Cum să intrați în modul de recuperare Android - Android fericit

Dacă telefonul sau tableta noastră nu se comportă așa cum ar trebui și trebuie să luăm măsuri „drastice”, va trebui să intrăm în modul de recuperare Android . Acest lucru se poate datora faptului că telefonul nu funcționează corect, suntem pe punctul de a avea o cărămidă sau am fost invadați de un virus care este imposibil de curățat. În acest caz, meniul de recuperare poate fi soluția la problemele noastre.

Ce anume este celebrul mod de recuperare?

Recuperarea este un mediu autonom de rulare care rulează pe o partiție separată de sistemul de operare Android principal . Aceasta înseamnă că putem porni telefonul de la recuperare și putem efectua anumite acțiuni, cum ar fi setarea dispozitivului la starea din fabrică, ștergerea partiției cache sau instalarea actualizărilor prin ADB. Un meniu care ne poate salva viața în mai multe ocazii.

Pe lângă recuperarea „oficială” pe care o găsim în toate terminalele, există și cele cunoscute sub numele de recuperare personalizată sau recuperări personalizate. Acestea se disting de cele oficiale, deoarece vă permit să efectuați acțiuni mult mai puternice - și în afara garanției telefonului - cum ar fi instalarea unui ROM personalizat sau obținerea permisiunilor de root, printre altele.

Cum se introduce recuperarea Android fără root

Metoda de accesare a recuperării diferă de la telefon la telefon sau de la producător la producător. În principiu, există 2 moduri de a intra în meniul de recuperare Android:

  • Printr-o combinație de butoane.
  • Utilizarea comenzilor ADB de pe un PC.

Intrarea în meniul de recuperare printr-o combinație de butoane la pornire

Cel mai simplu mod de a accesa meniul de recuperare Android este apăsând mai multe butoane simultan cu terminalul oprit . Butoanele în cauză diferă de la dispozitiv la dispozitiv, dar de obicei este „Buton de alimentare + Reducere volum” sau „Buton de alimentare + Buton de pornire” și combinații similare.

Pentru a ne face o idee, pentru a intra în recuperarea unui Galaxy S8, cu telefonul oprit, trebuie să apăsăm simultan butonul de alimentare + Volum sus + butonul Acasă sau Bixby pentru câteva secunde până când apare logo-ul Samsung.

Încărcarea recuperării utilizând comenzile ADB

Dacă avem un computer la îndemână, o modalitate foarte simplă de a intra în recuperarea mobilului nostru este folosirea unei comenzi ADB simple.

adb reboot-recovery

Notă: pentru ca sistemul să recunoască comanda, este necesar să aveți driverele ADB instalate corect pe computer. Dacă aveți un computer Windows aruncați o privire la acest POST.

Cum se accesează modul de recuperare cu root

Dacă avem deja permisiuni de root și chiar avem o recuperare personalizată instalată pe telefon, intrarea în modul de recuperare este și mai ușoară.

Dacă suntem puțin leneși și trecem de la combinații de butoane sau comenzi ADB, trebuie doar să instalăm o aplicație precum Recovery Reboot sau Quick Reboot.

Descărcați QR-Code Recovery Reboot Dezvoltator: GameTheory Preț: Gratuit Descărcați QR-Code oot Quick Reboot - # 1 manager de repornire sistem [ROOT] Dezvoltator: AntaresOne Preț: Gratuit

Înțelesul opțiunilor disponibile în modul de recuperare

Odată ce ne aflăm în meniul de recuperare Android, vom găsi mai multe utilitare. Acestea se pot schimba în funcție de producător, dar în general vom găsi următoarele:

  • Reporniți sistemul acum : reporniți dispozitivul.
  • Aplicați actualizarea de la ADB (aplicați actualizarea de la ADB) : Dacă activăm acest mod, putem conecta dispozitivul la computer și putem comunica cu acesta utilizând comenzile ADB.
  • Ștergeți datele / Resetați din fabrică : dacă facem clic pe această opțiune, vom șterge toate datele, fotografiile, videoclipurile etc. și vom reseta telefonul sau tableta la starea inițială din fabrică.
  • Ștergeți partiția cache: de aici putem șterge toate datele și fișierele temporare legate de aplicațiile de pe terminalul nostru. Ștergerea memoriei cache nu înseamnă pierderea datelor sau a setărilor. De obicei, este un început bun să încercăm să rezolvăm posibilele probleme de pe dispozitivul nostru.

... aaaaaa până aici postarea de astăzi. Sper că v-a fost util și orice ca întotdeauna, ne vedem în zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .