Cum să modificați și să personalizați sunetele de notificare pe Android

Android are un număr mare de tonuri și tonuri de apel implicite pentru a personaliza notificările pe care le primim de la fiecare dintre aplicațiile pe care le-am instalat. Cu toate acestea, sistemul nu ne este atât de ușor pentru noi dacă dorim să adăugăm propriul nostru sunet sau fișierul .MP3 sau .M4A pentru a personaliza aceste notificări. Astăzi, vă explicăm cum să o faceți într-un mod simplu și direct.

Cum se adaugă noi sunete personalizate pentru notificările Android

Pentru a adăuga un nou ton sau o coloană sonoră la banca noastră de audio pentru notificări, trebuie doar să urmăm pașii următori:

  • Copiem sau descărcăm pista audio pe care dorim să o folosim ca sunet de notificare în terminalul nostru.
  • Folosind un explorator de fișiere , cum ar fi File Manager + sau ASTRO, navigăm în memoria internă a dispozitivului, în dosarul „Notificări ” sau „ Notificări ”.
  • Lipim fișierul sonor în folderul „ Notificări ”.

De aici, trebuie doar să mergem la aplicația pe care dorim să o personalizăm și să atribuim noul ton de notificare dorit . Vom vedea, deoarece acum putem selecta sunetul personalizat pe care tocmai l-am copiat pe dispozitivul nostru Android.

Dacă nu aveți niciun explorator de fișiere pe telefon sau tabletă și nu doriți să instalați ES File Explorer - în ultimul timp este foarte greu - puteți încerca cu manageri mai ușori, cum ar fi File Manager + sau ASTRO menționat anterior.

Descărcați QR-Code File Manager Dezvoltator: File Manager Plus Preț: gratuit Descărcați QR-Code File Manager ASTRO Dezvoltator: App Annie Basics Preț: Gratuit

În cele din urmă, dacă avem un computer la îndemână și un cablu USB , putem face întregul proces mult mai rapid conectând dispozitivul Android la computer și copiind direct de pe PC.

Nimic din asta! Mult mai bine cu mâna!

Personalizarea notificărilor din fiecare aplicație și a tonurilor implicite

După cum am spus puțin mai sus, în Android, pentru a schimba sunetul notificărilor, trebuie să mergem la setările aplicației corespunzătoare și să le schimbăm manual. De exemplu, dacă dorim să schimbăm tonul de notificare WhatsApp , trebuie să mergem la „ Setări -> Notificări -> Ton de notificare ”.

În cazul altor aplicații, cum ar fi Gmail , trebuie să mergem la „ Setări -> Vibrație și sunet recepționat -> Sunet ”.

Si asa mai departe.

De asemenea, putem modifica tonul de notificare implicit pe Android . Această setare poate fi realizată din „ Setări -> Sunet -> Ton de notificare implicit ”. În acest fel, vom stabili un nou ton pentru toate notificările de sistem și pentru toate aplicațiile care nu au un ton personalizat.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .