Cum să știi dacă cineva folosește fotografia ta pe internet - The Happy Android

Știi ce este „pescuitul la pisici”? Aceasta este o tehnică utilizată în lumea flirtului pentru a păcăli o altă persoană comportându-se ca ceea ce nu ești. De obicei, este însoțit de o fotografie falsă de profil și de câteva conversații prea forțate în care ai senzația că „ceva nu se potrivește”. Nu poate fi considerat un furt de identitate ca atare, dar da, dacă persoana care apare în fotografie este prea atrăgătoare pentru a fi adevărată, nu vă mirați dacă în cele din urmă ceea ce părea un student universitar din Murcia ajunge să fie un pensionar din Ohio cu mult timp liber și foarte puține scrupule.

Dacă ai sentimentul că cineva folosește una dintre fotografiile tale pentru înșelătoriile tale de dragoste stalkerianas sau care îți fură identitatea online care te suplinesc direct, dar nu ai nicio dovadă, citește mai departe pentru că acest lucru te poate interesa.

Cum să știi dacă altcineva folosește fotografia ta online

Cel mai bun mod de a verifica dacă cineva profită de fotografiile noastre fără consimțământul nostru este să efectuăm o căutare inversă a imaginilor . De obicei, somnii și hoții de identitate recurg adesea la fotografii încărcate de alți utilizatori pe rețelele de socializare, deci acesta este primul loc în care ar trebui să începem investigațiile.

Pentru a face acest lucru, faceți unele dintre cele mai reprezentative fotografii, cum ar fi fotografia de profil sau o imagine cu dvs. care a devenit foarte populară sau are multe aprecieri. Apoi accesați motorul de căutare Google Images . Puteți face acest lucru accesând Google și făcând clic pe textul situat în marginea din dreapta sus a browserului care scrie „Imagini” sau prin acest alt LINK DIRECT .

De aici, faceți clic pe pictograma camerei și încărcați fotografia pe care doriți să o analizați . Dacă accesați de pe un telefon mobil, veți vedea că Google Images nu este acceptat. Pentru a rezolva acest lucru, accesați pagina reverse.photos , un permis care vă permite să utilizați Google Images de pe mobil. Notă: dacă fotografia dvs. este încărcată online, puteți să apăsați lung cu telefonul mobil și să selectați „Căutați cu Google Lens”. Rezultatul va fi același.

Odată ce imaginea este încărcată în motorul de căutare Google, aceasta va returna mai multe date:

  • Dimensiunea imaginii.
  • De asemenea, ne va spune dacă există alte versiuni ale acelei imagini în diferite dimensiuni.
  • Căutare asociată posibilă: cel mai probabil interogare text pentru acea imagine (aici ne spune ce tastează oamenii când Google imaginează Google).
  • Lista de imagini similare .
  • Restul sunt site-uri web unde putem găsi aceeași imagine .

Cu aceste date de pe masă putem ști dacă selfie-ul sau fotografia în cauză sunt folosite pe un site web pe care nu îl cunoaștem sau dacă cineva le folosește în interes propriu pentru un profil fals.

De asemenea, puteți utiliza TinEye pentru a găsi copii neautorizate ale fotografiei dvs.

Personal, pentru a face acest tip de căutare, prefer să folosesc TinEye, un instrument foarte asemănător care ne permite să vedem dintr-o privire de  câte ori apare imaginea pe internet , precum și să descoperim istoria cronologică a imaginii. Datorită acestui fapt, dacă avem propria noastră fotografie pe care am încărcat-o pe internet acum 5 ani și vedem că există copii de acum câțiva ani, putem ști cât timp folosesc acea fotografie fără permisiunea noastră, precum și site-ul web pe care este găzduit.

Utilizați Yandex pentru o căutare mai detaliată

Dezavantajul utilizării instrumentelor precum motorul de căutare a imaginilor Google sau TinEye este că acestea iau în considerare doar copiile exacte ale acelei imagini (cu toate variațiile de dimensiune și decupare pe care le pot avea). Aceasta înseamnă că va trebui să facem o căutare individuală pentru fiecare dintre imaginile pe care dorim să le analizăm. Un proces destul de lung și plictisitor dacă avem o mulțime de fotografii în dormitor.

O alternativă bună poate fi utilizarea motorului de căutare a imaginilor Yandex . Spre deosebire de Google, Yandex efectuează „căutări pe față”, împărțind fotografia în segmente sau „fraze vizuale”. În acest fel, compară milioane de imagini și ne arată rezultatele care conțin un număr mai mare de „fraze vizuale” similare. Ce înseamnă exact acest lucru?

În acest fel, ceea ce vom obține va fi o listă de imagini în care apar, indiferent dacă este sau nu în aceeași fotografie, precum și imagini ale altor persoane care seamănă fizic cu noi. Ceva care ne poate ajuta să ne găsim dublul sau acel gemeni pierdut de care am fost separați la naștere, dar și să descoperim dacă există alte copii, clone sau profile care folosesc imaginea noastră personală pe internet.

Ce pot face dacă imaginea mi-a fost furată?

Cel mai probabil, după ce ați făcut o astfel de căutare, nu veți găsi nimic. Dar dacă din păcate ești destul de ghinionist să fii victima unui astfel de atac, trebuie să acționezi imediat. Este important să insistați până când imaginea este retrasă din circulație. Iată câteva acțiuni pe care le puteți întreprinde:

  • Raportați-o la rețeaua socială unde este găzduită  imaginea : dacă vedeți că cineva vă folosește fotografia într-un cont care nu este al dvs. pe o rețea socială precum Twitter, Instagram sau Facebook, ar trebui să o raportați cât mai curând posibil. Toate aceste platforme oferă opțiunea de a raporta încălcarea proprietății intelectuale sau a furtului de identitate. Pe Facebook, de exemplu, dacă deschideți o fotografie sau o publicație, veți vedea că, făcând clic pe butonul cu 3 puncte care apare în marginea din dreapta sus, apare o opțiune care spune „ Obțineți ajutor sau raportați publicarea .

  • Discutați cu site-ul web : dacă un site web utilizează o fotografie privată a dvs. fără autorizația dvs., îi puteți contacta pentru a solicita acreditarea dvs. ca autor sau eliminarea imaginii. Cu excepția cazului în care acționează cu rea-credință și intenționat, în majoritatea cazurilor nu vor avea nicio problemă să vă îndeplinească cererea. Dacă vă ignoră sau vă resping solicitarea legitimă, raportați site-ul web la Google.
  • Mergeți la poliție și depuneți o plângere : Raportarea la poliție este ultima opțiune, desigur. Ar fi rar să intri în această situație, dar dacă te confrunți cu un prădător online sau cu cineva care îți folosește fața și imaginea pentru a comite o crimă, nu ezita să mergi la autorități.

În fiecare zi este mai dificil să protejăm datele pe care le partajăm voluntar online. Puteți ascunde oricând profilurile dvs. pe rețelele de socializare marcându-le ca private sau adăugați un filigran la fotografii pentru a le face mai ușor de recunoscut. Cu toate acestea, și mai ales dacă lucrați în lumea modei sau a fotografiei, efectuarea unei căutări inverse a celor mai relevante imagini din când în când vă poate ajuta să țineți la distanță toți acei oameni care încearcă să profite de imaginea dvs. de pe Internet.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .