Xiaomi Redmi 6 în analiză, camera duală cu AI ajunge în gama de bază

Xiaomi nu încetează să aducă noi terminale pe piață într-un mod cu adevărat prolific. Astăzi trebuie să vorbim despre Xiaomi Redmi 6 , pariul companiei asiatice pentru cea mai accesibilă gamă medie. Atenție, acesta nu este un smartphone revoluționar, dar dacă căutăm ceva simplu, cu câteva detalii interesante, este foarte posibil ca acest terminal să îndeplinească așteptările noastre.

În recenzia de astăzi vorbim despre Xiaomi Redmi 6, cel mai recent model din linia Redmi. Care sunt noutatile? Camera duală din spate cu AI , o dimensiune foarte compactă și un SoC care face saltul de la cipurile Qualcomm la Helio P22 de la Mediatek.

Xiaomi Redmi 6 în analiză, o gamă de bază medie orientată spre fotografie

Ultimul Redmi pe care l-am discutat în aceste părți a fost Redmi 5 Plus, un telefon foarte atractiv, care avea unele neajunsuri - precum camera dublă -, dar care a fost destul de apreciat datorită ecranului mare și a unei baterii mai mult decât acceptabile. Redmi 6 este la îndemână?

Proiectare și afișare

Xiaomi Redmi 6 are un ecran de 5,45 inci cu rezoluție HD (1440 x 720p) și o densitate a pixelilor de 295ppi. Butoanele fizice dispar pentru a câștiga mai mult spațiu pe ecran, iar cititorul de amprentă este situat convenabil pe spate, cum nu ar putea fi altfel.

Carcasa are un finisaj numit (de către compania însăși) „ talie mică de salcie Yang ” care ajută la obținerea unei senzații deosebit de plăcute la atingere, mai ales având în vedere că este fabricată din plastic.

Dispozitivul are dimensiuni de 14,75 x 7,15 x 0,83 cm, o greutate de 146 grame și este disponibil în negru, auriu, albastru și roz.

Adevărul nu ar fi fost rău ceva mai multă rezoluție a ecranului, dar cel puțin avem un mobil compact și foarte ușor, ceea ce este apreciat atunci când căutăm un terminal de puțin peste 100 de euro.

Puterea și performanța

La nivel hardware, perspectivele sunt destul de optimiste. Pe de o parte, avem un procesor Helio P22 Octa Core de 2.0 nm de 12 nm cu 4 GB de RAM, 64 GB de spațiu de stocare intern extensibil până la 256 GB prin SD. Toate cu stratul de personalizare Android 8.1 Oreo și MIUI 9.6.

O versiune mai ușoară este, de asemenea, disponibilă cu 3 GB RAM și 32 GB spațiu intern.

La nivel de performanță, ne confruntăm cu un terminal care măsoară. Acest lucru se traduce printr- un scor Antutu de 75.399 de puncte . Un scor practic identic cu cel obținut de Redmi 5 Plus anterior cu Snapdragon 625.

Adică, ne confruntăm cu un terminal care este mai aproape de gama medie decât de cea joasă, fiind mai mult decât eficient pentru navigare, sarcini de zi cu zi și practic orice aplicație care nu necesită o încărcare grafică foarte marcată (pentru jocurile AAA vom decât să cheltuiți ceva mai mulți bani).

Camera și bateria

Camera este, fără îndoială, punctul forte al Redmi 6. Montează un obiectiv spate dublu de 12MP + 5MP cu diafragmă f / 2.2 fabricat de Sony (IMX468). În plus, are inteligență artificială pentru fotografii, care permite camerei să identifice obiecte de zi cu zi pentru a îmbunătăți fotografia. Camera selfie, ca la modelele anterioare ale liniei Redmi, rămâne la 5MP, dar cu modul portret și estompare AI.

Bateria din partea sa echipează o baterie de 3000mAh cu încărcare rapidă prin micro USB. Nu este o baterie foarte mare, dar ar trebui să fie mai mult decât suficientă pentru a vă ajuta să treceți ziua în cele mai multe situații. Lucrul bun este că, datorită încărcării rapide, putem avea smartphone-ul 100% într-o perioadă de timp foarte scurtă.

Alte funcționalități

Xiaomi Redmi 6 are deblocare prin recunoaștere facială, Bluetooth 4.2, dual nano SIM și poziționare prin GPS, A-GPS, Glonass și Beidou.

Preț și disponibilitate

Xiaomi Redmi 6 este deja disponibil în faza de pre-vânzare pe site-uri precum Amazon și GearBest la un preț care variază între 125 de euro - aproximativ 145 USD - pentru versiunea de 3 GB + 32 GB și 165 de euro pentru versiunea de 4 GB + 64 GB . Prevânzarea se va încheia în primul weekend al lunii octombrie (zilele 1 și 2), deci este probabil ca de la acea dată prețul său să crească ușor.

În general, ne confruntăm cu un terminal de acces (ecran și carcasă), dar cu hardware ceva mai puternic decât în ​​mod normal. Poate fi un dispozitiv foarte bun pentru cei care caută ceva cu adevărat ieftin, dar cu hardware consistent. Dacă avem ceva mai mulți bani, poate că ar fi mai convenabil să aruncăm o privire la Xiaomi Mi A2 -sau chiar și la Mi A1, care acum este excelent ca preț-, dar dacă ne deplasăm în linia de 125-150 de euro, Redmi 6 este o alternativă care va satisface un număr mare de utilizatori.

Amazon | Cumpărați Xiaomi Redmi (3 GB + 32 GB)

Amazon | Cumpărați Xiaomi Redmi (4 GB + 64 GB)

GearBest | Cumpărați Xiaomi Redmi (4 GB + 32 GB)

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .