Cum se setează ecranul Android pe alb și negru

Yotaphone 2 este unul dintre smartphone-urile mele preferate din toate timpurile datorită afișajului său posterior cu cerneală electronică. Deși în 2020 cu greu vedem terminale cu acest tip de afișaje , jumătate de telefon, jumătate de carte electronică, faptul de a avea un ecran alb-negru este încă o funcționalitate de care putem profita foarte mult.

Având un panou monocromatic sau în nuanțe de gri ne ajută astfel încât ecranul să consume mai puțină baterie , lucru care poate fi extraordinar dacă suntem departe de casă și avem o autonomie destul de mare. Cu toate acestea, în versiunile mai recente de Android este folosit și ca instrument de bunăstare digitală, activând scara de gri pentru a semnala că este timpul să lăsați telefonul deoparte și să vă culcați sau să vă odihniți.

Cum se activează ecranul în tonuri de gri pe Android

În funcție de modelul nostru de smartphone și de versiunea sistemului de operare, în prezent găsim 3 metode diferite pentru a activa ecranul în modul alb-negru.

Din setările de bunăstare digitală

Dacă dispozitivul nostru are instalată versiunea Android 9 sau Android 10 , intrând în meniul de setări generale al telefonului vom găsi o secțiune numită Digital Wellbeing . De aici putem accesa așa-numitul „ Mod de odihnă ”.

Din acest meniu putem activa scala de gri pe un anumit interval de ore (de exemplu, de la 23:00 la 7:00). În plus, sistemul ne permite, de asemenea, să activăm modul „Nu deranja” pentru a evita întreruperile și să programăm modul de lumină nocturnă pentru a nu ne strânge ochii în medii slab iluminate.

Postare asociată: Cum să limitați utilizarea zilnică a dispozitivelor mobile prin crearea de temporizatoare de aplicații

Activarea opțiunilor pentru dezvoltatori

Această metodă este mult mai universală, deoarece funcționează la fel, chiar dacă avem o versiune mai veche de Android . Pentru a putea activa modul alb-negru în acest mod, trebuie mai întâi să activăm opțiunile pentru dezvoltatori:

  • Mergem la „ Setări -> Sistem -> Informații despre telefon ”. Notă: în unele dispozitive, această opțiune apare, de asemenea, direct în meniul „Setări”.
  • Facem clic de 7 ori la rând pe „ Numărul compilației ”.
  • Apoi, pe ecran va apărea un mesaj care indică faptul că opțiunile pentru dezvoltatori sunt activate.

Apoi, trecem la „ Setări -> Sistem -> Opțiuni pentru dezvoltatori ” și căutăm opțiunea „ Simulați spațiul de culoare ”. Alegem „ Achromatopsia “.

Acest lucru va transforma automat ecranul în tonuri de gri. Este o soluție oarecum mai puțin versatilă decât cea oferită în setările de wellness digitale, dar funcționează exact la fel din toate punctele de vedere.

Uită-te la stratul de personalizare al terminalului tău

Unii producători includ, de obicei, opțiunea de a activa scala de gri direct din meniul de setări al terminalelor lor. De obicei, se află în setările de accesibilitate , deși locația sa poate varia de la un dispozitiv la altul. De exemplu, în telefoanele mobile Samsung, această caracteristică se găsește în „ Setări -> Accesibilitate -> Viziune -> Reglare culoare -> Scală de gri ”.

Dacă nu găsim opțiunea pe mobil, cel mai simplu mod de a ști dacă o avem este să folosim motorul de căutare care apare în partea de sus a meniului de setări și să scriem un termen de căutare precum „ Monocrom ”, „ Reglare culoare ” sau „ Scală de gri ”.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .