Cum se repară și se extrage un fișier ZIP corupt sau nevalid

Fișierele comprimate ZIP sau RAR sunt foarte ușor corupte, deoarece este suficient ca o parte sau o mică parte a datelor să fie coruptă, astfel încât sistemul să nu poată deschide, citi sau decomprima fișierul . În cazul în care lucrăm cu Windows, eroarea obișnuită este de obicei ceva de genul „ Fișierul este deteriorat sau nevalid ”.

Deși Windows a reușit deja să creeze și să extragă fișiere ZIP în mod nativ de câțiva ani, adevărul este că, dacă vrem să reparăm un ZIP corupt, nu avem de ales decât să optăm pentru programe specializate. Majoritatea acestor programe sunt de obicei plătite, dar există și alternative gratuite destul de eficiente și tocmai asta vom vedea în postarea de astăzi.

6 programe gratuite pentru repararea și decomprimarea fișierelor ZIP nevalide

Deși vorbim despre software gratuit, trebuie remarcat faptul că, din moment ce sunt instrumente profesionale, unele tind să funcționeze sub un model de tip „shareware”. Adică, sunt gratuite și 100% funcționale, dar cu unele limitări (de obicei, în dimensiunea maximă a fișierului care trebuie reparat).

Reparare ZIP DiskInternals

DiskInternals este o companie specializată în recuperarea datelor și are un utilitar freeware numit „reparare ZIP” cu care putem recupera fermoarele deteriorate. Aplicația are un expert care ne va ghida pe tot parcursul procesului: trebuie doar să selectăm fișierul corupt, un folder de destinație, iar programul ne va spune ce parte a conținutului poate fi recuperată. Ușor de utilizat și destul de eficient.

Descărcați reparația DiskInternals ZIP de pe site-ul său oficial

Zip2Fix

Zip2Fix este un instrument care recuperează ZIP-urile deteriorate prin extragerea fișierelor „sănătoase” (lăsându-le pe cele corupte deoparte) și comprimându-le într-un ZIP nou. Pentru al porni, faceți clic pe butonul „Deschideți”, selectați fișierul ZIP / SFX deteriorat și programul va începe automat să analizeze fișierul în căutarea a tot ce poate fi salvat.

În timpul instalării trebuie să fim atenți să debifăm filele corespunzătoare, astfel încât programele nedorite tipice care sunt de obicei incluse în acest tip de utilități gratuite să nu fie instalate (trebuie să trăiască pe ceva).

Descărcați Zip2Fix de pe site-ul său oficial

Obiect Fix Fix

Instrument gratuit dedicat reparării fișierelor ZIP. Are un expert care ne ghidează pe tot parcursul procesului: selectăm fișierul deteriorat, calea unde dorim să salvăm fișierul recuperat, efectuăm o analiză și programul va încerca să remedieze părțile deteriorate. Acesta este un utilitar care a încetat să se actualizeze în 2008, ceea ce înseamnă că va avea probabil probleme la rezolvarea celor mai moderne erori sau erori. În orice caz, este încă o opțiune valabilă dacă nu obținem rezultate pozitive cu nicio altă aplicație.

Descărcați Object Fix Zip de pe site-ul său oficial

Aplicațiile pe care le folosim pentru a comprima fișiere includ, de asemenea, funcții de reparare a fișierelor deteriorate și, deși există multe care nu fac prea multe, există altele care oferă cele mai eficiente procese de restaurare.

WinRAR

Celebrul WinRAR are și un instrument de reparații pentru fișierele ZIP și RAR. Mai întâi deschidem WinRAR, încărcăm fișierul cu erori și mergem la meniul „ Instrumente -> Reparați fișierul ”. Fișierul corectat va apărea în folderul pe care îl alegem, cu același nume ca originalul, dar cu prefixul „ reconstrui ”.

Descărcați WinRAR de pe site-ul său oficial

PowerArchiver

Pentru a curăța ZIP-urile cu erori cu compresorul PowerArchiver, deschideți aplicația și accesați „ Instrumente -> Reparați ZIP ”. De aici selectăm fișierul corupt și apăsăm butonul „ Start ” pentru a începe magia. Fișierul recuperat va fi salvat automat pe aceeași cale ca originalul, cu același nume, inclusiv sufixul „_PAFixed ”.

Descărcați PowerArchiver de pe site-ul său oficial

ALZip

Procesul de recuperare în ALZip este foarte intuitiv. Tot ce trebuie să facem este să deschidem fișierul cu ALZip, moment în care programul ne va spune că fișierul este deteriorat și va încerca să îl reparăm. Fișierul restaurat va fi salvat cu același nume, dar cu sufixul „ reparare ”. În prezent, programul este întrerupt, dar putem descărca cea mai recentă versiune a anului 2018 de pe următorul link.

Descărcați ALZip din Google Drive

Dacă vi s-a părut interesant acest post, puteți găsi alte articole similare în categoria Software .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .