Depanare USB pe Android: Ce este și la ce servește?

Dacă sunteți un utilizator Android și ați avut vreodată pentru a căuta informații în forumuri sau site - uri pentru a rezolva o problemă cu dispozitivul securizat, ați auzit vreodată de modul de depanare USB sau modul de depanare USB . Unele aplicații solicită chiar să activeze această opțiune pentru a funcționa corect, deci nu este de mirare că am întâlnit-o uneori în meniul nostru de setări Android.

Ce este mai exact modul de depanare USB ?

Termenul „ depanare ” provine din engleză „ depanare ” și se referă la procesul de depanare sau corectare a erorilor dintr-un program de computer . Atunci când un dezvoltator sau dezvoltator lucrează la un nou software, acesta trece de obicei (una sau de mai multe ori) printr-o fază de depanare, care îi ajută să corecteze erorile din cod.

V-ați întrebat vreodată cum dezvoltatorii Android creează aplicații? Ar fi ridicol (precum și inconfortabil) dacă ar trebui să introducă tot codul direct pe telefon pentru a crea o nouă aplicație. În schimb, ei fac toate lucrările de programare pe un PC și apoi le transmit unui dispozitiv Android pentru instalare și testare.

Programarea aplicației se face pe computer, testată cu un emulator și apoi copiată pe dispozitiv pentru testare

Lucrările de programare se efectuează folosind Android SDK ( Android Software Development Kit ), o aplicație pentru PC utilizată pentru a dezvolta aplicații pe Android . Odată ce programul este dezvoltat, acesta poate fi copiat și rulat pe un telefon sau tabletă folosind un cablu USB și activând modul „Depanare USB” în terminal. Mult mai practic, nu?

Pentru ce este depanarea USB?

Modul de depanare USB este, de asemenea, cunoscut sub numele de „mod dezvoltator”. Deci, dacă nu vom dezvolta nimic pentru Android, nu vom avea nevoie niciodată de această opțiune, nu? Uh ... greșeală.

Acum știm că depanarea USB permite stabilirea unei conexiuni între un dispozitiv Android și un computer, dar trebuie să avem în vedere și faptul că deschidem anumite uși care altfel ar fi închise.

Cea mai obișnuită utilizare a depanării USB , lăsând deoparte tot ceea ce ține de procesul de testare și programare, este capacitatea sa de a permite schimbări importante în sistem . În acest fel, putem înrădăcina un dispozitiv , putem instala un nou ROM personalizat sau putem bloca o nouă recuperare . Mai mult , dacă în orice moment dispozitivul este blocat (rămâne cărămidă, inutilizabil) putem încerca să îl rezolvăm cu SDK-ul Android și activând depanarea USB.

Cum se activează depanarea USB

Modul de depanare este o opțiune delicată și, prin urmare, este o opțiune ascunsă în meniul de setări Android. Pentru ao activa trebuie să urmăm pașii următori:

  • Accesați meniul „Setări ” Android, introduceți „ Informații despre telefon” și apăsați de 6 sau 7 ori la rând pe „ Numărul de construcție” până când vedeți un mesaj care indică faptul că opțiunile de dezvoltare sunt activate .
  • Acum trebuie doar să ne întoarcem la meniul de setări și vom vedea o nouă opțiune numită „ Opțiuni de dezvoltare ”. Introduceți și în secțiunea Depanare, activați „ Depanare USB ” sau „ Depanare Android ”. Dacă primiți un mesaj de avertizare, acceptați-l.

Concluzii

După cum ați dedus, dacă nu suntem programatori, depanarea USB nu este o funcție pe care o vom folosi zilnic. Prin urmare, se recomandă să lăsăm această opțiune dezactivată în mod implicit și să o folosim numai atunci când este cu adevărat necesar.

Pe de altă parte, dacă nu ne place să sotăm prea mult și suntem mulțumiți de caracteristicile standard ale dispozitivului nostru Android, depanarea USB este o caracteristică de care probabil nu vom avea nevoie niciodată. Desigur, nu strică niciodată să-i cunoaștem existența, deoarece, în cazul unei eventuale defecțiuni „a celor grase”, poate fi total cheia pentru rezolvarea problemei.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .