Yuka, aplicație pentru scanarea codurilor de bare pentru produse alimentare și cosmetice

Când începem să ne îngrijim sănătatea, cel mai frecvent lucru este că începem prin a mânca sănătos. Cu toții avem mai mult sau mai puțin clar că lucruri precum legumele și produsele naturale sunt cele mai sănătoase, precum și că dulciurile, alimentele procesate și altele nu sunt tocmai cele mai recomandate.

Cu toate acestea, dacă nu suntem nutriționiști sau experți în domeniu, este destul de dificil să determinăm impactul pe care un anumit aliment îl poate avea asupra sănătății noastre. Citirea ingredientelor poate fi un prim pas, dar acest lucru nu este întotdeauna suficient și uneori poate fi înșelător.

Yuka, o aplicație care ne va ajuta să aflăm puțin mai multe despre alimentele pe care le avem acasă

Un instrument bun care ne va ajuta în acest sens este Yuka, o aplicație cu ajutorul căreia putem scana codul de bare al oricărui aliment și putem cunoaște efectele acestuia asupra sănătății . Pentru a face acest lucru, aplicația folosește un cod de culoare (verde = bun, portocaliu = mediocru, roșu = rău) și un scor realizat din 3 date obiective: calitatea nutrițională, prezența aditivilor și caracterul ecologic al produsului.

Lucrul bun este că funcționează și cu produse cosmetice și alte articole de frumusețe și igienă, așa că îl putem folosi și pentru a afla mai multe despre șampoanele, deodorantele și gelurile de baie pe care le folosim. Un fapt de o importanță vitală, deoarece în mod normal oamenii (eu sunt primul) nu acordă de obicei atenție componentelor sale la fel de mult ca în cazul alimentelor. Și credeți-mă, putem obține ciudata surpriză atunci când decidem să scanăm diferitele recipiente pe care le avem în toaletă acasă. Trăiește să vezi!

Așa funcționează scanarea codurilor de bare pentru produse alimentare și cosmetice

Yuka este menit să fie cât mai accesibil posibil. Din acest motiv, odată ce am instalat aplicația, trebuie doar să facem clic pe pictograma cod de bare verde situată în marginea din stânga jos a ecranului pentru a începe să funcționeze.

De aici, camera Android-ului nostru va fi activată, astfel încât să putem scana codul de bare al produsului.

Trebuie spus că sistemul returnează rezultatele la o viteză mare, arătând aproape automat aditivii, grăsimile saturate, caloriile, sarea și zahărul pe care le conține alimentele, împreună cu restul valorilor nutriționale. Cu toate aceste date, aplicația efectuează o evaluare a produsului, oferindu-i un scor între 0 și 100. Notă: pentru a vedea detaliile fiecărui produs, glisați în sus pe cardul de informații.

În cazul produselor cosmetice, instrumentul analizează și alte valori, cum ar fi ciclometicona, BHT, clorhidratul de aluminiu și alte componente. Un detaliu interesant, care merită menționat, este că atunci când aplicația prezintă un produs clasificat ca „rău”, la sfârșitul analizei arată și o listă de alternative sănătoase .

Yuka este o aplicație gratuită pentru Android care nu conține reclame, catalogată în primele 10 aplicații gratuite din 2018. În baza sa de date are deja peste 600.000 de alimente și 200.000 de produse cosmetice, ceea ce înseamnă că este capabil să analizeze majoritatea a produselor de larg consum.

Descărcați QR-Code Yuka - Analiza produsului Dezvoltator: Prețul aplicației Yuka: Gratuit

Are un rating mai mult decât pozitiv de 4,5 stele și peste 5 milioane de descărcări în Google Play Store. Pe scurt, un instrument care este foarte recomandat celor care vor să aibă grijă de ei înșiși și să știe puțin mai multe despre mâncarea care le este pusă în gură.

Postare asociată: Cele mai bune 10 aplicații pentru exerciții fizice acasă

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .