Fără acces la Internet pe computer sau laptop

Acest articol se adresează computerelor personale / private cu o conexiune la Internet printr-un router sau o conexiune Wi- Fi (pentru computerele de afaceri / birouri care funcționează în același domeniu, consultați  acest alt manual ). Ma refer practic la conexiuni ca cea pe care o poti avea acasa . Iată o serie de verificări pe care le puteți efectua pentru a identifica și rezolva problemele de conexiune pe un computer fără acces la internet .

 Computer desktop cu fir, fără acces la internet

În primul rând : dacă routerul dvs. nu are lumini aprinse , este foarte probabil ca dispozitivul să nu aibă acces la internet, deoarece nu are alimentare. Conectați-l .

Dacă routerul dvs. funcționează corect și nu vedeți triunghiul galben prezentat în imaginea de mai jos, este probabil ca problema să se afle în browserul dvs. de internet obișnuit (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome etc.).

Încercați un alt browser înainte de a intra în afaceri mai mari.

Simptome

Browserul nu încarcă nicio pagină de internet și, de asemenea, următoarea pictogramă ( triunghi galben ) apare în partea dreaptă jos a desktopului Windows :

Diagnostic

Există 3 cauze de bază posibile . Fie aveți o problemă specifică cu routerul, fie aveți o problemă cu cablul de rețea care vă conectează computerul la router, sau furnizorul dvs. de internet are probleme în obținerea conexiunii pe care ați contractat-o ​​pentru a ajunge la domiciliu.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să reporniți routerul (opriți / porniți). Există momente în care întâmpinați probleme de conexiune la internet și, cu o simplă repornire, o puteți remedia rapid. Dacă nu este cazul, continuați să citiți.

Următorul pas este să verificați cablajul . Pentru a afla dacă este o problemă cu cablul, asigurați-vă că cablul este bine conectat. Dacă nu recâștigați conexiunea, încercați să schimbați cablul de rețea care vă conectează computerul la router. Cablurile de rețea arată de obicei astfel:

Dacă după ce ați încercat un alt cablu, situația nu se îmbunătățește, asigurați-vă că și routerul este conectat corect la priza de rețea de pe peretele casei. Știți de câte ori mi-au spus că nu au acces la internet și apoi sa dovedit că routerul s-a desprins din spate ...

De asemenea, uitați-vă la luminile emise de router, dacă routerul nu primește un semnal, lumina mică care reprezintă conexiunea dvs. la internet (de obicei are o imagine a unei „ lumi ” sau indică „ Internet ” direct) va fi stinsă sau va clipi cadența constantă .

În acest caz, ar trebui să contactați furnizorul dvs. de internet (Telefónica, Vodafone, Euskaltel etc.), cu care ați contractat linia și să le cereți să verifice conexiunea la Internet și conectivitatea acesteia .

Dacă furnizorul dvs. de Internet vă spune că semnalul ajunge corect la domiciliu, vă recomand, dacă aveți posibilitatea, să conectați un alt computer la priza routerului, cum ar fi un laptop, de exemplu. Dacă laptopul prinde rețeaua perfect, problema este legată de computer (eroare de software sau hardware). Probabil că am putea vorbi despre o problemă cu placa de rețea a computerului desktop.

Dacă toate acestea încă nu funcționează, problema poate fi mai complexă decât pare și vă recomand să contactați un profesionist.

Laptop conectat prin Wifi fără acces la internet

În cazul conexiunilor Wi-Fi , mesajul afișat de pictograma galbenă de pe desktop-ul Windows este de obicei „ Conectivitate limitată sau fără conexiune ”. Adică, nu este o problemă de parolă de acces, dar mesajul vă spune direct că sunteți fără acces la internet pe laptop.

Mai întâi trebuie să vă asigurați dacă încercați să vă conectați la o rețea deschisă sau protejată .

Dacă este o rețea publică sau deschisă , în mod normal, vă puteți conecta direct sau trebuie să deschideți browserul și să încercați să încărcați o pagină. Va apărea un mesaj în care trebuie să confirmați solicitarea de acces. Dacă nu efectuați această validare, este normal să fiți fără acces la internet. 

Dacă este o rețea protejată prin parolă , dar computerul dvs. nu se conectează, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați că introduceți parola corectă .

Dacă sunteți sigur că parola este corectă, ștergeți conexiunea la rețeaua la care doriți să vă conectați, spuneți sistemului să o uite. Pentru a face acest lucru în Windows 7 , trebuie să accesați Panoul de control-> Rețea și Internet-> Centru de rețea și partajare și să selectați „ Gestionați rețelele fără fir ”. Poziționați-vă pe conexiunea care vă generează probleme și faceți clic cu butonul din dreapta al mouse-ului „ Eliminați rețeaua “.

Dacă lucrați cu Windows 8, faceți clic pe pictograma conexiunii la Internet.

Va apărea o bară laterală în care va apărea o listă de rețele fără fir. Selectați-l pe cel care vă dă probleme cu butonul din dreapta al mouse-ului și alegeți „ Nu mai amintiți această rețea ”.

Acum, căutați din nou rețele Wi-Fi și încercați să vă conectați din nou.

Dacă tot nu vă puteți conecta, reporniți routerul care emite semnalul wireless în caz că sunteți acasă. Dacă vă aflați într-un hotel, bibliotecă sau centru comercial, vă recomand să discutați cu un lucrător sau un manager. Vor putea să vă informeze și, poate, vă pot oferi o soluție la problema dvs.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .