Grupuri de securitate și distribuție în Active Directory

Există 2 tipuri de grupuri în Active Directory: grupuri de securitate și grupuri de distribuție.

Grupurile de securitate sunt utilizate pentru a atribui permisiuni resurselor partajate. De exemplu, dacă vrem doar un anumit grup de utilizatori să poată accesa anumite foldere de rețea sau să poată accesa o secțiune a intranetului sau chiar să aplice o anumită politică de ieșire a internetului, putem folosi un grup de Securitate Active Directory în acest scop. Grupurile sau listele de distribuție, pe de altă parte, sunt utilizate pentru a crea liste de distribuție a e-mailurilor. Cu alte cuvinte, lista este creată cu o adresă de e-mail și, astfel, ori de câte ori este trimis un e-mail la adresa respectivă, toți membrii listei vor primi acel e-mail în căsuța de e-mail personală.

Cum se creează un grup de securitate

Pentru a crea un grup de securitate, treceți cu mouse-ul peste unitatea organizațională în care doriți să creați grupul. Faceți clic dreapta și selectați „ Nou-> Grup ”.

În fereastra de creare a grupului trebuie să selectați „ Global ” și „ Securitate ” și apoi să atribuiți un nume grupului . De exemplu, dacă doriți să creați un grup care are acces la resursa XYZ, puteți apela grupul „ ResourceXYZ ”.

Odată ce grupul de securitate este creat, adăugați membri la grup din fila „ Membri ”.

Cum se creează o listă de distribuție

Pentru a crea o listă de grup / distribuție, selectați „ Nou-> Grup ” și indicați că grupul este „ Universal ” și de tip „ Distribuție ”. Este important să indicați adresa de e-mail pe care o alocați acestei liste de distribuție (contul de e-mail trebuie creat separat). În acest fel, atunci când un e-mail este trimis către e-mailul indicat, acesta va fi distribuit în conturile de e-mail ale tuturor membrilor grupului. Amintiți-vă că puteți adăuga membrii grupului din fila „ Membri ”.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .