Cum să identificați și să vedeți datele tuturor senzorilor Androidului dvs. - Android fericit

Smartphone-urile de astăzi aduc un întreg sortiment de senzori cu care putem face lucruri cu adevărat incredibile datorită aplicațiilor care le folosesc. Nimeni nu-și poate imagina un telefon care nu te poate localiza cu GPS sau multiplele funcționalități furnizate de alte instrumente precum giroscopul, accelerometrul sau senzorul de lumină . Dezavantajul este că de obicei vedem doar utilizarea practică a acestor senzori și nu valorile și datele reale pe care le colectează. Doriți să știți cum să identificați senzorii pe care terminalul nostru îi aduce și să vedeți datele pe care le înregistrează în timp real?

Detectarea și identificarea senzorilor pe Android cu senzori multi-instrument

Pe Android avem o aplicație istorică, un clasic pe Google Play care este capabil să determine senzorii incluși într-un terminal, precum și să afișeze componente Hw și alte date. Vorbim despre CPU-Z , o aplicație cu adevărat indispensabilă (și nu este aplicația despre care am vrut să vă vorbesc astăzi, dar, deoarece suntem aici, vă voi lăsa linkul aici).

Descărcați QR-Code CPU-Z Dezvoltator: CPUID Preț: Gratuit

Problema este că CPU-Z este un instrument mai general și nu prezintă multe detalii despre senzorii noștri. Le enumeră și puțin altceva. Prin urmare, dacă vrem să vedem valorile înregistrate de accelerometrul nostru, de senzorul de gravitație sau de GPS-ul în sine cu mult mai multe detalii și cu un grafic de evoluție sau istoric al datelor , putem folosi o altă aplicație gratuită și foarte bună evaluat de comunitatea Android, Sensors Multitool .

Descărcați senzorii QR-Code Multitool Dezvoltator: Wered Software Preț: Gratuit

Ce date colectează această aplicație?

Sensors Multitool (sau Sensors Multitool ) are un design clar bazat pe Material Design care ajută foarte mult la navigare. În meniul lateral avem o listă cu toate valorile pe care telefonul sau tableta noastră le colectează în timp real:

 • GPS : Afișează starea (activat / dezactivat), latitudine, longitudine și altitudine și un grafic cu evoluția ultimelor măsurători.
 • Accelerometru : Afișează m / s2 în coordonatele x, y, z în timp real, detalii tehnice ale accelerometrului (producător, putere, precizie și interval maxim) și un grafic cu datele pe care le înregistrăm.
 • Senzor magnetic : la fel ca anterior, arată datele magnetice (puterea și direcția câmpului magnetic) în axele x, y, z, precum și detaliile producătorului, puterea, precizia și gama, împreună cu un grafic al evoluției in timp real.
 • Giroscop : În acest caz, giroscopul ne permite să măsurăm orientarea terminalului în spațiu. Colectați date în timp real, grafice și detalii de fabricație.
 • Lumină : măsoară nivelul de iluminare sau iluminare. Acesta prezintă un grafic al evoluției și detalii precum puterea și precizia senzorului.
 • Senzor de proximitate : Idem, pentru a detecta nivelul de proximitate al unui obiect.
 • Contor de pași : Acesta este senzorul care este responsabil pentru detectarea pașilor pe care îi parcurgem când purtăm telefonul mobil cu noi.
 • Gravity : Afișează datele colectate de senzorul gravitațional în timp real, împreună cu datele producătorului, detaliile de putere, precizia și raza de acțiune.
 • Accelerație liniară : Ca și restul senzorilor, arată date în timp real, detalii și grafic de evoluție.
 • Rotație vectorială : măsoară rotația în jurul axelor, x, y și z.
 • Orientare : Aceasta este funcția busolă pe care smartphone-ul nostru o încorporează, senzorul de orientare.

În plus, Sensors Multitool colectează informații despre bateria terminalului și rețeaua WiFi la care suntem conectați cu date precum calitatea semnalului, viteza conexiunii sau adresa noastră IP din rețea.

După cum puteți vedea, este o aplicație foarte completă, care ne va ajuta să ne simțim mult mai îndeaproape și să obținem toate informațiile pe care toți senzorii le colectează cu ceea ce telefonul sau tableta noastră vine echipată într-un mod simplu și accesibil.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .