Top 10 editoare video gratuite pentru PC - Android fericit

În prezent puteți găsi aplicații gratuite pentru practic orice. În postarea de astăzi ne vom concentra asupra editorilor video gratuiți , care oricât de incredibil ar părea, există foarte multe pe net, dar nu toți oferă același nivel de calitate.

Din lista următoare, aș sublinia mai presus de toate cele 2 aplicații, care, deși sunt gratuite, sunt utilizate de studiourile de film și de producătorii de televiziune datorită profesionalismului și numărului de opțiuni de editare pe care le oferă: Davinci Resolve și Lightworks . Pe de altă parte, dacă ceea ce aveți nevoie este un program simplu care vă permite să tăiați / lipiți, să adăugați text și altceva, recomandarea noastră este să utilizați OpenShot sau Shotcut, 2 editoare video gratuite care să răspundă nevoilor de bază, fără prea multe buzunare.

Top 10 editoare video gratuite pentru PC

Înainte de a începe, dacă vă gândiți să creați și să editați propriile videoclipuri, s-ar putea să fiți interesat și să aruncați o privire la postarea „ 15 bănci de audio și efecte sonore fără redevențe ”. Acum da, hai să mergem!

Lucrări de lumină

Este un instrument excelent de editare video. Are multe efecte disponibile și vă permite să editați până la 256 de videoclipuri, audio și imagini. Singurul dezavantaj poate fi interfața sa, care este foarte tehnică și dificil de utilizat pentru utilizatorii mai puțin avansați. Acum, dacă proveniți din utilizarea altor editori puțin mai complexi precum Sony Vegas și altele asemenea, cu siguranță vă veți găsi imediat în sos.

Lightworks este gratuit și disponibil atât pentru Windows, Linux și Mac cu versiuni pe 32 de biți și pe 64 de biți.

Descărcați Lightworks

OpenShot

OpenShot este un editor 100% gratuit și open source, cu o interfață simplă și funcționalități foarte de bază, dar în același timp, foarte ușor de utilizat pentru utilizatorii fără experiență.

Include editarea clasică a pieselor cu cronologie și este, în general, foarte intuitivă. Este disponibil pentru Windows, Linux și Mac.

Descărcați OpenShot

Davinci Resolve 16

Pare incredibil faptul că compania BlackMagic a lansat o versiune la fel de completă ca cea a unui software a cărui versiune pro (DaVinci Resolve Studio 16) costă în jur de 300 de euro. Resolve 16 are practic toate caracteristicile versiunii pro, ceea ce o face probabil una dintre cele mai bune opțiuni atunci când vine vorba de editori video gratuiți.

Pentru a vă face o idee, acest instrument este folosit foarte mult la Hollywood pentru a face corecții de culoare. Este disponibil pentru Windows, Linux și MacOS și singura cerință pentru descărcare este să ne înregistrăm pe platforma sa. Dacă căutați calitate, trebuie să o încercați.

Descărcați DaVinci Resolve 16

Fotografii (înlocuitor pentru Windows Movie Maker)

După câțiva ani de servicii nobile, Microsoft a decis să retragă editorul clasic Windows Movie Maker. În Windows 10 nu mai este disponibil, dar în locul său îl găsim pe cel care ajunge să fie înlocuitorul propus de Microsoft pentru a efectua sarcini de editare video, aplicația «Fotografii».

Este un editor video gratuit care este preinstalat cu Windows 10 și are tot ce aveți nevoie pentru a face editări video simple. Are efecte video 3D, filtre, control al vitezei, decupare, capacitatea de a adăuga text și, în cele din urmă, elementele de bază pentru a realiza un videoclip folosind resturi de alte piese video. Dacă tocmai ai început în lumea editării și încă nu știi prea bine unde bate vântul sau vrei doar să creezi un videoclip simplu și fără complicații, acesta este instrumentul ideal pentru începători.

Blender

Blender este un excelent editor video gratuit și open source, excelent pentru modelarea 3D. Are multe caracteristici avansate precum instrumente de modelare, animație de caractere, material bazat pe noduri și multe altele. Este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni editori video gratuiti atât pentru Windows (versiunea instalabilă și portabilă), cât și pentru Mac. Disponibil și pe Linux și Steam.

Descărcați Blender

VLMC VideoLan Movie Creator

VLMC este un editor video open source bazat pe libVLC și este disponibil atât pentru Windows, Linux, cât și pentru Mac OS X. Este încă în curs de dezvoltare (de fapt, există de câțiva ani), dar are mult potențial. Dacă doriți să încercați ceva nou, încercați.

Desigur, rețineți că nu poate fi instalat ca o aplicație obișnuită, dar trebuie să lucrați cu codul sursă al programului. Puteți obține mai multe informații pe pagina lor oficială AICI .

Editor video gratuit VSDC

VSDC este un editor video neliniar gratuit care, deși avea o interfață destul de confuză la vremea sa, adevărul este că s-a îmbunătățit mult în ultimii ani. Vă permite să adăugați efecte audio și video, decolorări, filtre de tip Instagram, crearea de măști pentru a ascunde sau estompa elemente, detectarea mișcărilor și multe altele. De asemenea, are o funcție cheie cromatică.

Descărcați VSDC Free Video Editor

Shotcut

Shotcut este un alt editor video open source, gratuit și multiplatform, care are, de asemenea, o mulțime de tutoriale online pentru a învăța cum să utilizați aplicația (sunt în limba engleză, pot fi consultate AICI ).

Suportă un număr mare de formate, inclusiv FFmpeg, 4K, ProRes și DNxHD. Aplicația a fost inițial concepută pentru Linux, astfel încât interfața sa poate fi puțin ciudată la început pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest sistem. Editorul Shotcut este disponibil pentru Windows, GNU / Linux și MacOS.

Descărcați Shotcut

Movica

Dacă mi-ai cere să îți dau un motiv să încerc Movica, ți-aș spune să o faci pentru comenzile rapide. Acest editor video are câteva comenzi rapide de la tastatură care facilitează editarea. Suportă fișiere WMV, FLV și MPG.

În rest, este un editor care la vremea sa a avut multă faimă, dar a încetat să se actualizeze în 2014. Dacă căutați ceva puțin mai recent, cel mai bine este să încercați în altă parte, deoarece acesta este un editor video în expresia sa minimă cel mai asemănător îl puteți vedea cu clasicul Windows Movie Maker. Windows XP pur.

Descărcați Movica

Ceară

Wax este un editor video gratuit, de înaltă performanță, care poate fi utilizat atât pentru uz casnic, cât și pentru uz profesional. Una dintre particularitățile sale este că poate fi folosit ca program separat ca plugin pentru un alt editor video (SonyVegas).

Funcția de editor „așa cum este” Wax este puțin limitată (are foarte puține efecte), deci puteți obține mult mai mult din ea dacă o folosiți ca plugin. Acest editor a încetat să se actualizeze din nou în Windows Vista, deci, dacă vă place vintage, iată un loc bun pentru a vă recrea.

Descărcați ceara

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .