Cum să conectați un telefon Android la televizor: 7 metode care funcționează

Telefoanele și tabletele Android nu sunt în general prea mari. Chiar dacă avem un dispozitiv mare, este puțin probabil ca ecranul său să depășească 6 inci pe telefoane și 11/12 inci pe tablete.

Există lucruri care cu siguranță arată mult mai bine pe ecranele de 30 sau 40 de inci, cum ar fi un televizor bun. Astăzi, examinăm cele mai comune metode de transmitere a conținutului smartphone-ului nostru pe ecranul televizorului . Îți place?

Motivele pentru care doriți să faceți acest lucru pot fi mai multe:

  • Jocuri : multe titluri capătă un sens total diferit dacă le jucăm la televizor. Nu este același lucru să te joci singur cu mobilul tău, într-un colț, decât să-l împărtășești cu prietenii tăi pe televizorul din camera de zi. Dacă adăugăm și un gamepad la ecuație, ne putem transforma mobilul Android într-o consolă complet funcțională.
  • Fotografii, muzică și videoclipuri : un alt motiv important pentru a transmite de la telefon la televizor este acela de a putea partaja toate acele fotografii și alte conținut multimedia pe care le-am stocat pe marele ecran. Nu există culoare!

Cele mai bune 7 metode de lucru pentru conectarea unui telefon Android (sau tabletă) la televizor

Acestea fiind spuse, să vedem care sunt cele mai bune alternative pentru conectarea smartphone-ului nostru Android la televizorul de acasă. Spoiler: în majoritatea cazurilor vom avea nevoie de televizorul nostru pentru a avea o intrare HDMI . Deși, da, dacă avem un Smart TV, lucrurile devin mult mai simple. Să mergem pe părți ...

1 # Google Chromecast

Aceasta este cea mai rapidă metodă pentru a vizualiza conținut mobil pe un televizor fără prea multe complicații . Chromecastul este un dispozitiv mic cu un conector HDMI pe care îl putem conecta la televizor și are un preț care este de obicei în jur de 30 de euro. Trebuie doar să-l împerechem cu dispozitivul nostru Android și îl vom configura.

Pentru a transmite pe ecranul mare trebuie doar să apăsăm butonul „Trimite” care apare în meniul derulant de setări rapide al terminalului. Unele aplicații includ, de obicei, acest buton în meniurile lor corespunzătoare, în aplicația însăși (YouTube, browser etc.).

Dacă aici facem clic pe «Trimite» vom face o oglindă a ceea ce se vede pe mobil pe ecranul televizorului

În plus, putem folosi și aplicația Google Home pentru a transmite conținutul ecranului către Chromecast. Adevărul este că posibilitățile sunt destul de largi în acest sens.

În următorul tutorial putem vedea în detaliu Cum se configurează Google Chromecast pe Android . Ca detaliu, trebuie să menționăm, de asemenea, că dispozitivul Chromecast funcționează numai dacă avem la îndemână o conexiune Wi-Fi, deși, din fericire, putem ocoli această restricție „păcălind” dispozitivul, așa cum am explicat în ACEST ALT POST.

Magazin Google | Cumpărați Chromecast

2 # Fire TV Stick

Cel mai bine vândut dispozitiv al Amazon ca alternativă la clasicul Android TV Box și Chromecast vă permite, de asemenea, să aruncați de pe mobil pe TV. Pentru aceasta trebuie doar să ne sincronizăm Fire-ul cu telefonul mobil și să trimitem ecranul către Stick.

Este un dispozitiv mai scump decât Chromecastul - în jur de 60 de euro -, dar oferă mult mai multe funcționalități decât acesta, cu jocuri, aplicații și altele.

În acest scurt videoclip de 30 de secunde putem vedea cum funcționează procesul de conectare:

Amazon | Cumpără Fire TV Stick

3 # Dongle fără fir cu Miracast

Dacă preferăm să urmăm un alt curs, putem obține și un „ dongle ”. Este un tip de dispozitiv foarte asemănător cu Chromecastul : un dispozitiv mic cu o ieșire HDMI pe care îl conectăm la televizor pentru a acționa ca intermediar între televizor și Android-ul nostru.

Pentru a vă conecta la un dongle cu Miracast de pe un dispozitiv cu Android 6.0 sau o versiune ulterioară, trebuie doar să accesați „ Setări -> Dispozitive conectate -> Trimiteți ecranul ” și să selectați dongle-ul nostru. Lucrul bun despre aceste dispozitive este că sunt de obicei mai ieftine decât un Chromecast sau un Fire TV Stick.

Amazon | Vezi lista Dongle-urilor cu Miracast

4 # Utilizați un convertor USB la HDMI

O altă alternativă fezabilă, deși oarecum mai puțin confortabilă (deoarece nu am transmite fără fir) este utilizarea unui adaptor USB la HDMI. Acest tip de convertoare ne permite să preluăm datele de la ieșirea USB sau USB C a telefonului nostru și să le convertim într-un semnal video și audio pe care îl putem conecta la televizor prin HDMI.

Există 2 tipuri de conexiuni:

  • MHL (Mobile High-Definition Link): oferă ieșire HD și sunet surround pe 8 canale. Există adaptoare atât pentru micro-USB cât și pentru USB de tip C.
  • Slimport : Are un consum redus de energie, ceea ce înseamnă că putem conecta telefonul mobil la televizor fără a consuma o cantitate mare de baterie. Unele cabluri slimport includ, de asemenea, un port micro USB pentru conectarea cablului încărcătorului.

Compatibilitățile sunt variate, deci înainte de a cumpăra un cablu sau adaptor USB la HDMI, cel mai bine este să vă asigurați că este compatibil cu marca și modelul nostru de terminal (cel mai simplu lucru, căutarea în Google).

Amazon | Consultați convertoare USB-HDMI

5 # Conectați telefonul sau tableta ca un pendrive USB

Această opțiune este puțin mai proastă, deoarece constă în conectarea terminalului Android cu un cablu ca și cum ar fi o memorie USB de utilizat. În acest fel, deși nu vom putea transmite ecranul, vom putea deschide și reproduce toate fotografiile, videoclipurile și imaginile ca și cum ar fi un pendrive normal.

Desigur, este necesar ca televizorul nostru să aibă o intrare USB (ceva care nu este atât de obișnuit, pe de altă parte, la televizoarele vechi).

Amazon | Consultați cablurile USB

6 # Trimiteți conținut fără fir prin DLNA

În plus față de televizoare, există multe alte dispozitive, cum ar fi console și playere Blu-ray, care sunt compatibile cu protocolul Digital Living Network Alliance (DLNA). Aceasta înseamnă că, dacă avem aplicația adecvată instalată pe Android, putem transmite conținut direct la televizor.

Pentru aceasta vom avea nevoie de o aplicație precum AllConnect , BlubbleUPnP sau Plex .

Descărcați QR-Code AllConnect - Play & Stream Dezvoltator: Tuxera Inc. Preț: gratuit Descărcați QR-Code BubbleUPnP pentru DLNA / Chromecast / Smart TV Dezvoltator: Bubblesoft Preț: Descărcați gratuit QR-Code Plex: Transmite filme gratuite, emisiuni, TV live și mai mult Dezvoltator: Plex, Inc. Preț: Gratuit

7 # Aveți un Smart TV sau un Android TV Box?

Dacă avem un televizor inteligent sau un TV Box cu Android, lucrurile sunt mult simplificate, întrucât atât într-un caz cât și în celălalt putem stabili contactul cu telefonul fără fir.

  • Multe modele Smart TV (cum ar fi Sony, printre multe altele) au de obicei funcția Chromecast încorporată, ceea ce înseamnă că putem trimite ecranul direct la televizor din aplicația Google Home . Singura cerință este ca ambele dispozitive să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi.
  • De asemenea, putem oglindi ecranul mobil de pe televizor folosind o aplicație de captare la distanță, cum ar fi Teamviewer .
  • La fel ca în cazul Chromecastului, dacă televizorul nostru oferă suport pentru Miracast , putem trimite și ecranul mobilului fără a fi nevoie să instalăm nimic pe telefon.
  • În cele din urmă, putem profita, de asemenea, de a avea un televizor inteligent sau un TV Box cu Android și streaming prin DLNA folosind o aplicație precum Plex sau BubbleUPnP. Puteți vedea unele dintre cele mai bune aplicații pentru a trimite conținut de DLNA în ACEST POST .

Știți vreo altă metodă utilă pentru a aduce un ecran Android la televizor? Dacă da, nu ezitați să vizitați zona de comentarii!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .