Cum să reporniți un telefon Android în modul sigur - The Happy Android

Deși majoritatea virușilor sunt văzuți pe Windows, Android are și propria sa parte din malware. Nu este foarte frecvent, dar vă asigur că am văzut mai mulți smartphone-uri infectate în ultimii ani în cercurile mele cele mai apropiate. Programele malware pe Android există și sunt reale (există miticul „virus polițist” sau cel mai recent „xHelper”), dar uneori nici nu avem nevoie de o bucată de cod rău intenționat pentru a ne lăsa dispozitivul cu pantalonii la înălțimea gleznelor.

Un bun exemplu în acest sens pe care vi-l spun, l-am văzut săptămâna trecută, cu acea imagine „nenorocită” care vă blochează telefonul mobil și îl lasă inutil dacă îl folosiți ca tapet pe mobil. O problemă pe care, la fel ca multe altele, o putem rezolva repornind Android în modul sigur și făcând anumite modificări ale sistemului.

Ce este Android Safe Mode și la ce servește?

Când pornim un dispozitiv în modul sigur, Android încarcă doar funcționalitățile de bază ale sistemului de operare , precum și aplicațiile care sunt deja preinstalate din fabrică. În acest fel, toate aplicațiile care au fost instalate ulterior sau cele instalate de utilizator în sine sunt complet dezactivate.

Acest lucru ne poate ajuta să diagnosticăm orice eroare pe care o putem avea în terminalul nostru. Dacă problema vine de la o aplicație rău intenționată sau care nu funcționează corect, o putem dezinstala în siguranță. Ceva care poate fi extraordinar dacă dispozitivul nostru are o semi-cărămidă, este inoperant sau interfața este atât de coruptă încât nici măcar nu puteți naviga normal.

Cum să reporniți Android în modul sigur sau „sigur”

Pentru a încărca Android în modul sigur, este necesar să reporniți dispozitivul într-un anumit mod.

 • Apăsați butonul de alimentare timp de 2 secunde pentru a afișa opțiunile de oprire și repornire. Nu țineți-l apăsat mai mult timp, altfel dispozitivul se va opri pur și simplu.
 • Acum, faceți clic pe butonul „Dezactivat” timp de 2 secunde. Dacă faceți o singură atingere sau o apăsare scurtă, mobilul se va opri pur și simplu. Ai grija.
 • Dacă am urmat corect pașii, Android ne va arăta un mesaj pe ecran care ne va întreba dacă dorim să repornim în modul sigur. Confirmați selectând „OK”.

Dacă totul a decurs bine, Android va reporni în modul sigur, afișând un filigran în zona inferioară a ecranului.

Odată ce au fost efectuate verificările și acțiunile relevante, dacă vrem să ieșim din modul sigur , trebuie doar să repornim terminalul. Sistemul se va încărca automat în mod normal, cu toate funcțiile și aplicațiile sale în întregime.

Metode alternative

Acest lucru despre care tocmai am discutat funcționează cu majoritatea telefoanelor mobile actuale. Dacă avem un telefon ceva mai vechi, există și alte modalități care ne pot ajuta să încărcăm sistemul în modul sigur.

 • Butoane de volum : Opriți complet dispozitivul și așteptați câteva secunde. Apăsați și țineți apăsat butonul de alimentare timp de câteva secunde până când terminalul începe să pornească. Când vedeți animația inițială de pornire, apăsați butoanele de creștere a volumului și de reducere a volumului și țineți apăsat câteva secunde. Aceasta va porni Android în modul sigur.
 • Buton Acasă : opriți dispozitivul și așteptați câteva secunde. Apăsați butonul de alimentare pentru câteva secunde până când apare prima animație de încărcare. În acel moment, eliberați butonul de pornire și țineți apăsat butonul de pornire fizică sau butonul „Acasă” de pe terminal.
 • Contactați producătorul : unele smartphone-uri pot avea o metodă de repornire sigură diferită. În aceste cazuri, cel mai bine este să contactați direct producătorul dispozitivului pentru asistență. În ACEASTĂ LISTA furnizată de Google puteți găsi linkurile către paginile de contact ale principalilor producători de telefoane mobile.

Cum să intrați în modul sigur Android folosind comenzile ADB

Dacă dispozitivul nostru mobil a fost infectat până la bază sau are o problemă gravă care afectează funcțiile critice ale sistemului, este posibil să nu putem folosi niciuna dintre metodele de mai sus. În acest caz, avem încă un ultim glonț în cameră: conectați telefonul mobil la computer și utilizați comenzile ADB pentru a forța o repornire în modul sigur. Este important de menționat, da, că această metodă funcționează numai cu dispozitive înrădăcinate .

Pentru a comunica cu terminalul nostru folosind comenzi ADB, este necesar să instalăm kitul de dezvoltare Android pe computer și să activăm depanarea USB pe Android. Puteți găsi toate driverele și ghidul de instalare în ACEST POST .

 • Asigurați-vă că mobilul este pornit.
 • Conectați-l la computer printr-un cablu USB și deschideți o fereastră de terminal cu permisiuni de administrator tastând comanda CMD în motorul de căutare Cortana.

 • Tastați comanda „ dispozitive adb ” pentru a vă asigura că PC-ul a detectat dispozitivul Android. Dacă nu îl detectează, cel mai probabil va trebui să instalați driverele pentru telefonul dvs. sau să utilizați un alt cablu USB.
 • Apoi lansați comanda „ adb shell ” pentru a deschide shell-ul de comandă Linux. În interiorul shellului tastați „ su ” și apăsați Enter. Verificați-vă telefonul mobil și acceptați orice solicitare de permisiuni pentru superutilizatori pe care o puteți vedea pe ecran.

 • Acum, executați comanda „ setprop persist.sys.safemode 1 ” pentru a activa modul sigur.
 • În cele din urmă, tastați „ adb reboot ” pentru a reporni terminalul.

Dacă totul a mers bine, sistemul va reporni în modul sigur.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .