Ghid CCleaner: Tot ce trebuie să știți pentru a șterge fișierele nedorite de pe Android

CCleaner este un instrument controversat. Aceasta este versiunea Android a uneia dintre cele mai populare aplicații de curățare a PC-urilor . Funcția sa este foarte simplă: este responsabilă pentru eliberarea spațiului de stocare prin ștergerea fișierelor și folderelor , îmbunătățind astfel și performanțele dispozitivului. Dar ce fișiere și foldere sunt acestea în mod specific? În principiu, acestea sunt fișiere pe care sistemul le consideră „dispensabile” ...

Problema vine atunci când, bazându-ne pe munca bună a CCleaner, ștergem fișiere sau date despre care se pare că nu erau atât de consumabile (groază!), Fie vedem că sistemul consumă acum mai multe resurse sau chiar observăm o scădere a performanței bateriei. Asta e corect?

Adevărul este că CCleaner este o aplicație ușoară în comparație cu alte aplicații similare, cum ar fi Clean Master , deoarece funcția sa principală este limitată la un singur lucru: ștergerea fișierelor . Prin urmare, pentru a profita din plin de CCleaner, este vital să cunoaștem rolul exact pe care îl au aceste fișiere și foldere în sistem . Că nu avem nevoie de ele? Perfect, las-o deoparte.

Descărcați QR-Code CCleaner - Mobile Cleaner, Optimizer Dezvoltator: Piriform Preț: Gratuit

Ce fișiere pot fi șterse cu CCleaner?

Odată ce dispozitivul nostru a fost analizat, CCleaner va afișa o listă cu toate fișierele și folderele care pot fi curățate prin eliminarea lor din sistem. Dacă știm ce fișiere sunt, va fi mult mai ușor să decidem dacă vrem cu adevărat să scăpăm de ele.

Mai jos este o listă cu tipul de fișiere pe care aplicația le afișează atunci când efectuează o scanare pe dispozitivul nostru Android.

Cache

Datele cache corespund informațiilor salvate de o aplicație în memoria internă a dispozitivului . Ori de câte ori folosim o aplicație, aceasta stochează date pe dispozitiv pentru a evita descărcarea sau generarea din nou a datelor respective.

De exemplu, dacă accesăm o pagină din browser, acesta va descărca imaginile și datele care o compun și le vor salva. În acest fel, veți evita re-descărcarea tuturor acelor informații în viitor, iar încărcarea paginii va fi mult mai rapidă. Același exemplu ar fi folosit pentru restul aplicațiilor pe care le-am instalat pe terminalul nostru.

Imagine: lolzombie.com

Ce se va întâmpla atunci dacă ștergem datele din memoria cache a unei aplicații cu CCleaner? Aplicația va trebui pur și simplu să redescarce sau să genereze acele date data viitoare când are nevoie de ele. Nu vom pierde date importante.

Important : Unele versiuni de Android, cum ar fi Marshmallow , au restricționat accesul la cache. În aceste cazuri va fi necesar să ștergeți manual aceste date. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să faceți clic pe „ Caché ” și să selectați aplicația. Apoi vom merge la „Spațiu de stocare” și vom alege „Șterge memoria cache” .

Vom repeta acest proces cu fiecare aplicație pe care dorim să o eliminăm din memoria cache a sistemului.

Record

Această secțiune corespunde numai istoricului de navigare al browserului implicit al dispozitivului. Adică, dacă ștergem aceste date, nu vom șterge istoricul Chrome sau Firefox, ci al aplicației care vine standard în terminal (de obicei se numește „ Browser ” pentru a se usca).

Fișiere și foldere

Aici trebuie să fim foarte atenți.

  • Descărcări : În această listă vom găsi tot conținutul folderului de descărcări . Dacă există imagini, documente sau videoclipuri pe care le-am descărcat și pe care dorim să le ștergem, trebuie să introducem și să selectăm manual fișierele pe care dorim să le ștergem.

Nu vom selecta niciodată întregul folder de descărcare în mod implicit decât dacă vrem să scăpăm de tot conținutul acestuia.

  • Fișiere APK : acestea sunt pachetele de instalare ale aplicațiilor pe care le-am descărcat. Putem șterge aceste fișiere fără probleme.
  • Dosare goale : În lista de dosare goale vom găsi toate folderele care nu conțin niciun fișier în interior. Multe dintre aceste foldere corespund folderelor de sistem , deși putem găsi și dosare ale aplicațiilor deja dezinstalate pe care le-am putea șterge.

Recomandarea mea este să intrăm pentru a vedea detaliile și să le marcăm doar pe cele care corespund aplicațiilor instalate de noi înșine și pe care le-am dezinstalat deja .

WhatsApp

În această secțiune vom găsi imagini WhatsApp, videoclipuri, note vocale și copii de siguranță.

Fișierele care ocupă de obicei cel mai mult spațiu sunt copii de rezervă. De obicei, WhatsApp face o copie de rezervă în fiecare seară și o salvează timp de 7 zile, astfel încât să putem elibera spațiu păstrând doar cea mai recentă copie și ștergând restul . Care este cea mai recentă copie? Toate exemplarele au nomenclatura msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt8 unde YYYY-MM-DD corespunde cu anul-lună-zi când a fost făcută copia respectivă.

Alte cache-uri

În această secțiune vom găsi alte tipuri de date pe care dispozitivul le memorează în cache, precum jurnalul de apeluri sau memoria Google Maps. Dacă nu suntem interesați să păstrăm aceste informații, le putem șterge în siguranță.

Aplicații de curățare manuală

Aici vom vedea listate acele aplicații sau date pe care CCleaner nu le poate șterge și care necesită curățare manuală, cum ar fi mesajele SMS sau datele de navigare Google Chrome.

Aviz final despre CCleaner

CCleaner este o aplicație ușoară care merge la obiect, dar este, de asemenea, un instrument delicat, deoarece într-o greșeală putem șterge informații critice sau importante. Aplicația funcționează și este eficientă (mai mult dacă suntem root), dar nu aș considera-o o aplicație de zi cu zi . Recomandarea mea în acest sens ar fi instalarea CCleaner, o curățare bună și dezinstalarea acestuia până când vom vedea că trebuie să-l folosim din nou. O perioadă prudentă ar putea fi folosirea CCleaner o dată la 3 luni, de exemplu.

Și ce părere aveți despre această aplicație?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .