare și doriți să economisiți din mers, apăsați Ctrl + G în același mod ori de câte ori este necesar pentru a vă salva progresul.

Ca urmare , în Word, dacă ați fost greșit despre ceva, puteți pas înapoi și a inversa ceea ce a fost făcut cu Ctrl + Z . În cele din urmă, cu F2 puteți schimba numele unui fișier sau folder pe care l-ați salvat într-o anumită locație.

Cu acest scurt tutorial de comenzi rapide, trucuri și combinații, veți putea naviga liber în mediul dvs. Windows fără a fi nevoie de mouse. Sper că ați găsit aceste idei utile despre cum să operați Windows doar cu tastatura.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .